Denmark SailGP Team

Det danske SailGP hold opruster med yderligere olympisk erfaring forud for sæsonstart

Del

Det danske hold, der med ROCKWOOL som hovedsponsor, skal forsvare Dannebrog i verdens hurtigste kapsejlads, SailGP, har fået to nye, danske kvindelige atleter med masser af vindererfaring og olympisk metal ombord til anden sæson af SailGP.

Der var tale om en stjernespækket gruppe af atleter, da styrmand for det danske hold, Nicolai Sehested, offentliggjorde besætningen for den nye sæson af SailGP på en pressekonference i morges. Den samlede trup består nu af ikke mindre end tre olympiske medaljer, adskillige tidligere verdensmestre og verdensomspændende kapsejlere, der tilsammen skal dyste imod nogle af verdens bedste sejlhold i den globale liga.

Sehested bekræftede, at han igen i år får følgeskab af Rasmus Køstner (Flight Controller), Tom Johnson (Wing Trimmer, AUS), Martin Kirketerp (Grinder) og brødrene Hans-Christian (Grinder) og Lars- Peter Rosendahl (Grinder).

Derudover bliver holdet udvidet med de danske olympiske medaljevindere Anne-Marie Rindom og Katja Salskov-Iversen, der forud for udtagelsen har været igennem en træningslejr sammen med det danske SailGP hold og fire andre kvindelige kandidater i Frankrig. De to succesrige kandidater bliver en del af holdet ved sæsonens første SailGP event, der afholdes på Bermuda.

Rindom (29) er to gange verdensmester i Laser Radial-klassen og blev i 2019 kåret som verdens bedste sejler. I 2016 vandt hun bronze ved OL i Rio og forbereder sig i øjeblikket til at deltage i OL i Tokyo senere på året.

Salskov-Iversen (26), der har sejlet i 49erFX-klassen sammen med Jena-Mai Hansen, hentede også OL-bronze i Brasilien og vandt verdensmesterskabet i 2017.

Hård udvælgelsesproces

I den indledende udvælgelsesfase af SailGPs kvindelige udviklingsprogram deltog Rindom og Salskov-Iversen i en træningslejr i Quiberon i Frankrig i februar 2021. I næste etape indgår de to kvindelige atleter som en del af holdet ved SailGP´s åbningsevent i Bermuda. Efter det første event vil mindst en af de to nye ​​atleter få en fast plads på det danske SailGP hold i resten af sæson 2.

”Jeg er meget glad for niveauet af både talent, erfaring og dygtighed, vi har på holdet - men også den energi og den kultur, vi har i gruppen,” fortæller Nicolai Sehested.

”Vi har arbejdet hårdt de sidste 12 måneder på at udvikle os som hold, og vi står meget stærkere nu, end vi gjorde inden vores SailGP debut i Sydney. Vi er selvsikre og glæder os til at overraske i denne sæson. Dette er virkelig et hold, som hele Danmark kan være stolte af. ”

Om valget af Rindom og Salskov-Iversen tilføjer han: ”Både Anne-Marie og Katja har imponeret os under træningslejren i Frankrig, og de tilfører holdet nye færdigheder og erfaring. De er to helt forskellige personligheder, men de har begge konkurrenceerfaring fra blandt andet ved OL i Rio, og det giver dem en stærk mentalitet, forståelse for sejlads i verdensklasse og et skarpt fokus på at præstere på topniveau.”

”At sejle som en del af et hold i disse superhurtige foilende katamaraner er en helt ny oplevelse for dem, men vi byder dem velkommen på holdet, og vi ser frem til at hjælpe dem med at udvikle deres erfaring og færdigheder i Bermuda og videre frem. ”

Fra enkeltmandspræstation til holdindsats

De otte besætningsmedlemmer tager til Bermuda i slutningen af marts for at få trænet så meget som muligt i F50´eren forud for åbningseventen.

Rindom, der ud over at være en del af det danske SailGP-hold også træner op til OL, fortæller: ”Da jeg fik tilbudt muligheden for at være en del af dette hold, tøvede jeg ikke med at sige ja, fordi det er en spændende og ny udfordring.”

”At konkurrere som enkeltperson i en olympisk kategori betyder, at jeg bruger meget tid på min egen præstation, og det at være en del af et fantastisk hold som det danske SailGP hold er noget helt andet i forhold til, hvad jeg tidligere har gjort i min karriere. Jeg ved, at det vil være en stejl indlæringskurve, men jeg ser virkelig frem til at blive en del af holdet i Bermuda. ”

Gør klar til Aarhus

Den 20. - 21. august vil det danske hold for første gang sejle på hjemmebane ved ROCKWOOL Denmark SailGP i Aarhus.

Martin Kirketerp, der selv er vokset op i Aarhus og vandt guld til Danmark ved de olympiske lege i Beijing 2008, forklarer, hvad det betyder for byen at byde SailGP-bådene velkommen i de danske farvande.

”At være vært for en verdensklasse sejlevent som SailGP er kæmpestort for Aarhus. I løbet af de sidste par år har byen positioneret sig som en af ​​Europas største sejlsportsdestinationer, og disse events beviser, at der bliver lagt mærke til Aarhus rundt om i verden. Byens sejlsportscenter er uden sidestykke og vil være en god base for verdens bedste sejlere i august. Jeg tror, ​​det bliver en fantastisk begivenhed for dansk sport som helhed. ”

SailGP sæson 2 består af yderligere syv Grand Prix´er. SailGP sæson 2 begynder den 24.-25. april med Bermuda og går herefter videre til Taranto i Italien den 5.-6. juni, Plymouth i Storbritannien den 17.-18. juli, Aarhus den 20.-21. august, Saint-Tropez i Frankrig den 11.-12. september, Cádiz i Spanien den 9.-10. oktober, Christchurch i New Zealand den 29.-30. januar 2022 og slutter af med finalen i San Francisco i USA den 26.-27. marts 2022.

Det danske SailGP hold præsenteret af ROCKWOOL – SailGP sæson 2

Nicolai Sehested (Styrmand / 31 år/ Kolding, Danmark)

Tom Johnson (Wing Trimmer / 30 år / Perth, Australien)

Martin Kirketerp (Grinder / 38 år / Aarhus, Denmark)

Rasmus Køstner (Flight Controller / 42 år / Middelfart, Danmark)

Anne-Marie Rindom (Udviklingsprogram / 28 år / Horsens, Danmark)

Lars-Peter Rosendahl (Grinder / 24 år / København, Danmark)

Hans-Christian Rosendahl (Grinder / 24 år / København, Danmark)

Katja Salskov-Iversen (Udviklingsprogram / 26 / København, Danmark)

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Denmark SailGP Team

Denmark SailGP Team
Denmark SailGP TeamDet dansk-baserede C-25-firma ROCKWOOL Group er verdens førende inden for stenuldsløsninger med mere end 11.600 medarbejdere i 39 lande.

ROCKWOOL har indgået aftale om et tre-årigt partnerskab med SailGP, verdens hurtigste og mest tilskuervenlige kapsejlads i nogle af verdens mest ikoniske byer. Sponsoratet af SailGP og ROCKWOOL Copenhagen SailGP-kapsejlads er en enestående platform til at understøtte og udbygge den rolle, som ROCKWOOL spiller i forhold til sit engagement i bæredygtige løsninger og bekæmpelse af globale klimaændringer.

Følg pressemeddelelser fra Denmark SailGP Team

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Denmark SailGP Team