Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater på overraskelsesturné i Jylland og på Fyn

Del

Det Kongelige Teater sætter i disse år endnu større fokus på tiltag, der gør kunsten tilgængelig i hele landet.

Nyborg station. Foto: Mads Alexander Lund.
Nyborg station. Foto: Mads Alexander Lund.

Det Kongelige Teater vil være tilgængeligt for alle, også publikum, der bor langt fra scenerne i København. Derfor har teateret i samarbejde med DSB lavet turnéen "Dit Kongelige Teater".

"Dit Kongelige Teater" har turnéret med et udpluk af kendte klassiske værker, fremført af en balletdanser, en operasanger, en harpenist og en cellist på ti forskellige stationer i Jylland og på Fyn. På stationer og i ankomsthaller overraskede kunsten pendlere og andre passagerer, der kunne opleve musik og dans midt i morgen- og eftermiddagsmyldretiden.

Mange, både børn og voksne blev glædeligt overraskede, ja nogen ligefrem rørt, da en helt almindelig efterårsmorgen blev kickstartet af klassiske toner og en balletdanser på tå.

Lars Gøtke, underdirektør i DSB Ejendomme, udtaler: "Det har været en stor fornøjelse at have "Dit Kongelige Teater" på besøg på vores stationer. Både vores kunder og personale har taget rigtig godt imod den positive overraskelse, at der lige pludselig blev spillet klassik musik og danset ballet på ti togstationer rundt i landet. Det er et rigtig godt initiativ, og i DSB har vi været glade for at bidrage til at få Det Kongelige Teaters arbejde spredt ud i landet, og samtidig har det jo også givet vores kunder en bedre rejseoplevelse."

Med "Dit Kongelige Teater" ønsker teateret at møde publikum, hvor publikum er, og give en lille uventet overraskelse midt i en travl hverdag. Samtidig ønsker teateret at vise, at kunsten ikke er forbeholdt teatersalene, men at scenekunstneriske øjeblikke kan opstå alle steder.

Dorthe Paulli, udviklingsdirektør på Det Kongelige Teater, siger "Det har været et privilegium og en fornøjelse, at vi gennem samarbejdet med DSB fik mulighed for at give så mange forskellige mennesker på vej til deres arbejde eller skole en scenekunstoplevelse. Vi ved fra teatersalene, at de klassiske kunstarter kan være meget bevægende, men når den mødes uventet og i meget utraditionelle rammer, kan vi se, at den gør noget særligt ved folk. Forhåbentlig vil oplevelsen blive husket, og man vil tale om den med andre. Og vi håber, at det vil få nogen til at overveje, om scenekunst kunne være noget, de vil opleve mere af."

Se publikums rørende reaktioner og oplev stemningen fra pop-up forestillingerne på Kgl Xtra HER.

Kgl Xtra er Det Kongelige Teaters online univers, hvor publikummer fra hele landet kan streame forestillinger, se bag-om videoer, læse artikler og lære, hvordan man laver sine egne kostumer. Som alt andet indhold på Xtra er "Dit Kongelige Teater" videoerne gratis.

Medvirkende: 

Operasanger: Sybille Glosted

Balletdanser: Sarah Leduc

Harpenist: Angelika Wagner

Cellist: Therese Åstrand Radev

Stationer:

Nyborg St., Esbjerg Banegård, Kolding St., Holstebro St., Herning St., Hjørring St., Aalborg Banegård., Randers St., Aarhus Banegård og Fredericia St.

Program for Dit Kongelige Teater:

"Valse Sentimentale" af Pyotr Tchaikovsky for cello og harpe.

"Den Døende Svane" af Mikhail Fokin til musik af Camille Saint-Saëns.

"O Mio Babbino Caro" af Giacomo Puccini med tekst af Giovacchino Forzano.

Nøgleord

Kontakter

Emma KischPR- og pressekontakt, Andre oplevelser

Varetager gratis aktiviteter i Det Kongelige Teaters huse samt på Ofelia Plads og aktiviteter ude i landet.

Tlf:+45 22 15 91 92emki@kglteater.dk

Billeder

Nyborg station. Foto: Mads Alexander Lund.
Nyborg station. Foto: Mads Alexander Lund.
Download
Esbjerg banegård. Foto: Mads Alexander Lund.
Esbjerg banegård. Foto: Mads Alexander Lund.
Download
Kolding station. Foto: Mads Alexander Lund.
Kolding station. Foto: Mads Alexander Lund.
Download
Holstebro station. Foto: Mads Alexander Lund.
Holstebro station. Foto: Mads Alexander Lund.
Download
Hjørring station. Foto: Mads Alexander Lund.
Hjørring station. Foto: Mads Alexander Lund.
Download
Aalborg banegård. Foto: Mads Alexander Lund.
Aalborg banegård. Foto: Mads Alexander Lund.
Download

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum