Dantaxi 4x48 A/S

Det skal være trygt at tage taxi i Aarhus

Del

Hos et af Aarhus' taxiselskaber, Dantaxi, monteres der afskærmning mellem passager og chauffør i selskabets 70 vogne. Ifølge en af byens erfarne taxavognmænd har kunderne allerede taget godt imod det nye initiativ.

70 taxier i Aarhus får monteret afskærmning.
70 taxier i Aarhus får monteret afskærmning.

For vognmand og chauffør i Aarhus Karl Hedegaard betyder afskærmningen mere tryghed i hverdagen netop i en periode, hvor kunderne så småt er på vej tilbage.

"Min første kunde efter monteringen havde allerede hørt om vores nye afskærmning, og var positivt indstillet. I det hele taget har jeg ikke oplevet nogle kunder, der ikke har taget smittefaren med COVID-19 alvorligt," siger vognmanden. 

Ifølge Dantaxis kommercielle direktør, Vibeke Wolfsberg, kommer initiativerne i erkendelse af, at mere normale forhold i branchen næppe indfinder sig foreløbig, og at fokus i en længere periode vil være på tryghed:

"Taxiselskaberne har siden krisens start ligget noget nær underdrejet, og da det så værst ud, var tre ud af fire taxiture ganske enkelt forsvundet. Det er vores vurdering, at der i tiden fremover vil være fokus på tryghed på hele persontransportområdet. Taxien er unik derved, at kunden kan rejse alene uden medpassagerer. Vi kan derfor tage andre forholdsregler for at begrænse smitte, end det f.eks. kan lade sig gøre i en bus eller i et tog. Noget af tidsrummet mellem kørslerne udnytter vi til at rengøre kontaktfladerne, så hver ny kunde træder ind i en ren, afsprittet taxi,” forklarer direktøren.

Karl Hedegaard kan nikke genkendende til, at krisen har betydet markant færre passagerer:

"Hovedparten af min kørsel i den sidste tid har været med patienter fra hospitalerne og med kunder til eller fra lægen. Men jeg har også kørsel med ældre medborgere, der skal have køleskabet fyldt op."  


Fastmonteret håndsprit i taxien

Afskærmningen er ikke den eneste nye foranstaltning, Karl Hedegaard og hans kunder skal vænne sig til. Alle selskabets vogne får fastmonteret håndspritdispenser, og der stilles udvidede krav til rengøring og afspritning af alle kontaktflader i og uden på taxien. 

Hvor længe Karl Hedegaard og hans kollegaer skal køre med de nye foranstaltninger har han ikke et bud på, man han tror ikke, at de skal fjernes foreløbig.

"Det jeg hører fra mine kunder er, at mange fortsat er bekymrede, og de vil betragte tiltag som disse som en ekstra tryghed. For mit eget vedkommende har jeg heldigvis været rask under hele forløbet. Jeg er 65 år og har ingen planer om at stoppe. Men lige såvel som vi skal passe godt på kunderne, skal vi også passe godt på os selv," slutter vognmanden.

Dantaxis tiltag for at forhindre smitte med COVID-19

  • Alle selskabets næsten 2.000 taxier over hele landet skal senest tirsdag den 2. juni være monteret med afskærmning og fastgjorte spritdispensere.

  • Håndsprit skal benyttes af chaufføren, og passageren opfordres ligeledes til at anvende håndsprit inden turens start.

  • Chaufføren skal afspritte alle kontaktflader efter hver kunde.
Video: Mere tryghed på turen
Videokanal

Nøgleord

Kontakter

Billeder

70 taxier i Aarhus får monteret afskærmning.
70 taxier i Aarhus får monteret afskærmning.
Download
Download
Afskærmning mellem passager og chauffør.
Afskærmning mellem passager og chauffør.
Download
Udstyret monteres på værksted
Udstyret monteres på værksted
Download
Næsten 2.000 taxier skal i denne uge en tur på værksted for montering af afskærmning.
Næsten 2.000 taxier skal i denne uge en tur på værksted for montering af afskærmning.
Download
Kommerciel direktør i Dantaxi Vibeke Wolfsberg
Kommerciel direktør i Dantaxi Vibeke Wolfsberg
Download

Links

Information om Dantaxi 4x48 A/S

Dantaxi 4x48 A/S
Dantaxi 4x48 A/S
Kongevejen 135A
2830 Virum

48 48 48 48https://dantaxi.dk/

Om Dantaxi.

Dantaxi er et landsdækkende taxiselskab, der udfører taxikørsel i flere end 60 kommuner. Selskabet er det største af sin art i Danmark. Cirka halvdelen af alle taxier i Danmark er tilsluttet selskabet.
Dantaxi har cirka 70 taxier i Aarhus-området.

Følg pressemeddelelser fra Dantaxi 4x48 A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dantaxi 4x48 A/S

Markant stigning i antallet af taxi’er i Horsens13.8.2020 08:05:00 CESTPressemeddelelse

Efter mange år næsten uden konkurrence på taxiområdet, er der igen to taxiselskaber at vælge imellem for horsensianerne. Horsens nye taxiselskab er klar fra denne uge som en del af det landsdækkende taxiselskab Dantaxi. Ifølge vognmand, Nevzat Karatas, vil lanceringen betyde kortere ventetid på taxi'er, samt en bedre dækning af yderområderne i kommunen. De 15 nye taxier er udstyret med Covid-19-tiltag for at sikre tryghed for kunder og chauffører.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum