DI Trekantområdet

DI: Erhvervsvenligheden trodser politisk turbulens i Fredericia

Del

På trods af den megen politiske turbulens, som Fredericia har gennemlevet det seneste år, er det alligevel lykkedes at forbedre erhvervsvenligheden i kommunen. Fredericia scorer således en plads som nummer 26, hvilket er et spring frem på 10 pladser i DI’s landsdækkende måling af kommunernes erhvervsvenlighed. Det er dog stadig et godt stykke fra den flotte 14. plads, Fredericia Kommune opnåede for 2 år siden.

- Fremgangen understreges af, at næsten 3 ud af 4 virksomheder vil anbefale andre virksomheder at etablere sig i kommunen, det er en høj andel, når man sammenligner med andre kommuner. Det er meget positivt, men vores undersøgelse viser dog også, at der er en række forhold, der trænger til at komme tilbage i fokus. Oven på den rystetur, kommunen har været igennem, er det dog ikke overraskende, og det er bestemt positivt, at kommunen har været i stand til at forbedre sin placering i årets undersøgelse, siger formand for DI Trekantområdet, adm. direktør Carsten Kind, Interacoustics A/S.

Fredericia Kommune kan glæde sig over at være blandt landets absolut bedste til at tilbyde virksomhederne gode digitale rammer, som er en af de 10 kategorier erhvervsvenlighedsmålingen består af. Den gode placering i denne kategori baserer sig på en særdeles god bredbånd- og mobildækning i kommunen. Derudover belønnes kommunen for at have ydet en stor indsats for at gøre brug af ny teknologi og digitalisering i kommunens daglige drift samt at gøre brug af mange ”smart city” løsninger i kommunen, såsom intelligente trafiklys og styring af gadebelysning.

- De digitale rammer får større og større betydning for virksomhederne. At bredbåndsdækningen og mobildækningen er i top er helt afgørende. Det har også stor betydning for virksomhederne, at der anvendes digitale platforme til kommunikationen mellem virksomheder og kommunen, så unødigt papirarbejde kan reduceres. Derfor er det glædeligt at se, at Fredericia Kommune ligger helt fremme på det digitale område, siger Carsten Kind.

Virksomhederne i Fredericia Kommune er ligeledes godt tilfredse med udbuddet af erhvervsgrunde, og at der tages hensyn til erhvervslivet i den lokale planlægning, men tilfredsheden er dog dalet en smule siden sidste års måling.

- Fredericia Kommune er traditionelt stærk til at sikre en god fysisk planlægning, hvilket blandt andetplanlægningen omkring erhvervsområdet Danmark C fint illustrerer. Det er dog en opgave, der ikke må miste fokus. Det gælder også den kommunale fokus på at sikre så god infrastruktur som muligt, hvor det gælder om både at sikre et tilpasset offentligt transportsystem, og at de kommunale veje holdes ajour med behovet. Netop infrastrukturen er det politikområde, virksomhederne anbefaler kommunen at prioritere højest i de kommende års arbejde, siger Carsten Kind.

Se undersøgelsen her.

FAKTA OM LOKAL ERHVERVSVENLIGHED 2021

  • DI’s undersøgelse, Lokal Erhvervsvenlighed 2021, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsvenlighed. Det er 12. år i træk, DI laver en undersøgelse af den lokale erhvervsvenlighed.
  • Årets undersøgelse adskiller sig fra de tidligere undersøgelser. Efter sammenlægningen af Dansk Industri og Dansk Byggeri er der blevet udarbejdet en helt ny undersøgelse med udgangspunkt i de to organisationers tidligere undersøgelser.
  • 7.770 virksomheder indenfor DI’s brancher, blandt andet fremstilling, byggeri, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service har svaret på undersøgelsen.
  • Undersøgelsen er sammensat af tre typer af indikatorer: Et spørgeskema til virksomheder, et spørgeskema til kommunaldirektører og statistik.
  • Resultaterne er opdelt i ti kategorier, der belyser forskellige centrale områder i de lokale erhvervsvilkår. Dette gør det muligt at se, hvordan kommunerne klarer sig på forskellige områder og ikke kun samlet set.
  • 93 ud af landets 98 kommuner er inkluderet i undersøgelsen. De fem mindre kommuner Samsø, Langeland, Ærø, Læsø og Fanø deltager ikke, da det ikke er muligt at indhente et tilstrækkeligt antal svar i disse kommuner.

Følg Dansk Industri på:

    

Kontakter

For yderligere oplysninger kontakt chefkonsulent Johan H. Pedersen, jhp@di.dk, tlf.: 4084 3207 eller pressekoordinator Bo Hjuler, BOH@di.dk, tlf.: 3377 3819.

Billeder

Information om DI Trekantområdet

DI Trekantområdet
DI TrekantområdetFor yderligere information om DI Trekantområdet:

Chefkonsulent Johan H. Pedersen
Mail: jhp@di.dk
Tlf. 3377 3781
Mobil: 4084 3207

Chefsekretær Lissen Svellov
Mail: lsb@di.dk
Tlf. 3377 3702

Følg pressemeddelelser fra DI Trekantområdet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Trekantområdet

DI: Vejle fortsat mest erhvervsvenlige kommune i Trekantområdet1.9.2021 19:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Vejle Kommune indtager med en 22. plads fortsat den øverste plads på rangstigen i Trekantområdet i DI’s årlige undersøgelse af erhvervsvenligheden i landets kommuner. Vejle Kommune placerer sig et mulehår foran både Middelfart (24) og Fredericia (26), mens Kolding opnår en plads som nummer 34 i årets undersøgelse. Vejle Kommunes placering er et lille skridt tilbage fra sidste års 19. plads.

Koldings erhvervsvenlighed er tilbage på sporet1.9.2021 19:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Kolding Kommunes erhvervsvenlighed har taget et stort skridt i den rigtige retning efter sidste års lidet prangende resultat. Kolding hopper imponerende 31 pladser frem på ranglisten fra en plads som nummer 65 til en 34. plads i DI’s årlige måling af erhvervsvenligheden i landets kommuner. Sådan lyder Kolding-virksomhedernes vurdering i år af erhvervsvenligheden i kommunen. Kolding er en af højdespringerne i årets undersøgelse.

Carsten Kind genvalgt som formand for DI Trekantområdet19.4.2021 13:24:47 CEST | Pressemeddelelse

DI Trekantområdet har 19. april holdt sin årlige generalforsamling, hvor formand adm. direktør Carsten Kind, Interacoustics A/S, blev genvalgt som formand for bestyrelsen. Der var ligeledes genvalg af Vice President Bjarne Søndergaard, Alfa Laval, adm. direktør Alex Ludvigsen, Ammeraal Beltech Modular A/S, og mejeridirektør Klaus Jeppesen, Arla Foods, Taulov Mejeri som næstformænd i bestyrelsen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum