DI - Dansk Industri

DI: Danmark skal være den mest bæredygtige rejsedestination

Del

Hvis Danmark skal vinde turisternes gunst, så kræver det et større fokus på bæredygtig turisme, viser en ny rapport fra VisitDenmark. Knap 38 pct. af borgerne i Tyskland, der er Danmarks største turismemarked, forventer, at vælge deres næste rejsemål ud fra miljøvenlige og bæredygtige hensyn.

Det skaber en helt unik mulighed for Danmark, der med et stærkt grønt brand kan positionere sig som en bæredygtig destination.

- Danmark er kendt for grønne løsninger, og den nye analyse viser, at turisterne i høj grad forbinder Danmark med at være en bæredygtig destination. Den position skal vi udnytte. DI hilser det derfor velkommen, at regeringen har bebudet at sætte bæredygtighed endnu højere på den turismepolitiske dagsorden, siger Tine Roed, direktør i Dansk Industri.

DI foreslår en opdatering af den nuværende nationale turismestrategi fra 2016 med et øget fokus på, hvordan Danmark bliver den førende destination inden for bæredygtig turisme i Europa.

- Vækst og bæredygtighed er ikke nødvendigvis hinandens modsætninger. Med en samlet indsats kan vi både styrke turismen og sikre en bæredygtig udvikling. Skal vi i mål med visionen, stiller det dog krav om et tættere offentlig-privat samarbejde, så vi kan udvikle nye bæredygtige løsninger til gavn for erhvervet, borgerne og turisterne. Vi hilser derfor ministerens invitation til et tættere samarbejde med erhvervet velkommen, siger Tine Roed.

Mange virksomheder arbejder allerede i dag med at udvikle bæredygtige løsninger eksempelvis ved at reducere energiforbruget, mindske madspild og udfase engangsplast. Bæredygtighed er ikke kun sund fornuft i forhold til miljøet og klimaet, men det er også god forretning.

- Et stærkt fokus på at sikre en effektiv ressourceudnyttelse kommer ikke kun turisterne og borgerne til gode, men kan også ses på virksomhedernes bundlinje. Bæredygtighed vil i fremtiden være en konkurrenceparamenter i kampen om at tiltrække de kvalitetsbevidste turister, siger Tine Roed.

Den 30. oktober sætter Dansk Industri fokus på, hvordan turisterhvervet kan gøre bæredygtighed til forretning. På seminaret får virksomhederne inspiration til, hvordan de kan arbejde med bæredygtighed som en integreret del af deres forretningsstrategi.

Følg os på:

    

Kontakter

For yderligere kontakt DI’s chef for turisme og oplevelsesøkonomi, Sune K. Jensen, på tlf: +45 2949 4624, e-mail: skj@di.dk, eller DI’s presserådgiver Ditte Rieland Hansen, tlf: +45 2246 7822, e-mail: dirh@di.dk

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

DI samler 25 erhvervsledere, der skal fremme mangfoldighed i dansk erhvervsliv2.7.2020 13:59:15 CESTPressemeddelelse

Dansk erhvervsliv skal blive bedre til at tiltrække og fastholde talent af forskellige køn, alder og baggrund, hvis vi skal sikre vores innovations- og konkurrenceevne. Derfor nedsætter DI et nyt specialudvalg med Lars Rasmussen i spidsen, der er bestyrelsesformand for en række life science virksomheder. Mangfoldigheds- og ligestillingspolitik skal spille en central rolle i erhvervspolitikken, mener DI’s adm. direktør, Lars Sandahl Sørensen.

DI: Klimaaftale tager flere store skridt ind i en grønnere fremtid22.6.2020 06:21:07 CESTPressemeddelelse

Med dagens klimaaftale står et bredt flertal i Folketinget sammen om en lang række tiltag, som vil fremme den grønne omstilling i Danmark og bane vejen for, at Danmark når nærmere klimamålsætningen om 70 pct. CO2-reduktion i 2030. DI glæder sig over aftalen, som i høj grad også tager afsæt i anbefalingerne fra erhvervslivets klimapartnerskaber og følger sigtelinjerne i DI’s egen 2030-plan. Samtidig hilser DI planerne om en grøn skattereform til efteråret velkomne.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum