Det danske robotmiljø får nøglerolle i stor europæisk robotsatsning
Intet mindre end fjorten partnere – heriblandt tre danske – fra otte forskellige lande har iværksat Robot Union: Det første europæiske robot-accelerationsprogram finansieret af EU med et formål om at opdage, støtte og finansiere projekter i robotindustrien.
I løbet af de næste tre år vil Robot Union udvælge 40 startups eller små og mellemstore virksomheder, der skal udvikle innovative robotprojekter inden for fire industrisektorer: Fremstilling, agro-fødevarer, sundhed og civil infrastruktur.
De tre danske partnere i projektet er Odense Kommune, MADE og Teknologisk Institut.
- Robot Union er med til at cementere Danmarks plads på den europæiske robotscene ved at udvide det i forvejen stærke udbud af tilbud til start- og scale-ups inden for robotics. Gennem projektet vil danske og europæiske robotvirksomheder kunne få adgang til teknologi og knowhow hos Teknologisk Institut, siger centerchef ved Robotteknologi på Teknologisk Institut, Kurt Nielsen.
Hver af de udvalgte virksomheder vil modtage op til 223.000 euro – godt 1,6 mio. kr. – til de indledende finansieringsfaser samt adgang til teknologisk udviklingsstøtte fra europæiske teknologicentre. Det drejer sig om Teknologisk Institut i Danmark, VTT Technical Research Centre of Finland, TU DELFT i Holland, Tecnalia i Spanien og PIAP i Polen.
De virksomheder, der præsterer bedst, kan opnå yderligere 7,5 mio. kr. i ekstern venture funding.
- Det er virkelig stærkt, at det lokalt forankrede robotinvestornetværk nu får en europæisk dimension, som er med til at understrege vores ambition om at være førende inden for robotteknologi på verdensplan, siger Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel, om projektet.
Robot Union adresserer to hovedudfordringer, som er med til at forhindre udviklingen og markedsoptagelsen af robotteknologier: De stigende omkostninger ved udvikling af en prototype og manglen på bevidsthed omkring det store potentiale, som robotteknologi repræsenterer for entreprenører og startups.
En af de øvrige danske partnere i Robot Union er MADE – Manufacturing Academy of Denmark.
Siden lanceringen i 2014 har MADE drevet forsknings- og innovationsprojekter, blandt andet inden for brugen af robotter i industrien, hvor store virksomheder, små nichevirksomheder, teknologiske specialister og forskere samarbejder om at løse konkrete udfordringer i industrien.
- Den samarbejdsmodel og de gode erfaringer, vi har med modellen, gør vi nu brug af i Robot Union. Vi forbinder de små robotvirksomheder, som vi har mange af i Danmark, med store virksomheder inden for sektorer, der efterspørger flere automationsløsninger, siger Merete Nørby, der er international chefkonsulent hos MADE.
Project funded by the Horizon 2020 Framework Programme of the European Union, Grant Agreement No. 779967.
Nøgleord
Kontakter
Yderligere oplysninger: Centerchef Kurt Nielsen, Teknologisk Institut, mobil: 7220 2211, mail: kuni@teknologisk.dk
Billeder
Information om Teknologisk Institut
Teknologisk Institut styrker danske virksomheder ved hjælp af banebrydende teknologier og mere end 1.100 medarbejderes faglige ekspertise. Årligt kommer det mere end 10.000 virksomheder til gavn inden for så forskellige områder som; energi, fødevarer, life science, materialer, byggeri og produktion. Teknologisk Institut har datterselskaberne Danfysik A/S, Dancert A/S, Teknologisk Institut AB Sverige, DTI Polska og DTI Spain.
Har du brug for yderligere oplysninger, fotos, udtalelser eller andet, er du meget velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen på pressetelefon 7220 1066 – eller kommunikation@teknologisk.dk
Følg pressemeddelelser fra Teknologisk Institut
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Teknologisk Institut
Ny samarbejdsaftale skal fremme industriens adgang til Big Science22.11.2024 12:20:59 CET | Pressemeddelelse
Ny samarbejdsaftale mellem Teknologisk Institut og ESS i Lund skal fremme danske virksomheders muligheder for at anvende verdensførende nyt neutronforskningsanlæg til at skabe industriel innovation
Sådan bliver biosolutions et dansk eksporteventyr21.11.2024 10:00:00 CET | Pressemeddelelse
Danske biosolutionsvirksomheder har potentialet til at blive blandt de førende i verden på området, men der er ikke en lige vej derhen. I en ny rapport fra Teknologisk Institut angiver de adspurgte danske biosolutionsvirksomheder flere afgørende barrierer, som skal overkommes, hvis ikke Danmark skal sakke bagud i den globale konkurrence – særligt manglende finansiering er en hæmsko i udviklingen af nye løsninger.
Nyt partnerskab skal arbejde med løsninger til velfærds- og sundhedsudfordringer15.11.2024 10:00:00 CET | Pressemeddelelse
Teknologisk Institut og Health Tech Hub Copenhagen samler kræfterne i nyt partnerskab. Målet er at løse store velfærds- og sundhedsudfordringer.
Kunstig intelligens kan sætte turbo på fødevareindustrien8.11.2024 15:04:26 CET | Pressemeddelelse
AI kan øge effektiviteten i fødevareindustrien, og virksomhederne bør begynde at integrere AI i deres produktion for ikke at blive overhalet af konkurrenterne, var blandt budskaberne ved fødevarekonference.
Fossile kraftværker genoplives i fremtidens grønne energisystem6.11.2024 08:00:00 CET | Pressemeddelelse
Som det første af sin slags skal et kraftvarmeværk på Bornholm genbruges som central komponent i fremtidens energisystem. Her bringer Teknologisk Institut og partnere forskellige teknologier i spil for at lagre overskydende energi fra sol og vind og frigive den, når behovet opstår.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum