Dantaxi 4x48 A/S

Det skal være trygt at tage taxi fra danske lufthavne

Del

Når behovet for taxikørsel til og fra lufthavnene stiger igen, vil streamere på sideruderne lede rejsende til taxier med ekstra COVID-19-tiltag.

Streamere på sideruderne leder de rejsende til taxier med ekstra COVID-19-tiltag.
Streamere på sideruderne leder de rejsende til taxier med ekstra COVID-19-tiltag.

Samfundets begyndende genåbning vil medføre et øget behov for individuel transport. Det viser udenlandske erfaringer. Særligt i begyndelsen vil mange være ekstra påpasselige med valg af transportmiddel.

På den baggrund har taxiselskabet Dantaxi taget en række initiativer med det formål at fremme trygheden for passageren og chaufføren. Det mest synlige tiltag er en afskærmning mellem for- og bagsædet. Streamere på bagsideruderne med tekst på dansk og engelsk fortæller de rejsende, at ”Denne taxi kører med ekstra COVID-19-tiltag". Udstyret monteres i alle selskabets vogne, der udgør halvdelen af Danmarks godt 4.000 taxier og betjener alle de større lufthavne.

Taxavognmand: Mange kunder er fortsat bekymrede

Taxavognmand og chauffør i Østjylland Karl Hedegaard betjente før krisen både Billund Lufthavn og Aarhus Lufthavn. Han forklarer, at afskærmningen betyder mere tryghed i hverdagen netop i en periode, hvor kunderne så småt er på vej tilbage: "Min første kunde efter monteringen havde allerede hørt om den nye afskærmning og var positivt indstillet. I det hele taget har jeg ikke oplevet nogle kunder, der ikke har taget smittefaren med COVID-19 alvorligt. Det jeg hører fra mine kunder er, at mange fortsat er bekymrede, og de vil betragte tiltag som disse som en ekstra tryghed." 

Ifølge Dantaxis kommercielle direktør, Vibeke Wolfsberg, kommer initiativerne i erkendelse af, at mere normale forhold i branchen næppe indfinder sig foreløbig, og at fokus i en længere periode vil være på tryghed:

"Taxiselskaberne har siden krisens start ligget noget nær underdrejet, og da det så værst ud, var tre ud af fire taxiture ganske enkelt forsvundet. Det er vores vurdering, at der i tiden fremover vil være fokus på tryghed på hele persontransportområdet. Taxien er unik derved, at kunden kan rejse alene uden medpassagerer. Vi kan derfor tage andre forholdsregler for at begrænse smitte, end det f.eks. kan lade sig gøre i en bus eller i et tog. Noget af tidsrummet mellem kørslerne udnytter vi til at rengøre kontaktfladerne, så hver ny kunde træder ind i en ren, afsprittet taxi,” forklarer direktøren. 

Brancheforeningen: Efterspørgsel på individuel transport 

Vicedirektør i Brancheforeningen Dansk PersonTransport Trine Wollenberg påpeger, at initiativet med afskærmning kan få en positiv indvirkning på antallet af taxiture:

”I takt med at Danmark åbner, vil folk igen have et transportbehov. Vi ved fra udenlandske erfaringer, at folk i højere grad vil efterspørge en individuel form for transport, hvor taxien er oplagt at anvende. Derfor er det vigtigt, at folk trygt kan vælge taxien til.”

Fastmonteret håndsprit i taxien

Afskærmningen er ikke den eneste nye foranstaltning. Alle selskabets næsten 2.000 vogne har fået fastmonteret håndspritdispenser, og der stilles udvidede krav til rengøring og afspritning af alle kontaktflader i og uden på taxien.

Dantaxis tiltag for at forhindre smitte med COVID-19

 • Alle selskabets taxier er monteret med afskærmning og fastgjorte spritdispensere.

 • Streamere på bagsideruderne med dansk og engelsk tekst fortæller de rejsende: ”Denne taxi kører med ekstra COVID-19-tiltag/This taxi operates with COVID-19 safety measures”.

 • Håndsprit skal benyttes af chaufføren, og passageren opfordres ligeledes til at anvende håndsprit inden turens start.

 • Chaufføren skal afspritte alle kontaktflader efter hver kunde.
Video: Mere tryghed på turen
Videokanal

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Streamere på sideruderne leder de rejsende til taxier med ekstra COVID-19-tiltag.
Streamere på sideruderne leder de rejsende til taxier med ekstra COVID-19-tiltag.
Download
Alle selskabets taxier er monteret med afskærmning og fastgjorte spritdispensere
Alle selskabets taxier er monteret med afskærmning og fastgjorte spritdispensere
Download
Taxier oplader ved Kastrup Lufthavn
Taxier oplader ved Kastrup Lufthavn
Download
Kommerciel direktør i Dantaxi Vibeke Wolfsberg
Kommerciel direktør i Dantaxi Vibeke Wolfsberg
Download

Links

Information om Dantaxi 4x48 A/S

Dantaxi 4x48 A/S
Dantaxi 4x48 A/S
Kongevejen 135A
2830 Virum

48 48 48 48https://dantaxi.dk/

Om Dantaxi.

Dantaxi er et landsdækkende taxiselskab, der udfører taxikørsel i flere end 60 kommuner. Selskabet er det største af sin art i Danmark. Cirka halvdelen af alle taxier i Danmark er tilsluttet selskabet.

Dantaxi betjerner alle større Lufthavne i Danmark:

 • Aalborg Lufthavn

 • Aarhus Lufthavn

 • Billund Lufthavn

 • Bornholms Lufthavn

 • Copenhagen Airport

 • Roskilde Lufthavn

 • Sønderborg Lufthavn


   

Følg pressemeddelelser fra Dantaxi 4x48 A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dantaxi 4x48 A/S

Markant stigning i antallet af taxi’er i Horsens13.8.2020 08:05:00 CESTPressemeddelelse

Efter mange år næsten uden konkurrence på taxiområdet, er der igen to taxiselskaber at vælge imellem for horsensianerne. Horsens nye taxiselskab er klar fra denne uge som en del af det landsdækkende taxiselskab Dantaxi. Ifølge vognmand, Nevzat Karatas, vil lanceringen betyde kortere ventetid på taxi'er, samt en bedre dækning af yderområderne i kommunen. De 15 nye taxier er udstyret med Covid-19-tiltag for at sikre tryghed for kunder og chauffører.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum