DI: Coronapas skal forhindre nedlukning

Regeringen vil følge en anbefaling fra Epidemikommissionen og genindføre coronapasset i Danmark. I Dansk Industri (DI) er man enige i, at coronapasset bliver genindført.
- Danmark skal for alt i verden undgå nye nedlukninger og generelle restriktioner. Coronapasset er og skal være værktøjet til at sikre et åbent og velfungerende arbejdsmarked og samfund. Med coronapasset og den høje andel af borgere, der er vaccineret, kan vi undgå dybt generende restriktioner som arealkrav, hjemmearbejde, forsamlingsforbud og naturligvis nedlukninger, siger Emil Fannikke Kiær, politisk direktør i DI.
- Der skal være proportionalitet i de tiltag, der iværksættes. I DI ser vi hellere, at man bruger coronapasset, end der indføres andre restriktioner. Og så skal virksomhederne altså også have lov til at kræve gyldigt coronapas hos medarbejderne, og det skal regeringen have med i forslaget til folketinget.
Skal sikre medarbejderes sundhed
Det begrunder Emil Fannikke Kiær med, at nogle virksomheder har behov for et værktøj til at forhindre, at smitten breder sig blandt medarbejderne.
- Danske virksomheder vil naturligvis gerne sikre deres medarbejderes tryghed og sundhed. Derfor er det for nogle et problem, at der ikke er grundlag for at kræve, at medarbejdere har et gyldigt coronapas. Det gælder særligt på virksomheder, hvor en større andel af medarbejderne ikke er blevet vaccineret endnu. Det ser vi især eksempler på inden for fødevare- og servicebranchen, siger den politiske direktør.
Han henviser til, at det har været et problem siden Testloven udløb den 1. november.
- Derfor skal det være muligt for virksomhederne at kræve gyldigt coronapas fra deres medarbejderne for at sikre trygheden på arbejdspladsen og for at holde gang i betjening og produktion, siger Emil Fannikke Kiær.
Bliv vaccineret
Han håber, at virksomhederne vil blive inddraget i kommende tiltag, ”så det gode samarbejde mellem erhvervsliv, myndigheder og politikere” kan fortsætte, som det har gjort hidtil under corona. DI-direktøren håber også, at endnu flere vil tage imod en vaccine nu.
- Det er vaccinationerne, der er vores fundament i kampen mod corona. Derfor er det helt centralt, at regeringen og myndighederne gør alt, hvad der er muligt for at sikre, at så mange borgere som muligt tager imod vaccinetilbuddet. Det gælder naturligvis også tilbuddet om det såkaldte tredje stik, hvor det forventeligt vil være meget værdifuldt i forhold til presset på sundhedsvæsenet, at ældre og udsatte tager imod revaccinationen så hurtigt som muligt, når det tilbydes, siger Emil Fannikke Kiær.
En genindførelse af coronapasset skal vedtages i folketinget.
Følg os på:
Kontakter
Yderligere oplysninger fås hos underdirektør, pressechef Søren Langelund, tlf. 2091 9335, e-mail slan@di.dk
Billeder
Information om DI - Dansk Industri
Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.
DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.
Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri
Europæiske erhvervsorganisationer med DI i spidsen efterlyser klimahandling9.7.2025 12:00:00 CEST | Pressemeddelelse
EU skal følge sine klimamål op med handling. Det gavner både erhvervslivet og EU’s konkurrenceevne. Sådan lyder budskabet i en fælles erklæring fra europæiske erhvervsorganisationer fra Danmark, Tyskland, Frankrig, Irland, Sverige, Norge og Finland, som Dansk Industri har taget initiativ til.
DI: Hvor skal de ældre bo om 15 år?9.7.2025 05:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Om kun 15 år er antallet af ældre over 80 år i Middelfart, Svendborg, Rebild, København, Helsingør Holbæk, Horsens, Odder, Silkeborg, Halsnæs, Skanderborg og Aarhus kommuner steget med over 60 procent, viser nye tal. Det kræver flere ældreboliger og plejehjem, som kommunerne allerede nu skal planlægge og reservere penge til. Friplejehjem kan være kommunernes redning, mener DI.
DI: Hvor skal de ældre bo om 15 år?9.7.2025 05:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Om kun 15 år er antallet af ældre over 80 år i Middelfart, Svendborg, Rebild, København, Helsingør Holbæk, Horsens, Odder, Silkeborg, Halsnæs, Skanderborg og Aarhus kommuner steget med over 60 procent, viser nye tal. Det kræver flere ældreboliger og plejehjem, som kommunerne allerede nu skal planlægge og reservere penge til. Friplejehjem kan være kommunernes redning, mener DI.
DI: Ny EU-kvantestrategi er et stort spring fremad2.7.2025 15:35:25 CEST | Pressemeddelelse
Kommissionen har i dag fremlagt udspil til ny kvantestrategi, der lægger en ramme for hvordan vi omsætter kvanteteknologi til værdi i virksomhederne. Strategien vil styrke vores europæisk konkurrenceevne på området – men den kunne godt være endnu mere ambitiøs, mener DI.
DI: bøvl og byrder er største udfordring for konkurrencekraften1.7.2025 07:56:25 CEST | Pressemeddelelse
Landets største erhvervsorganisation, Dansk Industri (DI), offentliggør i dag Danmarks hidtil mest omfattende studie af de administrative byrder, der dagligt rammer virksomhederne – og hvordan byrderne bremser vækst, skaber frustrationer og hæmmer europæisk konkurrencekraft og udviklingsmuligheder.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum