DI: Debat om digitalisering er skæv

- I løbet af det sidste år har debatten om digitalt udsatte fyldt meget i medierne og stadigt mere i den politiske debat. Der er en tendens til, at digitalisering er blevet et onde på niveau med stigende inflation, som man bør beskytte borgerne imod.
- Vi skal se digitalisering som et redskab. Om det er godt eller dårligt afhænger fuldt ud af konteksten, og hvordan vi gør brug af teknologien. Og jeg vil vove den påstand, at de udfordringer, borgerne møder, langt oftere handler om kompleks lovgivning, unødvendige krav og manglende sammenhæng snarere end de digitale løsninger i sig selv, siger Rikke Hougaard Zeberg.
Til glæde for alle
- Når vi ser på tværs er det er helt unikt, at vi i Danmark har så høj tillid til de offentlige services og løsninger. Det skal vi være stolte af, og det skal vi værne om. Tilliden til de digitale systemer er en vigtig del af grundlaget for vores velfærdsmodel. Derfor må fokus til enhver tid også være på at gøre restgruppen endnu mindre. Vi skal sikre, at den digitale udvikling er noget alle har glæde af.
- Men det handler ikke kun om de digitale løsninger i sig selv. Det handler i lige så høj grad om de regler systemerne understøtter. Hvis den offentlige sektor som sådan er for kompleks og usammenhængende mister borgeren overblikket og tilliden. Jeg mener faktisk at digitalisering er en helt afgørende faktor for at skabe den sammenhæng for borgeren, siger Rikke Hougaard Zeberg
Følg os på:
Kontakter
Yderligere oplysninger fås hos pressemedarbejder Bo Hjuler, tlf. 2328 4912, boh@di.dk
Billeder

Information om DI - Dansk Industri
Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.
DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.
Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri
DI om ny strukturkommission: Nødvendigt med fokus på digitalt og nært sundhedsvæsen28.3.2023 10:19:19 CEST | Pressemeddelelse
Strukturkommissionen er netop lanceret, og der skal turbo på de digitale løsninger tæt på borgeren, så der bliver sikret sammenhængende patientforløb, lyder det fra Dansk Industri.
Vi skal bruge fire jordkloder, hvis alle skal leve, som vi gør i Danmark27.3.2023 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
I morgen den 28. marts ville vi have opbrugt jordens ressourcer for 2023, hvis alle levede som i Danmark. Situationen er dybt alvorlig, mener DI, der kalder på et større fokus i civilsamfundet, blandt virksomheder og fra politisk hold på dansk forbrug og cirkulære løsninger.
Danmark og Tyskland giver håndslag på nyt grønt brintrør24.3.2023 09:54:29 CET | Pressemeddelelse
Det er ikke længere kun varer, turister og tjenester, der rejser over grænsen mellem Tyskland og Danmark. Fremover gælder det også grønt brint. Det har Danmarks klima-, energi- og forsyningsminister, Lars Aagaard, og Tysklands økonomi- og klimaminister, Dr. Robert Habeck, i dag indgået en aftale om. Det er en historisk aftale, mener DI, der glæder sig over det internationale grønne samarbejde.
DI-topchef: EU skal op i et højere gear for at sikre vores konkurrenceevne23.3.2023 22:17:17 CET | Pressemeddelelse
EU’s konkurrenceevne skal skrues op ved at gøre reguleringen mere enkel og sagsbehandlingen i EU og i de enkelte medlemslande hurtigere. Det er EU’s stats- og regeringschefer til aften blevet enige om ved et EU-topmøde. Det er i den grad på tide, mener DI’s topchef, der ser frem til at se det ske i praksis.
DI: 1,3 mia. kr. til arbejdsmiljø sikrer bedre indsats på arbejdspladserne23.3.2023 13:58:36 CET | Pressemeddelelse
Regeringens finanslovsudspil indeholder ca. 1,3 mia. kr. i perioden 2023-2026 til bedre arbejdsmiljø. En stor del til at sikre økonomien for Arbejdstilsynet. Resten af pengene går til social dumping og arbejdslivskriminalitet samt Arbejdstilsynets skærpede tilsyn med store bygge- og infrastrukturprojekter.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum