DFDS A/S

DFDS reducerer sejlads på Danmark-Oslo

Del

Covid-19: Et af to skibe, der betjener DFDS’ passagerruter København-Oslo og Frederikshavn-Oslo vil blive lagt midlertidigt op som følge af skærpede rejserestriktioner. Desværre må 20 tjenere opsiges, mens hovedparten af medarbejderne kan forblive i DFDS som følge af fagforeningsaftaler, flytning til andre skibe mv.

Pearl Seaways
Pearl Seaways

Stigende smittetal og skærpede rejserestriktioner har yderligere reduceret antallet af passagerer på DFDS’ passagerfærgeruter København-Oslo og Frederikshavn-Oslo i de seneste uger.   

”Med den forværrede situation er der ganske enkelt for få passagerer om bord til at opretholde fuld sejlplan, og derfor er vi beklageligvis tvunget til at reducere sejladsen til ét skib indtil medio februar,” siger Kasper Moos, der er passagerdirektør i DFDS.  

Det betyder, at der fra og med 2november som udgangspunkt vil være afgang hver anden dag fra hver havi stedet for hver dag. Det vil vi nu informere kunderne om via e-mails, sociale medier og DFDS hjemmeside.”  

Med den reducerede sejlplan vil Pearl Seaways være DFDS’ eneste passagerskib mellem Danmark og Norgemens Crown Seaways lægges op i København indtil medio februar.”   

Vinder tid 
Oplægningen af Crown Seaways får desværre konsekvenser for antallet af medarbejdere om bord.  

Det betyder, at vi må opsige 20 tjenere, der arbejder på skibet. Det er meget beklageligt, for det er alle medarbejdere, der har arbejdet hårdt for at hjælpe med at sikre sejladsen,” siger Anne-Christine Ahrenkiel, der er DFDS’ Chief People Officer 

”De øvrige medarbejdere i servicefunktioner om bord er omfattet af en aftale om reduceret arbejdstid og løn med fagforeningen Metal Maritime, og skibets tekniske driftsbesætning kan afvikle opsparet overtid eller blive overført til andre skibe. Det betyder, at vi vinder tid indtil starten af det nye år og indtil videre kan beholde de fleste af vores meget erfarne medarbejdere, så vi hurtigt kan genstarte ruten, hvis Covid-19 situationen forbedrer sig inden for nogle måneder,” siger Anne-Christine Ahrenkiel.   

Yderligere oplysninger: 

Gert Jakobsen, 24 40 00 43, eller Gert.jakobsen@dfds.com 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Pearl Seaways
Pearl Seaways
Download
Passagerdirektør Kasper Moos
Passagerdirektør Kasper Moos
Download
Chief People Officer Anne-Christine Ahrenkiel
Chief People Officer Anne-Christine Ahrenkiel
Download

Links

Information om DFDS A/S

DFDS A/S
DFDS A/S
Sundkrogsgade 11
2100 København Ø

https://www.dfds.com/

DFDS leverer færge- og transport services i Europa og Tyrkiet med en årlig omsætning på DKK 17 mia.

Over 10.000 fragtkunder anvender vores færge- og havneterminal services samt vores transport- og logistikløsninger.

Vi tilbyder også sikker transport på korte færgeruter og ruter med en overnatning til fem millioner passagerer, heraf mange i egen bil.

Vi har 8.400 medarbejdere fordelt på skibe og kontorer i 20 lande. DFDS blev grundlagt i 1866, har hovedkontor i København og er noteret på Nasdaq Copenhagen.

Følg pressemeddelelser fra DFDS A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DFDS A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum