DI - Dansk Industri

DI: Coronapas skal forhindre nedlukning

Del

Genindførelse af coronapasset skal sikre, at vi kan holde Danmark åbent, lyder det fra Dansk Industri, der også vil give virksomhederne mulighed for at kræve gyldigt coronapas af medarbejderne.

Regeringen vil følge en anbefaling fra Epidemikommissionen og genindføre coronapasset i Danmark. I Dansk Industri (DI) er man enige i, at coronapasset bliver genindført. 

- Danmark skal for alt i verden undgå nye nedlukninger og generelle restriktioner. Coronapasset er og skal være værktøjet til at sikre et åbent og velfungerende arbejdsmarked og samfund. Med coronapasset og den høje andel af borgere, der er vaccineret, kan vi undgå dybt generende restriktioner som arealkrav, hjemmearbejde, forsamlingsforbud og naturligvis nedlukninger, siger Emil Fannikke Kiær, politisk direktør i DI.

- Der skal være proportionalitet i de tiltag, der iværksættes. I DI ser vi hellere, at man bruger coronapasset, end der indføres andre restriktioner. Og så skal virksomhederne altså også have lov til at kræve gyldigt coronapas hos medarbejderne, og det skal regeringen have med i forslaget til folketinget.

Skal sikre medarbejderes sundhed

Det begrunder Emil Fannikke Kiær med, at nogle virksomheder har behov for et værktøj til at forhindre, at smitten breder sig blandt medarbejderne.

- Danske virksomheder vil naturligvis gerne sikre deres medarbejderes tryghed og sundhed. Derfor er det for nogle et problem, at der ikke er grundlag for at kræve, at medarbejdere har et gyldigt coronapas. Det gælder særligt på virksomheder, hvor en større andel af medarbejderne ikke er blevet vaccineret endnu. Det ser vi især eksempler på inden for fødevare- og servicebranchen, siger den politiske direktør.

Han henviser til, at det har været et problem siden Testloven udløb den 1. november. 

- Derfor skal det være muligt for virksomhederne at kræve gyldigt coronapas fra deres medarbejderne for at sikre trygheden på arbejdspladsen og for at holde gang i betjening og produktion, siger Emil Fannikke Kiær.

Bliv vaccineret

Han håber, at virksomhederne vil blive inddraget i kommende tiltag, ”så det gode samarbejde mellem erhvervsliv, myndigheder og politikere” kan fortsætte, som det har gjort hidtil under corona. DI-direktøren håber også, at endnu flere vil tage imod en vaccine nu.

- Det er vaccinationerne, der er vores fundament i kampen mod corona. Derfor er det helt centralt, at regeringen og myndighederne gør alt, hvad der er muligt for at sikre, at så mange borgere som muligt tager imod vaccinetilbuddet. Det gælder naturligvis også tilbuddet om det såkaldte tredje stik, hvor det forventeligt vil være meget værdifuldt i forhold til presset på sundhedsvæsenet, at ældre og udsatte tager imod revaccinationen så hurtigt som muligt, når det tilbydes, siger Emil Fannikke Kiær.

En genindførelse af coronapasset skal vedtages i folketinget.

Følg os på:

    

 
 
×
 
 
 

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos underdirektør, pressechef Søren Langelund, tlf. 2091 9335, e-mail slan@di.dk

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

DI-topchef: Olaf Scholz samler regering og skal sætte ny kurs i Tyskland24.11.2021 15:16:29 CET | Pressemeddelelse

Tysklands næste kansler bliver Olaf Scholz, der de næste fire år skal styre landet i en grønnere retning, sætte turbo på digitaliseringen og løse massive udfordringer med mangel på arbejdskraft. Listen over politiske reformer - der skal iværksættes nu og her - er lang, og der er mange store muligheder for Danmark og eksportgevinster at hente for dansk erhvervsliv, vurderer DI.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum