TEKNIQ Arbejdsgiverne

Det bliver for dyrt for virksomheder at have penge i banken

Del

Det kommer til at koste 1,25 procent i negativ rente for erhvervskunder i Nordea, der har penge i banken. Det kan ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne blive en mærkbar belastning for mange af landets virksomheder.

Maria Schougaard Berntsen, cheføkonom hos TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Maria Schougaard Berntsen, cheføkonom hos TEKNIQ Arbejdsgiverne.

1,25 pct i negativ rente for hele indestående på kontoen.

Det bliver prisen for erhvervskunder i Nordea, når likviditeten er positiv og der er penge i banken. Denne udmelding fra storbanken forventes hurtigt at få resten af erhvervsbankerne med på at skrue den negative rente op. Der er tale om mere end en fordobling fra den hidtidige negative rente på 0,5 procent.

”Hvis resten af den danske bankverden følger trop og lægger sig på 1,25 procent for indlån, bliver det en belastning for mange virksomheder. Det er et niveau, som for alvor kan mærkes. Virksomhederne har brug for noget likviditet for at drive forretning – især i denne tid. Derfor kan de ikke have et rundt nul på kontoen konstant og vil af den årsag blive ramt af et højere renteniveau på indlån,” siger cheføkonom Maria Schougaard Berntsen fra TEKNIQ Arbejdsgiverne, der repræsenterer cirka 4.100 virksomheder indenfor el, vvs og metal.

Tidligere har renten for erhvervsindlån ligget på 0,5 procent. Det svarer til den rente, som bankerne har betalt Nationalbanken for at have pengene stående. Nu er der tegn på, at bankerne igen ønsker en rentemargin, der kan give en reel indtægt.

Nordea har i første omgang valgt at friholde de allermindste fra 1-mands firmaer til omkring en håndfuld ansatte.

”Det er trods alt positivt. Men samlet set vil jeg gerne appellere til bankerne om at holde igen med påføre deres erhvervskunder flere omkostninger midt i en tid, hvor mange i erhvervslivet er pressede og ved at arbejde sig ud af et års uro, udfordringer og coronakrise. Det er jo også i bankernes egen interesse, at deres erhvervskunder kommer godt igennem pandemien,” siger Maria Schougaard Berntsen.

Nøgleord

Kontakter

Yderligere oplysninger:
Maria Schougaard Berntsen, cheføkonom hos TEKNIQ Arbejdsgiverne – mo.: 51 30 95 37

Billeder

Maria Schougaard Berntsen, cheføkonom hos TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Maria Schougaard Berntsen, cheføkonom hos TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Download

Information om TEKNIQ Arbejdsgiverne

TEKNIQ Arbejdsgiverne
Paul Bergsøes Vej 6
2600 Glostrup

4343 6000http://www.tekniq.dk/

TEKNIQ Arbejdsgiverne – Industri & Installation repræsenterer 4.100 virksomheder inden for el, vvs og metal med i alt 55.000 medarbejdere og en samlet omsætning på omkring 60 mia. kr.

Følg pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

Offentlige dataudfordringer: Stadig gode arbejdsbetingelser for tyve med interesse for varebiler6.7.2021 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Rigspolitiet har afvist en anmodning om at gøre tyveridata tilgængelige for virksomheder, der ønsker at forebygge indbrud i varebiler og på byggepladser. Det ærgrer TEKNIQ Arbejdsgiverne, som opfordrer til politisk handling for at bremse de ubudne gæster. For hvis Danmark skal forsætte med at være et førende digitalt land, skal alle myndigheder forstå vigtigheden af adgang til offentlige data.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum