DI: Der er brug for globalt klimalederskab i kampen mod klimaforandringer

Det Internationale Klimapanels sjette klimarapport er skræmmende læsning. Klodens temperatur stiger med foruroligende hast. Indtil videre med 1,1 grad. Verdens metrologiske organisation har for nyligt vurderet, at der er 40procents sandsynlighed for, at vi krydser 1,5 grad allerede inden 2030 – uden yderligere tiltag. Dette billede bekræftes nu af den nye IPCC-rapport.
- Vi spidser ører, når Det Internationale Klimapanel slår alarm for klimaet. Temperaturen stiger med foruroligende hast, så vi skal sætte endnu mere turbo på den grønne omstilling, hvis vi skal undgå klimaforandringernes katastrofale konsekvenser, siger Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef i Dansk Industri.
Selvom vi lykkes, må vi indstille os på nogle klimaforandringer, som vil udfordre vores og de kommende generationers hverdag i fremtiden. Det samlede materiale fra IPCC, der bliver præsenteret i begyndelsen af 2022, ventes at indeholde grundige beskrivelser af konsekvenserne af klimaforandringerne. Det vil i forskellig grad påvirke hele kloden i forhold til biodiversitet, fødevareforsyning, vandforsyning med mere. Også på vores breddegrader vil der være behov for at sikre forsyningskæder, bygninger, håndtere vandressourcer og mere.
- Klima er kommet højt på den politiske dagsorden i mange lande, og verdens største CO2-udledere USA og Kina er kommet mere på banen. Det er gode takter, men det er stadig ikke nok. Når verdens ledere mødes til COP26 i Glasgow i november, skal der findes nye løsninger. Mange af de løsninger arbejder danske virksomheder i døgndrift på, og dem skal vi investere i og eksportere i en fart, siger Anne Højer Simonsen.
Et af hovedbudskaberne i rapporten er, at vores valg nu er helt afgørende for, hvordan vores fremtid bliver. Heldigvis går EU i front og har øget 2030-klimamålet til 55procents CO2-reduktion i 2030. Men det er stadig ikke nok, og der er brug for globalt klimalederskab, hvor alle samarbejder og bidrager. Danmark og EU kan inspirere andre lande til at følge trop. Det kræver et skarpt erhvervsliv, god regulering og hurtige beslutninger i den rigtige rækkefølge.
- Danske virksomheder arbejder over en bred kam med at kortlægge og reducere deres CO2-aftryk og for at levere mange af de løsninger, der er nødvendige, hvis vi skal vinde i kapløbet mod klimaforandringer. Der er en stor, voksende opmærksomhed på udfordringerne blandt vores medlemmer. I Danmark er vi godt på vej med at reducere CO2-udledningen med 70procent inden 2030, men også her er der behov for centrale beslutninger for at holde kadencen, siger Anne Højer Simonsen.
Det er nu, vi skal vælge og udvikle de klimateknologier og løsninger, vi har brug for, så de kan komme i spil inden kalenderen siger 2030. DI foreslår blandt andet, at der sættes gang i udviklingen inden for Power-to-X og CO2-fangst. Derudover kalder klimaudfordringerne på en målrettet strategi for energieffektivisering, og vi skal blive bedre til at udnytte mere af industriens overskudsvarme og omstille transporten. En klog klimabeskatning er et andet værktøj, som, DI også mener, er nødvendig.
Se konkrete DI anbefalinger her https://www.danskindustri.dk/klima-24-7/
Kontakter
Yderligere oplysninger fås hos presserådgiver Ditte Rieland, tlf. 2246 7822 eller mail dirh@di.dk
Billeder
Information om DI - Dansk Industri
Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.
DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.
Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri
DI: Ny EU-kvantestrategi er et stort spring fremad2.7.2025 15:35:25 CEST | Pressemeddelelse
Kommissionen har i dag fremlagt udspil til ny kvantestrategi, der lægger en ramme for hvordan vi omsætter kvanteteknologi til værdi i virksomhederne. Strategien vil styrke vores europæisk konkurrenceevne på området – men den kunne godt være endnu mere ambitiøs, mener DI.
DI: bøvl og byrder er største udfordring for konkurrencekraften1.7.2025 07:56:25 CEST | Pressemeddelelse
Landets største erhvervsorganisation, Dansk Industri (DI), offentliggør i dag Danmarks hidtil mest omfattende studie af de administrative byrder, der dagligt rammer virksomhederne – og hvordan byrderne bremser vækst, skaber frustrationer og hæmmer europæisk konkurrencekraft og udviklingsmuligheder.
DI: Med 25 år på bagen er Øresundsbroen en større succes end nogensinde1.7.2025 05:00:00 CEST | Pressemeddelelse
I dag fejrer Øresundsbroen 25-års fødselsdag. Nye tal fra Dansk Industri viser, at flere end nogensinde pendler over Øresund til stor gavn for dansk og svensk økonomi. I dag arbejder over 20.000 øresundspendlere i Hovedstadsområdet, og sidste år skabte de værdi for 20 mia. kr.
Nu bliver det lettere at holde kongresser i Danmark med tusindvis af købelystne turister30.6.2025 13:00:17 CEST | Pressemeddelelse
Stor ros fra Dansk Industri. Med ny aftale om international arbejdskraft fjerner regeringen bøvlet regel og giver internationale kongresser og messer mulighed for at søge midlertidige arbejdstilladelser i Danmark.
DI om ny ordning: Internationale kolleger er uundværlige30.6.2025 11:22:59 CEST | Pressemeddelelse
Der kommer færre danskere i den erhvervsaktive alder, og derfor er der et stort potentiale i, at international arbejdskraft kan komme hertil på overenskomstvilkår, lyder vurderingen fra Dansk Industri
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum