DI - Dansk Industri

DI: Det grønne vækstteam rammer plet

Del

De ti anbefalinger fra regeringens vækstteam for grøn energi- og miljøteknologi kan være med til at give et tiltrængt løft af eksporten. DI opfordrer regeringen til hurtigst muligt at følge op på anbefalingerne og præsentere en egentlig vækstplan.

Vækstteamet for grøn energi- og miljøteknologi har haft til opgave at komme med anbefalinger til regeringen om, hvordan virksomhederne, som producerer grøn energi- og miljøteknologi, kan vokse i en tid med hård international konkurrence og stigende digitalisering.

Anbefalingerne blev i dag præsenteret for regeringen. Og vækstteamet fokuserer på, hvordan man kan bruge de data, som forsyningsselskaberne har om danskernes forbrug af el, vand og varme, til at skabe nye grønne produkter, services og løsninger.

- Danmark er i dag helt i front inden for digitalisering. Men vi har kun udtømt en brøkdel af mulighederne. Det er helt rigtigt set af vækstteamet, at vi skal i gang med at finde den næste generation af løsninger, siger Tine Roed, direktør i DI.

Digitaliseringen er godt på vej ind i danskernes hjem. Vi får digitale el- og vandmålere og intelligente huse, som selv skruer op og ned for forbruget af varme.

Men hvis vi skal blive endnu bedre til at udnytte mulighederne inden for digitalisering, skal virksomheder og forsyningsselskaber have mulighed for at afprøve nye grønne og energieffektive løsninger og nye forretningsmodeller i større skala, anbefaler vækstteamet. Det er Tine Roed helt enig i.

- Der er nogle barrierer – for eksempel omkring datasikkerhed - som forhindrer os i at bruge forbrugernes oplysninger mere aktivt, end vi gør i dag. Derfor har vi brug for større demonstrationsprojekter og frizoner, hvor virksomheder og forsyningsselskaber kan prøve løsningerne af, siger Tine Roed.

Danske virksomheder har i dag en international førerposition inden for grøn energi- og miljøteknologi. Men konkurrencen fra udenlandske virksomheder bliver hele tiden hårdere. Derfor skal der arbejdes målrettet, hvis vi skal nå vækstmålene for eksport af grøn energi- og miljøteknologi.

- Med vækstteamets anbefalinger har vi et godt udgangspunkt. Men det er vigtigt, at regeringen nu samler anbefalingerne op og kommer med en vækstplan med konkrete initiativer. Ellers risikerer vi at tabe en masse muligheder, siger Tine Roed.

Følg os på:

    

Kontakter

Direktør i DI Tine Roed træffes gennem presserådgiver Claus Kaae-Nielsen på 2332 6829 eller clkn@di.dk

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1787 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum