DI Digital

DI: Cyberpagt kan hjælpe SMV med sikkerheden

Del

Erhvervsministeriet, DI og en række andre organisationer er gået sammen om en cybersikkerhedspagt, der skal bistå landets små og mellemstore virksomheder (SMV) i kampen mod hackerangreb og andre cybertrusler. Målet er at gøre danske SMV’er til Europa mest sikre.

Branchedirektør i DI Digital Rikke Hougaard Zeberg Foto: DI
Branchedirektør i DI Digital Rikke Hougaard Zeberg Foto: DI

- Danske virksomheder er Europas mest digitale, derfor skal de også være Europas mest sikre – både til glæde for kunder, forbrugere og for virksomhederne selv. Cybertruslen er helt reel, og den bliver ikke mindre. For at virksomhederne kan imødegå den store udfordring, er det bydende nødvendigt, at det sker i et tæt samarbejde mellem det offentlige og de private virksomheder, siger branchedirektør og ansvarlig for digitalisering i DI, Rikke Hougaard Zeberg, DI Digital.

Formålet med pagten er at udvikle og koordinere nye initiativer, hvor det offentlige og private samarbejder om at løfte danske SMV’ers digitale sikkerhedsniveau til det højeste niveau i EU.

- Danske virksomheder skal være kendte ude i verden for et tårnhøjt sikkerhedsniveau, så det kan blive en konkurrencefordel for dansk erhvervsliv, siger Rikke Hougaard Zeberg.

Pagten er et samarbejde mellem Dansk Industri, Dansk Erhverv, Finans Danmark, Forsikring & Pension, HK, IDA, Industriens Fond, IT-Branchen, SMVdanmark og Erhvervsministeriet.

- Vi har brug for alle gode kræfter, hvis vi skal styrke vores cybersikkerhed. Cybersikkerhed er en holdsport, hvor vi skal samarbejde, bruge vores ressourcer strategisk og koordinere vores indsatser. Og modstanderholdet udvikler hele tiden deres strategi, metoder og forretningsmodel.

- Derfor skal vi også tænke i nye baner – også i samarbejdet på tværs af offentlig og privat. Det er en hovedårsag til, at DI er medstifter af den nye Cybersikkerhedspagt, siger branchedirektør i DI Digital Rikke Hougaard Zeberg.

Der er særligt to områder, hvor DI i regi af pagten vil sætte sig i spidsen og tage ansvar for, at der bliver skabt nye initiativer, der styrker SMV’ernes kamp mod cybertruslen.

For det første har DI særligt arbejdet for etableringen af en ny offentlig-privat SMV-CERT, der skal hjælpe SMV’erne i kampen mod cyberkriminelle. Det kræver et tæt offentlig-privat samarbejde at realisere og er derfor et oplagt initiativ i regi af Cybersikkerhedspagten. Dernæst skal politiets muligheder og ressourcer til at efterforske cyberkriminelle styrkes og gentænkes i samarbejdet med den private sektor.

Kontakter

Billeder

Branchedirektør i DI Digital Rikke Hougaard Zeberg Foto: DI
Branchedirektør i DI Digital Rikke Hougaard Zeberg Foto: DI
Download

Information om DI Digital

DI DigitalFølg pressemeddelelser fra DI Digital

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Digital