Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater underviser og optræder lige nu på skoler og gymnasier i Jylland

16.3.2017 08:10 | Det Kongelige Teater

Del

I forbindelse med at operaforestillingen Figaros bryllup fra den 20. til den 31. marts turnerer rundt i Jylland, afholder Det Kongelige Teater et hav af aktiviteter på skoler og gymnasier i Aalborg, Holstebro, Randers, Vejle, Esbjerg og Aarhus. En lang række elever er allerede startet og endnu flere vil gennem workshops og særlige aktiviteter få et unikt indblik i operaens verden.

I løbet af marts måned har flere af landets 3. klasses elever allerede prøvet kræfter med operakunsten, da der er blevet afholdt opera-workshops på flere skoler, faciliteret af Det Kongelige Teaters helt egne sangere. Ligeledes vil både gymnasieelever, tekniske skoler og jyske lærere de kommende uger opleve opera helt tæt på, når der afholdes alt fra tekniske rundvisninger til lærerworkshops. Her vil eleverne få et unikt indblik i det krævende tekniske univers bag en forestilling, og lærerne kan på egen krop opleve, hvad det vil sige at bruge musikken fagligt.

Desuden får de mange skoler besøg af Det Kongelige Teaters helt nye børneopera; Nattergalen; en nyfortolkning af H.C. Andersens eventyr om kejseren af Kina i sit store slot og hans frit syngende Nattergal. Forestillingen er udviklet operakompagniet Pin-Upera, med støtte fra Det kongelige Teaters KGL+ afdeling og er en ny opera for børn og barnlige sjæle.

For yderligere info og pressekoordinering kontaktes presse@kglteater.dk

Kontakter

Billeder

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Ved at skrive dig op her, vil du modtage pressemeddelelser på mail når de udsendes. Indtast din mail og følg instruktionerne. Det er ligeså let at melde sig fra igen.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Et overflødighedshorn af opera sunget af de bedste solister26.7.2017 08:00pressemeddelelse

Den Kongelige Opera inviterer for 12. år i træk til gratis opera under åben himmel med Det Kongelige Teaters operastjerner i naturskønne omgivelser. Hermed løftes sløret for programmet til dette års udgave af Opera i det fri, der både byder på uddrag fra Rigoletto og La Traviata, som vises på Det Kgl. Teater i den kommende sæson. Men der er også smagsprøver fra Farinelli, Don Juan og meget andet.Det hele bliver sunget af nogle af Danmarks bedste sangere fra Det Kongelige Operaensemble. Publikum kan glæde sig til at opleve sopranen Gisela Stille, tenoren Jens Christian Tvilum, bassen Morten Staugaard og Mezzosopranen Johanne Bock. Alle sat i scene af konferencieren Lars Halby.Med den smukke musik og de grønne omgivelser er det et arrangement, der henvender sig til hele familien, store som små. Så pak picnic-kurven og kridt danseskoene med Magdelone fra Carl Nielsens Maskarade, lad dig forføre af den kvindekære hertug fra Verdis Rigoletto, udbring en skål sammen med det elskende par fra

Store oplevelser i alle priskategorier på Det Kgl. Teater4.7.2017 15:09pressemeddelelse

Fortællingerne om, at det indebærer en større økonomisk udskrivning at komme i Det Kgl. Teater og at det kun er de store klassikere, der luftes på scenerne, er nogle af de mest hyppige vandrehistorier, når talen falder på hele Danmarks teater - Det Kgl. Teater. Men man behøver ikke nødvendigvis at grave dybt i pengepungen for at komme i Det Kgl. Teater. Og store klassikere kommer ganske rigtigt under kærlig behandling, men moderne dans, sang, musik og ny dramatik er lige så regelmæssige gæster på scenerne. Derfor har vi sammensat en række anbefalinger til oplevelser i sæsonen 2017/18, der tilgodeser, at ikke alle har de samme behov og ønsker til de kunstneriske udfoldelser. Kommunikationschef Magnus Restofte forklarer: ”Vi hører ofte, at det er dyrt at tage i Det Kongelige Teater. Det kan det godt være - men det behøver det ikke at være. Med vores sæsonkort, der åbner op for 6 super gode forestillinger til kun lidt over 100 kr. stykket, så er vi et teater de fleste har råd til at besøg

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum