Furesø Kommune

Der skal skub i planerne for Akacietorvet

Del

Nye planer skal skabe grundlag for mere liv, udvikling og forskønnelse på Akacietorvet og den tilstødende del af Farum Hovedgade.

Susanne Mortensen og Lene Bang, formand og næstformand i Udvalget for byudvikling og bolig
Susanne Mortensen og Lene Bang, formand og næstformand i Udvalget for byudvikling og bolig

Et flertal i Udvalget for byudvikling og bolig besluttede onsdag den 13. januar, at forvaltningen skal arbejde med udvikling af Akacietorvet og den tilstødende del af Farum Hovedgade. Alle ejere på Akacietorvet inddrages fra starten.

En ny lokalplan og en ændring i kommuneplanen skal give mulighed for restaurant, café og boliger, foruden butikker og liberale erhverv. Samtidig skal der tages hensyn til naboer og parkeringsmuligheder, ligesom planerne skal sikre sammenhæng, helhed og forskønnelse i det historiske miljø, som området indgår i.

Udvalget har truffet beslutningen på baggrund af både konkrete ansøgninger, den nye detailhandelsanalyse og de11 høringssvar, som forvaltningen modtog fra borgere, virksomheder og foreninger i efteråret 2019 under den indledende høring om, hvad der bør ske i området.

Formanden for Udvalget for byudvikling og bolig, Susanne Mortensen (C), fortæller: ”Vi er enige i de tilkendegivelser, vi de senere år har fået fra ejere, erhvervsdrivende og foreninger om, at der er behov for nye rammer for området, så det kan udvikle sig og fortsat leve op til sin status som det ene af hovedgadens tre omdrejningspunkter for byliv. Den nye detailhandelsanalyse bekræfter synspunktet – og med den fine istandsættelse af ”det hvide center” og renoveringen af både hovedgaden og det lille anlæg ved Akacietorvet er tidspunktet også det rette. Så nu skal det være!”

Næstformand for udvalget, Lene Bang (A), supplerer: ”I forlængelse af den positive udvikling af Farum Hovedgade, vil vi også gerne skabe liv i den tomme ”Aldi-butik” på Akacietorvet så hurtigt som muligt. Ejerne står parat. Og derfor har vi besluttet først at udarbejde en ”lille” lokalplan for denne ene ejendom og så følge op med lokalplanen for resten af området bagefter – selvfølgelig ud fra fælles principper og et samlet blik på hele området. Den “lille” lokalplan for den tidligere Aldi kommer naturligvis i høring, så alle borgere og foreninger har mulighed for at blive inddraget”.

 

Kontakter

Susanne Mortensen (C)

Formand for Udvalg for byudvikling og bolig; Medlem af Udvalg for natur, miljø og grøn omstilling

Tlf:7216 3950smo@furesoe.dk

Lene Bang (A)

Næstformand i Udvalg for byudvikling og bolig; Medlem i Udvalg for natur, miljø og grøn omstilling; Medlem af Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv

Tlf:2148 2223lba1@furesoe.dk

Claus TorpBy- og kulturdirektør

Center for Borgerservice, Kultur og Erhverv, Center for Kommunale ejendomme og Anlæg, Center for By og Miljø.

Tlf:7216 5858clt1@furesoe.dk

Billeder

Susanne Mortensen og Lene Bang, formand og næstformand i Udvalget for byudvikling og bolig
Susanne Mortensen og Lene Bang, formand og næstformand i Udvalget for byudvikling og bolig
Download
Download
Foto Bodil Hammer
Foto Bodil Hammer
Download
Fra Google Maps
Fra Google Maps
Download

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

 

 

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Life science skal skabe ny vækst i hovedstadsregionen4.3.2021 13:32:16 CETPressemeddelelse

Regeringens syv nye, regionale vækst-teams skal komme med anbefalinger til, hvordan man bedst kan investere i den lokale erhvervsudvikling, så hele landet kommer godt igennem coronakrisen. I hovedstadsområdet er der fokus på life science og løsninger, der styrker danskernes sundhed. Der skal blandt andet gives anbefalinger til flere offentlig/private samarbejder, der kan fremme vækst og velfærd, skabe flere grønne løsninger og reducere ulighed, fortæller Furesøs borgmester, Ole Bondo Christensen (S), der får sæde i hovedstadsregionens vækstteam.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum