DI - Dansk Industri

DI: En genåbningsplan skal være hurtig, konkret og forståelig

Del

I dag åbner butikkerne landet over, og nogle skoleelever vil på regional basis kunne komme tilbage i skole. Samtidig har statsminister Mette Frederiksen (S) indkaldt Folketingets partier til forhandlinger om en samlet genåbningsplan for Danmark. Det skaber glæde hos Dansk Industri (DI).

- Vi har insisteret på en samlet genåbningsplan siden nytår, og vi har selv fremlagt vores bud. Derfor er vi naturligvis meget tilfredse med, at også regeringen nu vil have en samlet plan, og vi har brug for, at den kommer hurtigst muligt. Det er også godt, at statsministeren har indkaldt alle Folketingets partier til forhandlinger, for Danmark har under hele krisen nydt godt af et bredt samarbejde, som vi ikke må give køb på nu, siger Emil Fannikke Kiær, politisk direktør i DI.

- Vi har foreslået, at landet skal genåbnes helt, når den sidste 50-årige er blevet vaccineret, og presset på sundhedsvæsnet dermed vil falde. Det skal vi holde fast i, og vi glæder os over, at der er bred politisk opbakning til vores forslag.

- Men vi skal også have nogle trædesten for at komme derhen. Det er enormt vigtigt, at der hurtigt kommer nogle konkrete holdepunkter i planen, så vi ved, hvad der kommer til at ske, og så vi kan forberede os.

Negative test kan øge genåbning

DI-direktøren understreger også, at det er væsentligt, at en genåbningsplan er forståelig og til at gå til og giver virksomheder og borgere mulighed for at forberede sig. Han insisterer på, at det, der kan åbnes, skal åbnes.

- Vi skal hele tiden fremad med genåbningen, og vi bliver fortsat nødt til at tænke både kreativt og pragmatisk i forhold til alle restriktionerne, siger Emil Fannikke Kiær.

- Et næste naturligt skridt må være at se på, om en negativ test kan åbne for mere. Nogle stede giver en negativ test nu adgang til en lang række forretninger og aktiviteter, og det vil være oplagt at brede det ud til øvrige brancher og regioner, hvor smitterisikoen er lav.

Han peger på, at skoler og liberale erhverv allerede er åbnet nogle steder, ligesom en række udendørs aktiviteter er genåbnet.

- Vi skal snarest muligt have alle børnene tilbage i skole, og så er det måske tid til at kigge på f.eks. udendørs servering og andre friluftsaktiviteter, siger Emil Fannikke Kiær.

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos pressechef Søren Langelund, tlf. 2091 9335 eller mail slan@di.dk

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Glædeligt at private sociale tilbud får lov at bestå – lad os nu holde fokus på kvaliteten14.4.2021 13:42:16 CEST | Pressemeddelelse

Regeringen, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten og Alternativet har indgået en aftale om styrkelse af tilsynet på socialområdet. Aftalen indeholder en generel styrkelse af socialtilsynet og en særlig styrkelse af det økonomiske tilsyn med både offentlige og private sociale tilbud. Aftalen indeholder derimod ikke som frygtet et forbud mod private tilbud, og det glæder DI.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum