DI - Dansk Industri

DI: Erhvervslivet har skabt grundlag for solide beslutninger om klimaet

Del

Anbefalingerne fra erhvervslivets klimapartnerskaber rækker til, at vi kan nå målet om at reducere CO2-udledningen med 70 procent i 2030, skriver Klimarådet i en rapport. Med rapporterne fra klimapartnerskaberne og Klimarådets vurdering er der skabt grundlag for solide og brede politiske beslutninger om de kommende års indsats for klimaet, mener DI.

12 ud af 13 klimapartnerskaber afleverede deres anbefalinger til regeringen, netop som Danmark blev lukket ned på grund af coronakrisen. Klimapartnerskabet for luftfart har udskudt afleveringen, da både lufthavne og flyselskaber lige nu er ekstraordinært hårdt ramt af de lukkede grænser og manglende passagerer.

Klimarådet har gennemgået klimapartnerskabernes flere hundrede anbefalinger. Og vurderingen er, at anbefalingerne rækker til at opfylde målsætningen om 70 procents udledning af CO2 i 2030.

- Vi har nu uvildige eksperters ord for, at klimapartnerskaberne er gået meget seriøst til opgaven. Der er en reel vilje i dansk erhvervsliv til at begrænse belastningen på klimaet, og det er et glædeligt budskab, at vi kan nå den meget ambitiøse målsætning med de forslag, som erhvervslivet har bragt til bordet, siger Kent Damsgaard, direktør i DI.

- Regeringen har med rapporterne fra klimapartnerskaberne fået en opskrift på, hvordan en kommende klimahandlingsplan kan nå 70 procent-målet. Og vi håber, at det skaber grundlag for solide og brede politiske beslutninger, siger han.

Ifølge Klimarådet er der et stort sammenfald mellem Klimarådets egne forslag og de forslag, der er kommet fra klimapartnerskaberne. Klimarådet er dog bekymret for, om den samfundsøkonomiske regning bliver unødigt høj.

- Det er klart, at politikerne nu skal finde den rette balance mellem de forskellige forslag. Vi har ingen interesse i, at regningen bliver for høj for virksomhederne og borgerne. Vi deltager gerne i den politiske diskussion, der kommer i den kommende tid, siger Kent Damsgaard.

Klimarådet skriver, at der ikke er så mange klimapartnerskaber, der har appetit på en meget høj CO2-afgift. På det punkt er partnerskaberne uenige med Klimarådet, der har anbefalet en CO2-afgift.

DI foreslår, at CO2-afgiften bliver bundet til EU’s CO2-kvotepris, så omkostningen ved at udlede CO2 bliver den samme for alle sektorer.

- Det vil hverken være til gavn for virksomhederne, dansk økonomi eller klimaet, hvis Danmark ensidigt lægger en høj CO2-afgift på virksomhederne. Det gjaldt før coronakrisen, og det gælder mere end nogensinde før nu, hvor den altafgørende opgave bliver at gøre Danmark til et foregangsland for grøn vækst, siger Kent Damsgaard.

DI finder det glædeligt, at der er enighed mellem klimapartnerskaberne og Klimarådet om betydningen af det internationale arbejde. Klimarådet skriver direkte, at klimaindsatsen skal gå på to ben - et dansk og et internationalt.

Følg os på:

    

Kontakter

Direktør i DI Kent Damsgaard træffes gennem presserådgiver Claus Kaae-Nielsen på clkn@di.dk eller 2332 6829

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

RETTELSE - DI: Regeringens eksportpakke er godt nyt for danske erhvervsliv – men der er behov for yderligere25.5.2020 09:39:21 CESTPressemeddelelse

25. maj 2020 lancerer regeringen sin eksport- og investeringspakke, der bl.a. vil gøre en række rådgivningsydelser billigere samt give rabat på erhvervsfremstød til udlandet i 2021. Det er et vigtigt skridt i den rigtige retning, mener DI’s adm. direktør, Lars Sandahl Sørensen, men der er behov for endnu flere nye skridt, hvis de nødlidende danske eksportvirksomheder skal kunne indhente de enorme tab af omsætning og arbejdspladser i kølvandet på coronakrisen.

DI: Klimasporet frem mod 2030 er lagt20.5.2020 12:55:33 CESTPressemeddelelse

Regeringen har med sit udspil til klimahandlingsplan lagt et ambitiøst og målrettet spor ud for de kommende ti års klimaindsats. DI hæfter sig ved, at der kommer flere energieffektiviseringer i virksomheder, mere vindenergi, en grønnere varmesektor og mere biogas. Regeringen skal have stor anerkendelse for, at den har lyttet til anbefalingerne fra klimapartnerskaberne – og nu anviser en grøn vækstvej ud af coronakrisen, mener DI.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum