Codan Forsikring A/S

Det er højsæson for idræts- og fritidsskader

Del

Foråret er over os, fodboldsæsonen går i gang, racercyklerne bliver hevet ud af skuret og trampolinen bliver brugt dagligt. Men for nogle ender det desværre med et over-revet korsbånd en hjernerystelse eller en brækket arm.

Photo: Joppe Spaa / Unplashed
Photo: Joppe Spaa / Unplashed

Foråret er højtid for udendørsaktiviteter, især når vejrudsigten som nu byder på masser af sol. Men for mange bliver det en smertefuld fornøjelse, fordi de kommer til skade. Det fortæller Codans skadesdirektør Henrik Bundgaard.

"Vi ser desværre en del danskere komme til skade med fysisk udfoldelse om foråret, når vejret langt om længe er til at komme ud," siger Henrik Bundgaard.

Det er i høj grad kåde voksne, der lige skal prøve børnenes segway eller løbehjul eller en tur på trampolinen, der fylder i statistikkerne.

"Vi ser så mange, der lige skulle prøve noget af børnenes legetøj, og så ender de i grøften eller på ryggen med en forstrækning eller en hjernerystelse," siger Henrik Bundgaard.

Populære sportsgrene fylder i statistikkerne

Hos Codan begynder en af danskernes nye yndlingssportsgrene padel, der både spilles indenfor og udenfor, også at dukke op i skadesstatistikkerne.

"Padel har virkelig fået tag i danskerne, og vi oplever, at det også får nogle på banen, der ikke har dyrket sport i årevis. Måske glemmer de også opvarmningen og så får de overbelastet sig selv. Vi har fx set kunder, der har sprunget akillessenen," siger Henrik Bundgaard.

Foråret er også der, hvor danskerne for alvor kommer i gang med nogle af yndlingssportsgrenene, som fx cykling og fodbold, som desværre også kan give skader. Hos cyklister er det ofte hjernerystelser, mens det i fodbold er leddene, der er udsat.

Der har fx for nyligt været historier ude om, at de forkerte knopper på kunstbaner giver større risiko for knæskader,  så et godt råd er altid at tjekke sikkerheden på det udstyr man bruger.

"Jeg ved, at det kan lyde trivielt og kedeligt, men det er en god idé lige at tjekke retningslinjerne for sikkerhed og huske det rigtige udstyr, om du så skal spille fodbold, hoppe i trampolin, skate eller køre mountainbike i skoven. Det samme gælder i øvrigt, hvis man bare skal en tur i haven eller lave praktiske ting på huset, for her ser vi også mange skader, siger Henrik Bundgaard.

De bedste råd fra Codan

Vil man passe godt på sin krop og minimere risikoen for fritidsskader, bør man følge tre gode råd for sportsaktiviteter.

  • Start roligt ud. Start afdæmpet ud og lad ikke iveren gøre, at du tager for meget på dig. Genopbygningen af muskler, sener og led kan tage tid, så lad ikke træningskurven blive for stejl.
  • Variér din træning og restituér. Undgå at belaste din krop ved at træne de samme muskler på samme måde hver gang, og giv kroppen tid til at restituere.
  • Vær påpasselig med holdsport og andre typer sport, hvor kroppen kommer ud i pludselige bevægelser og yderpositioner – det kræver nemlig en god grundform.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Photo: Joppe Spaa / Unplashed
Photo: Joppe Spaa / Unplashed
Download

Information om Codan Forsikring A/S

Codan Forsikring A/S
Codan Forsikring A/S
Gammel Kongevej 60
1790 København V

3355 5555https://www.codan.dk/

Codan Forsikring har cirka 250.000 danske husstande og 50.000 små og store virksomheder som kunder. Codan Forsikring er i dag ejet 50% af den canadiske forsikringskoncern Intact Financial Corporation og 50% af danske Tryg A/S. Læs mere om Codan på www.codan.dk.

Følg pressemeddelelser fra Codan Forsikring A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Codan Forsikring A/S

Cyber-svindlere jagter os som aldrig før17.11.2022 09:31:43 CET | Pressemeddelelse

Hver dag får 211 danskere misbrugt deres kreditkort online. Tre gange i timen tikker en anmeldelse om cyberkriminalitet ind hos politiet. De seneste tre år har flere end 450.000 danskere været udsat for online kriminalitet. Og alene blandt Alm. Brand Groups kunder fortæller hver fjerde i en undersøgelse, at de har oplevet at få deres kreditkortoplysninger eller e-mails misbrugt. Ny cyberforsikring hos Alm. Brand og Codan er klar med både gode råd og hjælp, hvis dine data er blevet misbrugt.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum