DI - Dansk Industri

DI: Aftale om lønkompensation vil redde danske arbejdspladser

Del

Regeringen har sammen med arbejdsmarkedets parter indgået en aftale, som kompenserer virksomhederne for en del af lønudgifterne til de mange medarbejdere, som er eller bliver sendt hjem. Ifølge DI kan aftalen blive en tiltrængt redningskrans til mange virksomheder, som er presset hårdt på deres levegrundlag og står over for at skulle afskedige medarbejdere.

- Vi står i en helt ekstraordinær og ekstraordinært vanskelig situation. Jeg er lettet over, at vi kan være med til at præsentere denne løsning med lønkompensation, som DI har arbejdet intenst for i den seneste periode. Aftalen vil redde arbejdspladser, redde virksomheder fra lukning, og den kan være med til at begrænse nogle af de permanente skader på vores samfund som følge af denne alvorlige krise, siger DI’s adm. direktør Lars Sandahl Sørensen.

Den statslige lønkompensation til fyringstruede lønmodtagere vil udgøre ¾ af de samlede lønudgifter for de omfattede medarbejderes løn månedligt, dog maksimalt 23.000 kr. pr. måned pr. fuldtidsansat. For timelønnede kan den statslige lønkompensation udgøre 90 pct., dog maksimalt 26.000 kr. pr. måned pr. omfattet fuldtidsansat. Virksomhederne kan være omfattet af ordningen i maksimalt tre måneder, og det er en forudsætning for at bruge ordningen, at virksomheden ikke afskediger nogle medarbejdere eller anvender andre ordninger, som giver mulighed for at sende dele af medarbejderne hjem uden løn.

DI-direktøren understreger, at danske virksomheder ikke undgår store tab som følge af corona og de markante tiltag, som regeringen og myndigheder har taget for at værne om danske menneskeliv.

- Der er ingen nemme løsninger på denne krise, og aftalen her er ikke noget endegyldigt svar på de massive problemer, som virksomhederne står med. Vi kommer til at se mange konkurser og afskedigelser, og der er brug for flere erhvervspolitiske tiltag både generelt og målrettet særligt hårdt ramte brancher som eksempelvis luftfarten. Men det er en mulig redningskrans til nogle af de mange trængte danske virksomheder, som er presset hårdt på deres levegrundlag og søger et alternativ til at afskedige medarbejdere - eller helt at dreje nøglen om, siger DI-direktøren.

Han understreger, at aftalen er udtryk for, at alle dele af samfundet rykker sammen og tager et medansvar for at komme igennem krisen.

- Jeg vil gerne kvittere for den lydhørhed og vilje til at handle, som vi har oplevet fra regeringen såvel som fra lønmodtagerne i denne situation. Selv med muligheden for lønkompensation vil virksomhederne skulle bære store lønudgifter i en tid, hvor deres indtjening er under maksimalt pres. Nu får de en hjælpende hånd, hvis de sender medarbejdere hjem med løn – og de kan fastholde deres folk. Det er blevet efterspurgt af tusindvis af virksomheder, som DI har talt med de seneste dage, siger DI-direktøren.

Han peger på, at både DI og regeringen nu skal følge situationen tæt.

- For nogle virksomheder vil aftalen her være en oplagt løsning – og for nogle vil det ikke, fordi lønkompensationen er betinget af, at de ikke afskediger nogle medarbejdere eller sender dem hjem uden løn, selv om de måtte have mulighed for det. Vi vil følge meget tæt, hvordan aftalen her kommer til at virke i den hårde virkelighed, som virksomhederne og deres medarbejdere står i lige nu, siger Lars Sandahl Sørensen.

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger:
Pressechef Per Geckler Møller, 2949 4434
Pressekoordinator Lars Bøgeskov, 2236 3138

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

DI samler 25 erhvervsledere, der skal fremme mangfoldighed i dansk erhvervsliv2.7.2020 13:59:15 CESTPressemeddelelse

Dansk erhvervsliv skal blive bedre til at tiltrække og fastholde talent af forskellige køn, alder og baggrund, hvis vi skal sikre vores innovations- og konkurrenceevne. Derfor nedsætter DI et nyt specialudvalg med Lars Rasmussen i spidsen, der er bestyrelsesformand for en række life science virksomheder. Mangfoldigheds- og ligestillingspolitik skal spille en central rolle i erhvervspolitikken, mener DI’s adm. direktør, Lars Sandahl Sørensen.

DI: Klimaaftale tager flere store skridt ind i en grønnere fremtid22.6.2020 06:21:07 CESTPressemeddelelse

Med dagens klimaaftale står et bredt flertal i Folketinget sammen om en lang række tiltag, som vil fremme den grønne omstilling i Danmark og bane vejen for, at Danmark når nærmere klimamålsætningen om 70 pct. CO2-reduktion i 2030. DI glæder sig over aftalen, som i høj grad også tager afsæt i anbefalingerne fra erhvervslivets klimapartnerskaber og følger sigtelinjerne i DI’s egen 2030-plan. Samtidig hilser DI planerne om en grøn skattereform til efteråret velkomne.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum