DI Bornholm

DI Bornholm inviterer til erhvervstræf: Find balancen og giv plads til fremtidens vækst

Del

Vær med på Erhvervstræf i DI Bornholm, når vi stiller skarpt på, hvordan vi sammen kan udvikle vores ø, så flere vælger at bo og arbejde på Bornholm.

Virksomhederne på Bornholm har de seneste år haft foden på speederen. Flere er kommet i job, den økonomiske vækst er høj, og velstanden er vokset til gavn for hele samfundet. Samtidig er markedsføringen af Bornholm som feriedestination styrket - med afsæt i blandt andet Folkemødet, vores smukke natur og innovative fødevarevirksomheder.

Men udfordringen med at finde kvalificerede medarbejdere kan gå hen at blive en kæp i hjulet på væksten. Arbejdsløsheden er historisk lav, og det gør det besværligt for virksomhederne at finde de medarbejdere, der skal til for at fastholde virksomhedernes vækst, så det kan forsætte med at udvikle Bornholm. Heldigvis er der god og lang tradition for at løse den slags udfordringer i fællesskab.

På DI Bornholms erhvervstræf 2018 stiller vi spørgsmålet om, hvordan vi finder balancen, så vi sammen kan løfte Bornholm - ikke bare en ferieø, men også som et sted, hvor flere vælger at bo hele året og arbejde.

Pressen inviteres til:
Erhvervstræf i DI Bornholm
Torsdag d. 14. juni 2018, 9.00-11.30
Klostergaarden, Østergade 7, 3770 Allinge

Her får du mulighed for at møde Curt Liliegreen, der er projektdirektør i Boligøkonomisk Videncenter. Curt tager turen til Allinge for at fortælle om, hvordan fremtiden ser ud for befolkningsudviklingen og boligsammensætningen på Bornholm, og giver os sit bud på, hvilke knapper vi kan skrue på.

Pernille Kofod Lydolph fra Destination Bornholm fortæller om fælles erfaringer, når det bornholmske erhvervsliv og organisationer går sammen om at markedsføre Bornholm. Find ud af, hvad der skaber opmærksomhed, når vi møder resten af danskerne.

Du kan også få svar på, hvordan den bornholmske ånd kan være med til at skabe vækst. Hør hvordan Claus Duevang fra KH Maskinværksted i Rønne lykkedes at tredoble antallet af medarbejdere på blot fire år.

Direktør i DI Kent Damsgaard giver sit bud på, hvilke nationale og lokale løsninger, der skal til, hvis de bornholmske virksomheder skal kunne tiltrække de medarbejdere, som kræves for at holde gang i væksten.

Endelig har du mulighed for at deltage i debatten, når vi drøfter, hvordan politikere og virksomheder kan samarbejde om at få flere til at vælge Bornholm.

Se hele programmet her

Følg Dansk Industri på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger og tilmelding til erhvervstræffet:
Jeppe Bo Rasmussen, pressekoordinator, DI, tlf.: 24401897, jebr@di.dk.

Billeder

Information om DI Bornholm

DI Bornholm
DI BornholmFor yderligere information om DI Bornholm:

Konsulent Henrik Lystbæk
Mail: hely@di.dk
Tlf. 3377 3957
Mobil: 2284 6867

Sekretær Susanne Graversen
Mail: sug@di.dk
Tlf.: 3377 3372

Følg pressemeddelelser fra DI Bornholm

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Bornholm

Satsning til lands, til vands og i luften udløser initiativpris til Bornholms Elektromotor31.10.2018 11:30:00 CETPressemeddelelse

Virksomheden Bornholms Elektromotor ApS har gennem målrettede investeringer og videreuddannelse af medarbejdere kapret nye vækstmarkeder i blandt andet offshore-branchen. Det bliver onsdag belønnet med DI Bornholms Initiativpris 2018. Bornholms Elektromotor blev grundlagt i 1947, og levede i mange år af at betjene den store fiskeflåde på Bornholm. I dag har direktør Martin Randrup altid pakket en redningsvest bag i bilen. For man ved aldrig, hvad en arbejdsdag bringer. I dag vedligeholder, reparerer og ombygger virksomheden nemlig roterende maskiner i alle størrelser. Det omfatter alt fra skibsmotorer, landbrugsmaskiner, industrimaskiner og vindmøller. Og blandt nogle af de nye tilføjelser på hylderne er svejserobotter og drone-komponenter. Dermed er Bornholms Elektromotor og de 14 medarbejdere i dag klar med ekspertise til lands, til vands og i luften. Med en kundekreds fra mange brancher har virksomheden formået at vokse og opbygge en stigende fortjeneste over de seneste år. Blandt a

Bornholm er bedst øst for Storebælt: Samarbejde om medarbejdere giver pote3.9.2018 21:30:00 CESTPressemeddelelse

Bornholms Regionskommune har i flere år ligget i bunden, når DI årligt tager temperaturen på kommunernes lokale erhvervsklima. Det ændrede sig sidste år, hvor Bornholm tog et stort spring frem med 21 pladser. I årets nye undersøgelse er det lykkedes at holde fast i fremspringet - endda med en forbedring på fire pladser. Det rækker til en plads som nummer 64 ud af de 93 danske kommuner, hvor DI har undersøgt det lokale erhvervsklima. Det er Bornholms bedste placering siden 2013.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum