DI - Dansk Industri

DI: EU går foran med ny klimaaftale

Del

EU er godt på vej til at opfylde løfterne i den internationale klimaaftale, der blev vedtaget i Paris for to år siden. I aftes indgik de europæiske regeringer og EU-Parlamentet en aftale, som sætter retningen frem mod 2030.

EU vil sænke CO2-udledningen med 40 pct. i 2030. Energisektoren og de store industrivirksomheder skal bidrage til at nå målet gennem EU’s CO2-kvotesystem. Det nye er, at der også bliver stillet krav til transportsektoren og landbruget og energiforbruget i bygninger.

- Med aftalen tager EU og Danmark det nødvendige lederskab for at løse klimaudfordringen. Vi kan nu for alvor tage fat på at begrænse udledningen af CO2 fra landbruget, boligerne og bilerne. Det er en stor udfordring, men det skal kunne lade sig gøre – også uden at det bliver dyrt for forbrugerne, siger Troels Ranis, branchedirektør i DI Energi.

Danmark har påtaget sig en af de højeste forpligtigelser på 39 pct. i 2030. Men da målet er så højt, har vi fået mulighed for at være fleksible. Vi kan altså tage andre instrumenter i brug, hvis det blive for dyrt eller vanskeligt at begrænse udledningen fra eksempelvis biler i årene umiddelbart efter 2020.

- Der er udsigt til store forandringer, når el-biler, hybridbiler, grønnere forbrændingsmotorer og smartere transportløsninger for alvor kommer på markedet i de kommende år. Det mål, som EU-landene har sat sig frem mod 2030, er bestemt ikke uden udfordringer, men det er realistisk og nødvendigt, siger Troels Ranis.

Inden for bygningssektoren er vi godt i gang i Danmark. Der er stadig brug for at forbedre energieffektiviteten i bygningerne. Men vi kan samtidig inspirere de øvrige lande i EU.

- Danske virksomheder har de løsninger, der skal til for at gøre boligerne mere energieffektive og i stand til at udnytte den grønne energi. Det er bare at gå i gang – nogle af tiltagene kan ske nu, og andre kræver lidt mere udvikling, siger Troels Ranis.

Regeringen vil næste forår fremlægge forslag til en ny energiaftale og et forslag til en klimaplan. En ny energiaftale vil kunne løfte en del af den indsats, som vi skal udføre i bygninger og landbrug. Det vil ske, hvis vi får en velfungerende energispare-indsats og forstår at udnytte overskudsvarmen fra virksomhederne. Med andre ord handler det om at lave en god integration af energisystemet på tværs af sektorerne.

Danmark har fået et af de højeste mål blandt EU-landene. Det vil kræve en stor og klog indsats, men i aftalen er der heldigvis tænkt fleksibilitet ind. Det er afgørende, hvis vi samtidig skal holde udgifterne for borgere og virksomheder nede. Nu ser vi frem til at få et konkret udspil fra regeringen til, hvordan det kan gøres, siger Troels Ranis.

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos pressekoordinator Claus Kaae-Nielsen, tlf. +45233 26829, e-mail clkn@di.dk

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1787 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

DI: Danmark vinder VM-guld i fremtidsparathed19.6.2018 13:37pressemeddelelse

Det viser en ny global undersøgelse fra IMD World Competitiveness Center, der er udkommet i dag. Undersøgelsen rangerer landene efter digital konkurrenceevne, hvor Danmark ender på en 4. plads. Det er én plads bedre end sidste år. Danmark vinder dog guld, når det kommer til fremtidsparathed, blandt andet fordi danske virksomheder tager de nye digitale muligheder til sig. Det glæder Lars Frelle-Petersen, direktør i DI: - Det er fantastiske nyheder. Jeg må tilstå, at jeg nok hellere vil kåres til verdensmester i fremtidsparathed end i fodbold. For det gør, at vi er godt rustet til at vinde den globale konkurrence om vækst og arbejdspladser. Vi skal blive bedre til at fortælle resten af verden, at vi er i den globale elite, så de bedste hoveder og mest innovative virksomheder i højere grad søger til Danmark. Undersøgelsen viser dog også, Danmark har udfordringer på en række parametre. Blandt andet er Danmark ifølge undersøgelsen kun nummer 44 i verden, når det kommer til naturvidenskabeli

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum