DI - Dansk Industri

DI efterlyser endnu stærkere indsats mod cyberangreb

Del

Landets største erhvervsorganisation, Dansk Industri, efterlyser en stærkere indsats mod cyberangreb, end der er lagt op til i regeringens udspil om en cyberstrategi, som er offentliggjort i dag. Samtidig er DI utilfreds med ikke at have været inddraget mere i arbejdet med strategien.

- Jeg er alvorlig bekymret for, om det er tilstrækkeligt. Cybersikkerhed er en hovedprioritet, for alle der beskæftiger sig med digitalisering. Det gælder både virksomheder og offentlige myndigheder. Cybersikkerhed skal fremover være det fundament, som vi digitaliserer vores virksomheder, myndigheder og resten af samfundet på.

- I det perspektiv er 270 mio. kr. over tre år til 34 hovedinitiativer desværre ikke nok, siger Rikke Hougaard Zeberg, branchedirektør i DI Digital .

DI havde forventet et tættere samarbejde om tilblivelsen af strategien.

- Der har været mulighed for at give input, men en egentlig dialog om strategien har været svær. F.eks. ønsker myndighederne ikke erhvervsorganisationer som DI repræsenteret i regeringens Cybersikkerhedsråd og dermed ikke engang mulighed for at se Cybersikkerhedsrådets materiale, siger Rikke Hougaard Zeberg.

Helt konkret har DI særligt arbejdet for etableringen af en ny offentlig-privat SMV-CERT, der skal hjælpe SMV’erne i kampen mod cyberkriminelle. Der er et initiativ i strategien, som minder om vores forslag, men desværre ser det ud som om, at det skal være en ren statslig enhed, der oprettes.

- Der er mange gode takter i strategien, men der er et for stort myndighedsudgangspunkt, og grundlæggende havde vi forventet et langt tættere samarbejde mellem den offentlige og private sektor i håndteringen af cybertruslen. Vi er nødt til se bort fra de traditionelle skel mellem offentlig-privat, national-international osv., når vi skal stå imod de cyberkriminelle, for det gør de, siger Rikke Hougaard Zeberg.

DI stiller sig til rådighed for udmøntningen af særligt de erhvervsrettede initiativer, så vi får sikret en fælles indsats mod de cyberkriminelle.

Sideløbende med strategien har Forsvarsministeriets Center for Cybersikkerhed fået tilført mange midler som led i Forsvarsforliget, og DI finder det meget positivt, at politiet nu også får tilført nye ressourcer til efterforskning og imødegåelse af cyberkriminalitet – ikke mindst på det internationale område. DI håber, at der er tale om væsentlige nye ressourcer til politiet, som DI har efterspurgt i en årrække.

- Særligt Center for Cybersikkerhed har løbende fået udvidet sin opgaveportefølje på rådgivningsområdet, og ganske som DI havde frygtet i vores høringssvar til ændring af lov om center for cybersikkerhed i 2019, ser vi, at der bliver brugt offentlige midler på at tilbyde forebyggende it-sikkerhedsydelser som f. eks. penetrationstest, som der også tilbydes på det private marked.

- Det er forkert og konkurrenceforvridende i sig selv, og ressourcerne burde i stedet bruges på samarbejde med den private sektor og på opgaver, der i forvejen ikke løftes af det private marked, siger Rikke Hougaard Zeberg.

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos presserådgiver Bo Hjuler, tlf. 2328 4912, e-mail boh@di.dk

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum