Danmarks Frie Forskningsfond

DFF-bevillinger giver ni læger mulighed for at forske

Del

Med støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond får ni klinikere mulighed for at fordybe sig i forskning, samtidig med de fortsætter deres funktion og ansættelse som læger på hospitaler i hele landet.

Foto: Chuttersnap
Foto: Chuttersnap

Programmet Delestillinger frikøber de ni læger fra deres ansættelse i en klinisk stilling, så de i tre år kan forske i op til seks måneder om året. Den øvrige tid bruger de som aktive læger i deres nuværende kliniske ansættelse. Bevillingen giver forskningsrådet DFF | Sundhed og Sygdom fortrinsvis til læger, tandlæger og dyrlæger, der har opnået en ph.d.-grad eller tilsvarende kvalifikationer via deres forskning.

De ni dygtige klinikere, der får mulighed for at forske ved siden af deres lægegerning, er ansat på hhv. Rigshospitalet, Gentofte, Nordsjællands, Hvidovre og Herlev Hospital. Fire forskere har base på Aarhus Universitetshospital.

En af forskerne er Ditte Sloth Møller fra Aarhus Universitetshospital, der skal forske i mere individualiseret behandling af lungekræft. Lungekræft er den kræftsygdom, der dræber flest danskere. I dag får de fleste patienter standardbehandling med kombineret kemoterapi, men trods en intensiv behandling får over halvdelen af patienterne tilbagefald i løbet af de første år efter behandlingen. Gennem nationale forsøg som allerede inkluderer patienter, undersøger forskerne bag projektet om en højere stråledosis kan mindske risikoen for tilbagefald.

Ditte Sloth Møller forklarer: ”I dag behandles alle patienterne ens. Men vi har en database med kliniske data og scanninger af 700 patienter, både før, under og efter behandlingen, som vi vil analysere for at bibringe den nødvendige viden om den tidlige respons under behandling. Det gør det muligt at individualisere stråledosis, f.eks. ved at øge den, hvor det potentielt kan mindske tilbagefald. Den tilpassede behandling vil være til gavn for fremtidens lungekræftpatienter både nationalt og internationalt.”

Læs om alle ni delestillinger her.

Billeder

Foto: Chuttersnap
Foto: Chuttersnap
Download

Information om Danmarks Frie Forskningsfond

Danmarks Frie Forskningsfond
Danmarks Frie Forskningsfond
Asylgade 7
5000 Odense C

https://dff.dk/

Danmarks Frie Forskningsfond (DFF) finansierer forskning af højeste internationale kvalitet og styrker den excellente forskning i Danmark. Fonden investerer i risikovillig forskning, der er baseret på forskernes idéer inden for og på tværs af videnskabelige områder, uafhængigt af politiske og strategiske satsninger.

DFF fremmer internationalisering af forskningen og styrker det unge talent såvel som den erfarne forsker. Herudover yder fonden forskningsfaglig rådgivning til minister, Folketing og det øvrige danske og internationale forskningslandskab. Det sker med baggrund i ekspertise og faglig diversitet gennem fondens 84 bestyrelses- og rådsmedlemmer, der alle er anerkendte og aktive forskere.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Frie Forskningsfond

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Frie Forskningsfond

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum