Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teaters Balletskole får ny kunstnerisk leder

Del

Anne Holm-Jensen Peyk bliver kunstnerisk leder af en af verdens ældste Balletskoler

Elever fra Det Kongelige Teaters Balletskole foto: Camilla Winther
Elever fra Det Kongelige Teaters Balletskole foto: Camilla Winther

Det Kongelige Teaters Balletskole -en af verdens ældste balletskoler- har fået ny kunstnerisk leder.

"Det er en stor ære at overtage lederskabet for Det Kongelige Teaters Balletskole og videreføre skolens lange og stolte tradition i at uddanne dansere til Den Kongelige Ballet,” siger Anne Holm-Jensen Peyk.

”Talentudvikling af børn og unge i ballettens tegn er min store passion, og jeg glæder mig til parløbet med balletmester Nikolaj Hübbe og skolens medarbejdere om at fortsætte arbejdet med at udbrede og formidle ballettens fantastiske verden til børn og unge over hele landet.”

Anne Holm-Jensen Peyk kommer fra stillingen som innovativ kunstnerisk leder for Tivoli Balletskole og har desuden 13 års erfaring som instruktør og lærer ved Den Kongelige Ballet med stærke resultater indenfor organisations-, talent- og personaleudvikling. Hendes handlekraftighed i det danske balletskolemiljø ses bl.a. ved tiltag som etableringen af balletkonkurrencen Den Danske Balletpris og foreningen for dansemedicinsk viden Dance Science Denmark.

Anne Holm-Jensen Peyk er selv tidligere danser og har et stærkt nationalt og internationalt netværk i det professionelle balletmiljø såvel som balletskolemiljøet, bl.a. Ballett Chemnitz, Tivoli Ballet Teater, Den Kongelige Ballet, American Ballet Theater, Finnish National Ballet og Hamburg Ballet.

På Den Kongelige Ballet har hun samarbejdedet med mange koreografer som bl.a. Alexei Ratmansky, Sidi Larbi Cherkaoui, John Neumeier, Tim Rushton, Christopher Wheeldon, Wayne McGregor, Natalia Horecna og naturligvis balletmester Nikolaj Hübbe.

Det Kongelige Teaters Balletskole blev grundlagt i 1771 og er sammen med skolerne i Paris og St. Petersborg, en af de tre ældste balleskoler i verden. Blandt Det Kongelige Teaters Balletskoles bedst kendte kunstneriske ledere er August Bournonville, Harald Lander, Anne Marie Vessel Schlüter og tidligere solodanser Thomas Lund, der tiltrådte stillingen i 2012 og nu -efter 10 år på posten- giver stafetten videre.

Anne Holm-Jensen Peyk tiltræder stillingen den 1. maj efter fejringen af Balletskolens 250-års jubilæum den 27. marts og afviklingen af balletskolens optagelsesprøve.

Kontakter

Billeder

Elever fra Det Kongelige Teaters Balletskole foto: Camilla Winther
Elever fra Det Kongelige Teaters Balletskole foto: Camilla Winther
Download
Anne Holm-Jensen Peyk foto: Nikolaj Peyk
Anne Holm-Jensen Peyk foto: Nikolaj Peyk
Download

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum