DI - Dansk Industri

DI: Delvis genåbning er tiltrængt – men ikke nok

Del

Ekspertgruppes beregninger af gradvis genåbning er både tiltrængte og nødvendige, lyder det fra DI’s adm. direktør Lars Sandahl Sørensen. Men vi kan gå endnu videre på forsvarlig vis.

- At ekspertgruppen lægger op til, at vi igen kan komme ud at handle i en betydelig del af forretningerne, og at afgangseleverne i folkeskolen i dele af Danmark kan komme tilbage i skole, er meget positivt. Men vi mener, at regeringen og folketinget bør gå endnu længere.

Sådan lyder det fra DI’s adm. direktør, Lars Sandahl Sørensen, der ser potentiale til at genåbne endnu mere uden at gå på kompromis med sundhedsrisikoen. Det gælder blandt andet en genåbning af forretninger på over 5000 kvadratmeter.

- Grænsen på 5000 kvadratmeter er en ulogisk grænse. Det bør være muligt at åbne alle forretninger, restaurationer, kulturoplevelser, attraktioner og idrætsaktiviteter, hvor man kan indrette sig klogt, så kravet til afstand kan overholdes, siger DI-direktøren.

Det kan eksempelvis sikres via booking af timeslots, som begrænser antallet af gæster ad gangen.

Der bør også være mulighed for at skrue ned for hjemmearbejde og i højere grad lade medarbejderne møde ind på virksomhederne.

- I mere end hver femte kommune er smitten så lav, at de ligger under bekymringsgrænsen på 20 smittede ud af 100.000 indbyggere. Her bør regeringen og folketinget lempe anbefalingen og lade flere gå på arbejde, siger han.

Desuden er der også brug for en plan frem mod den fulde genåbning af hele samfundet, så befolkning og virksomheder ved, hvad de har at rette sig efter den kommende tid.

- Uvished avler modløshed, og i mange brancher tager det flere uger at forberede sig til en genåbning, siger DI-direktøren.

DI har selv fremlagt en genåbningsplan, baseret på en fleksibel og målrettet teststrategi, massetest, coronapas samt en pragmatisme omkring restriktioner. DI lægger op til en fuld genåbning af hele samfundet, senest når de 50-årige er blevet vaccineret.

Lars Sandahl Sørensen efterlyser også, at flere elever kan møde ind på skolebænken. Der er behov for flere regionale genåbninger, fordi alt for mange elever i dag mistrives under coronanedlukningen.

- Genåbningen skal naturligvis ske sundhedsmæssigt forsvarligt. Det kan være med forskudt undervisning, krav om hyppige test, mundbind, afstand og lignende, og ved at tilrettelægge undervisningen fleksibelt, så eleverne kun møder fysisk i skole op til 3 dage om ugen, anbefaler han.

DI-direktøren pointerer samtidig, at alle grader af genåbning skal ske sundhedsmæssigt forsvarligt. Men med hjælp af en offensiv teststrategi, hvor man endnu mere tænker private aktører ind, vil det medvirke til at genåbningen kan speedes op.

- Det er derfor nødvendigt at få en klar og målrettet teststrategi, så man i samarbejde med erhvervslivet sikrer, at testkapaciteten hele tiden kan rykkes derhen, hvor behovet er, siger han.

Og hvis der opstår pludselige coronaudbrud, som det eksempelvis er set i Kolding, skal man være klar til at lukke ned igen – hurtigt og effektivt.

-  Med genåbningen følger et fælles ansvar for at være ekstra opmærksom på lokale udbrud, siger Lars Sandahl Sørensen.

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos pressechef Søren Langelund, tlf. 2091 9335 eller mail slan@di.dk

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

PRESSEINVITATION: Sådan kommer SMV’erne sig oven på pandemien1.3.2021 12:00:42 CETPresseinvitation

Hvad skal de små og mellemstore virksomheders næste træk være for at komme ud af coronakrisen og ind i et scenarie med ny vækst? Det spørgsmål sætter politikere, erhvervsfolk og eksperter til diskussion på DI’s konference SMV DAGEN 2021. Pressen inviteres til SMV DAGEN 2021 – næste træk, Live online fra Industriens Hus, Onsdag den 10. marts kl. 15-17 Eksportmarkeder i dybfryserne og endeløse restriktioner har ramt de danske SMV’er hårdt. Men nu, hvor smitten synes på retur, og hvor vaccinerne vinder frem, er der måske lys forude. Derfor er der på DI’s store årlige konference for de små og mellemstore virksomhed fokus på, hvordan de styrker deres forretning til fremtiden. SMV DAGEN plejer at samle omkring 300 virksomhedsfolk, men går i år live online på grund af corona. På podiet er formanden for Det Konservative Folkeparti, Søren Pape Poulsen, som taler om, hvordan han mener, at politikerne kan fremme udviklingen i de danske SMV’er. Har du styr på dit salg, spørger Mogens Bjerre på kon

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum