DHI A/S

DHI lancerer ny teknologi til at beskytte fugle mod kollision med havvindmøller

Del

DHI A/S har udviklet en ny, banebrydende løsning til automatisk genkendelse af truede fuglearter. MUSE AI bygger på kunstig intelligens og avanceret videoanalyse og gør det muligt at nedsætte hastigheden på vindmøller, når særlige fuglearter passerer forbi. Resultatet er optimal kapacitetsudnyttelse kombineret med høj beskyttelse af fugle mod kollision med havvindmøller.

DHI’s MUSE-system er allerede kendt på verdensplan som en førende løsning til fugleovervågning i havvindmølleparker, og DHI har implementeret systemet i Europa, Nordamerika og Asien. MUSE integreres med havvindmølleparkens styresystem og reducerer kollisionsrisikoen for fugle. Nu udvides løsningen med AI-baseret artsgenkendelse, der automatiserer processen og gør det muligt at nedsætte hastigheden på rotorbladene, når bestemte fuglearter flyver igennem parken.

AI-baseret artsgenkendelse muliggør nedlukning af enkelte havvindmøller

AI-funktionaliteten giver en meget præcis artsgenkendelse, og algoritmerne beregner fuglenes flyverute gennem havvindmølleparken. Den automatiske nedlukning kan derfor begrænses til enkelte møller, så den grønne energiproduktion maksimeres.

”MUSE AI er et stærkt eksempel på, hvordan vi med dansk innovation og 30 års erfaring inden for havvind sikrer mere bæredygtig energi og samtidig beskytter biodiversiteten. Bæredygtig udvikling er kernen af vores forretning i DHI, og vi er stolte over at kunne bringe MUSE AI til markedet og dermed bidrage til at sætte ekstra fart på udviklingen af den havvindenergi, der er så afgørende for den grønne omstilling,” forklarer Mikael Kamp Sørensen, Executive Vice President for Energy & Ports i DHI.

MUSE AI er blevet intensivt afprøvet på DHI’s testfaciliteter i Danmark, som også vil fungere som demonstrationscenter for MUSE AI i kølvandet på lanceringen.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om DHI A/S

DHI A/S
DHI A/S
Agern Allé 5
2970 Hørsholm

4516 9200https://www.dhigroup.com/

Om DHI

DHI A/S er en digital rådgivningsvirksomhed med hovedsæde i Hørsholm. DHI A/S blev grundlagt i 1964 og beskæftiger mere end 1.000 medarbejdere globalt. Vores ambition er at fremme den bæredygtige udvikling af vand og hav.

For yderligere oplysninger kontakt venligst Annette Mystek, DHI Global People & Communication på +45 2088 7770.

Følg pressemeddelelser fra DHI A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DHI A/S

Fokus på innovation inden for vand og miljø den 7. september hos DHI12.8.2022 09:00:00 CEST | Nyhed

Danske virksomheder inden for vand og miljø vil få mulighed for at blive inspireret og få ny viden om innovation inden for netop deres områder den 7. september. Der afholder DHI Innovation market day på hovedkontoret i Hørsholm, hvor brancheeksperter, tekniske eksperter og andre fra branchen vil stå klar til at drøfte de muligheder og udfordringer, innovation og digitalisering byder de danske virksomheder.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum