Esbjerg Kommune

Det nye Udsatteråd er på plads

Del

Der træder fire nye personer ind i Udsatterådet 2018-2021. De nye kandidater repræsenterer Kirkens Korshærs varmestue, Ballast under KFUM’s Sociale Arbejde, Red Barnet Ungdom og Foreningen Grønlandske Børn.

Social & Arbejdsmarkedsudvalget og Børn & Familieudvalget i Esbjerg Kommune har godkendt Udsatterådet 2018-2021.

En vigtig stemme for udsatte grupper

En af Udsatterådets vigtigste funktioner er at være et samlet talerør for mange forskellige udsatte grupper i Esbjerg Kommune. Derfor er sammensætningen vigtig for at sikre, at flest muligt føler sig repræsenteret.

- Jeg er utroligt glad for, at vi med de 12 medlemmer får tilført ny viden fra vidt forskellige foreninger, der har fingeren på pulsen og gør et fantastisk stykke arbejde for dem, der har brug for en hjælpende hånd. Kirkens Korshær og KFUM’s Sociale Arbejde har fået nye repræsentanter, men det er meget glædeligt, at begge organisationer fortsat er med i Udsatterådet, siger Henrik Vallø, der er formand for Social & Arbejdsmarkedsudvalget.

Diana Mose Olsen glæder sig også over, at det nye Udsatteråd er på plads, og at der nu er endnu mere fokus på de yngste.

- Esbjerg Kommune skal være et trygt sted at vokse op, og det glæder mig, at børnenes stemme også får plads i Udsatterådet. Vi får nye medlemmer fra Red Barnet, Foreningen Grønlandske Børn og fra Ballast, der er et gratis og anonymt tilbud for 5-25 årige, der vokser op i familier med alkohol eller andre misbrug. Jeg ser meget frem til at fortsætte samarbejdet med Udsatterådet, siger Diana Mose Olsen, der er formand for Børn & Familieudvalget.

Udsatterådet får et nyt medlem fra Kirkens Korshærs varmestue, hvor deres socialsygeplejerske bygger bro til det offentlige sundhedssystem, der nogle gange mangler erfaring med misbrugsproblematikker.


Medlemmer af Udsatterådet 2018-2021

Disse fire personer er de nye medlemmer af Udsatterådet 2018-2021:

• Sunyan Nordquist fra Kirkens Korshærs varmestue
• Charlotte Mathiesen fra Ballast under KFUM’s Sociale Arbejde
• Lasse Olsen fra Red Barnet Ungdom
• Anton Nielsen fra Foreningen Grønlandske Børn


Disse medlemmer fastholder deres plads i Udsatterådet:

• Anja From fra SIND Sydvest (formand)
• Janni Vesti Mai fra RECOVERY BULLS (næstformand)
• Ingelise Wenzel fra De Hjemløses Venner
• Cliff Hulsten fra Foreningen X-House
• Gitte Morberg Jensen fra Frivillighuset Vindrosen
• Jette Jensen fra Mødrehjælpen
• Erik Gram fra Unge på vej - Kids 'n' Teens
• Pernille Hermansen fra Ventilen

Udsatterådet fungerer blandt andet som rådgivningspartner for byrådet, og de arbejder ud fra Esbjerg Kommunes Strategi for socialt udsatte mennesker. En af hovedpointerne i strategien er, at vi alle kan havne i en udsat livssituation.

For at komme i betragtning til Udsatterådet skal man indstilles som kandidat af en af bruger- og interesseorganisationerne i Esbjerg Kommune.

Nøgleord

Kontakter

Henrik Vallø, formand for Social & Arbejdsmarkedsudvalget, tlf. 40 44 60 02, heval@esbjergkommune.dk

Diana Mose Olsen, formand for Børn & Familieudvalget, tlf. 29 43 29 26, diol@esbjergkommune.dk

Links

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er kendt som EnergiMetropol i erhvervssammenhænge, men begrebet energi er også relevant i langt bredere forstand. Hele kommunen summer af energi mellem mennesker, og her er stor handlekraft og vilje til at gå nye veje. Erhvervsmæssigt har vi en særlig styrkeposition på energiområdet, og i fremtiden vil en ny type energi i form af digital infrastruktur være med til at definere kommunen. Vi udvikler os hele tiden i en mere bæredygtig retning, og det er vores ambition, at alle skal opleve og bidrage til energien i Esbjerg Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Ny lynladestation ved Esbjerg Lufthavn gør det nemmere at være elbilist i det vestjyske26.12.2020 06:00:00 CETPressemeddelelse

Esbjerg får nu otte nye lynladepunkter, der hver især kan oplade en bil på cirka 20 minutter. Den nye lynladestation, der etableres af ladeoperatøren Clever med selskabets prisvindende design, bliver placeret ved Esbjerg Lufthavn og forventes at være klar til at tage imod elbiler til opladning efter sommerferien 2021. Og det er en gevinst for Esbjerg Kommunes borgere, lyder det fra borgmester Jesper Frost Rasmussen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum