DI - Dansk Industri

DI: Der er brug for globalt klimalederskab i kampen mod klimaforandringer

Del

Klodens temperatur er steget med over 1,1 grad, konstaterer Det Internationale Klimapanel, IPCC, i ny rapport. Der er brug for markant internationalt klimalederskab nu og yderligere handlinger og løsninger, så vi undgår klimaforandringernes katastrofale konsekvenser. Danske virksomheder har stemplet ind i klimakampen og har mange af de løsninger, verden har brug for og efterspørger.

Det Internationale Klimapanels sjette klimarapport er skræmmende læsning. Klodens temperatur stiger med foruroligende hast. Indtil videre med 1,1 grad. Verdens metrologiske organisation har for nyligt vurderet, at der er 40procents sandsynlighed for, at vi krydser 1,5 grad allerede inden 2030 – uden yderligere tiltag. Dette billede bekræftes nu af den nye IPCC-rapport.

- Vi spidser ører, når Det Internationale Klimapanel slår alarm for klimaet. Temperaturen stiger med foruroligende hast, så vi skal sætte endnu mere turbo på den grønne omstilling, hvis vi skal undgå klimaforandringernes katastrofale konsekvenser, siger Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef i Dansk Industri.

Selvom vi lykkes, må vi indstille os på nogle klimaforandringer, som vil udfordre vores og de kommende generationers hverdag i fremtiden. Det samlede materiale fra IPCC, der bliver præsenteret i begyndelsen af 2022, ventes at indeholde grundige beskrivelser af konsekvenserne af klimaforandringerne. Det vil i forskellig grad påvirke hele kloden i forhold til biodiversitet, fødevareforsyning, vandforsyning med mere. Også på vores breddegrader vil der være behov for at sikre forsyningskæder, bygninger, håndtere vandressourcer og mere.

 - Klima er kommet højt på den politiske dagsorden i mange lande, og verdens største CO2-udledere USA og Kina er kommet mere på banen. Det er gode takter, men det er stadig ikke nok. Når verdens ledere mødes til COP26 i Glasgow i november, skal der findes nye løsninger. Mange af de løsninger arbejder danske virksomheder i døgndrift på, og dem skal vi investere i og eksportere i en fart, siger Anne Højer Simonsen.

Et af hovedbudskaberne i rapporten er, at vores valg nu er helt afgørende for, hvordan vores fremtid bliver. Heldigvis går EU i front og har øget 2030-klimamålet til 55procents CO2-reduktion i 2030. Men det er stadig ikke nok, og der er brug for globalt klimalederskab, hvor alle samarbejder og bidrager. Danmark og EU kan inspirere andre lande til at følge trop. Det kræver et skarpt erhvervsliv, god regulering og hurtige beslutninger i den rigtige rækkefølge.

 - Danske virksomheder arbejder over en bred kam med at kortlægge og reducere deres CO2-aftryk og for at levere mange af de løsninger, der er nødvendige, hvis vi skal vinde i kapløbet mod klimaforandringer. Der er en stor, voksende opmærksomhed på udfordringerne blandt vores medlemmer. I Danmark er vi godt på vej med at reducere CO2-udledningen med 70procent inden 2030, men også her er der behov for centrale beslutninger for at holde kadencen, siger Anne Højer Simonsen.

Det er nu, vi skal vælge og udvikle de klimateknologier og løsninger, vi har brug for, så de kan komme i spil inden kalenderen siger 2030. DI foreslår blandt andet, at der sættes gang i udviklingen inden for Power-to-X og CO2-fangst. Derudover kalder klimaudfordringerne på en målrettet strategi for energieffektivisering, og vi skal blive bedre til at udnytte mere af industriens overskudsvarme og omstille transporten. En klog klimabeskatning er et andet værktøj, som, DI også mener, er nødvendig.

Se konkrete DI anbefalinger her https://www.danskindustri.dk/klima-24-7/

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos presserådgiver Ditte Rieland, tlf. 2246 7822 eller mail dirh@di.dk

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

PRESSEINVITATION: DI Topmødet 2021 – Mulighedernes land16.9.2021 13:13:30 CEST | Presseinvitation

Dansk erhvervsliv er over en bred kam tilbage i topform efter corona. Arbejdspladserne og produktionen kører i de fleste brancher for fuld tryk, i en sådan grad at erhvervslivet - som sjældent set før - skriger efter hænder til at sikre et varigt opsving. Beskæftigelsen sætter nye rekorder, og for hver dag der går, uden løsninger, tabes enorme summer. Der er behov for akut handling - både politisk og fra hele samfundet - så vi forløser vores fantastiske lands mange muligheder.

Invitation: Ikast-Brande kåres som Danmarks bedste erhvervskommune1.9.2021 19:30:00 CEST | Pressemeddelelse

For 11. år ud af 12 mulige er det Ikast-Brande, der vinder DI’s store undersøgelse Lokal Erhvervsvenlighed og bliver kåret som Danmarks mest erhvervsvenlige kommune. Det bliver fejret med en reception torsdag den 2. september kl. 8, hos IBF, Ikast Beton Fabrik, Lysholt Allé 4, Ikast. Receptionen er åben for pressen. Borgmester Ib Lauritsen vil være der, DI’s medlemsdirektør Anders Søndergaard Larsen deltager og underdirektør Annette Christensen og formand DI Midt Vest Claus Arberg er også til stede sammen med lokale virksomhedsledere. Giv gerne en tilbagemelding om I kommer, eller trop bare op. Læs alt om Lokal Erhvervsvenlighed 2021 her. Følg os på:

Kommunal erhvervsvenlighed: Større forskel på øst og vest end nogensinde1.9.2021 19:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Erhvervsvilkårene i kommunerne er centrale for at sikre Danmarks de bedste vækstvilkår. Men forskellen på erhvervsvenligheden i Øst- og Vestdanmark er i år er større end nogensinde. Der er tilmed stor forskel på tilfredsheden hos de store og små virksomheder, så der er altså en klar skævvridning i den danske erhvervsvenlighed. Det viser DI’s nye undersøgelse Lokal Erhvervsvenlighed 2021.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum