Sikkerhedsstyrelsen

Der er stadig for mange fyrværkeriskader

Del

Sikkerhedsstyrelsens direktør Lone Saaby glæder sig over et historisk lavt antal alvorlige fyrværkeriskader. Men er ærgerlig over de mange børn og unge, som kommer til skade.

Ulykkes Analyse Gruppen (UAG) på Odense Universitets Hospital er netop blevet færdige med opgørelsen af årets fyrværkeriskader. I år var der i alt 228 danskere, der blev behandlet med fyrværkeriskader på sygehusene i de to døgn omkring nytår. Heraf var 27 af skaderne alvorlige.

- Jeg glæder mig naturligvis over, at antallet af alvorlige skader er historisk lavt – og er faldet for tredje år i træk. Men jeg er samtidig ret ked af, at der desværre fortsat er så mange, der kommer til skade. Det er bekymrende, at mange børn og unge mænd fortsat ikke bruger briller og holder afstand, siger Lone Saaby, direktør i Sikkerhedsstyrelsen.

Det er fortsat drengene og mændene, der tegner sig for langt størstedelen af skaderne – nemlig otte ud af ti skader. Og to tredjedele af de tilskadekomne er under 25 år gamle. Sikkerhedsstyrelsen har de seneste tre år målrettet sine forebyggende kampagner mod lige netop børnene og de unge mænd, da det er dem, der fylder i skadesstatistikkerne.

- Der er fortsat er så mange unge, der glemmer den sikre adfærd omkring fyrværkeri. Det er skuffende set i lyset af, at vi har kørt en massiv kampagneindsats, som virkelig har ramt børnene og de unge – og som vi har fået meget ros for. Vi har fået titusindvis af positive kommentarer og delinger fra børn, unge og deres forældre. Jeg er meget stolt over den kæmpe store indsats, der er ydet, og som har sat briller og afstand på dagsordenen. Vi har samtidig kørt en stor og veltilrettelagt kontrolindsats med fyrværkeri og salgssteder i år. Men jeg må desværre konstatere, at det ikke er nemt at få alle til at ændre adfærd, dvs. huske brillerne og holde afstand, udtaler Lone Saaby.

Skadesstatistikken viser også, at raketter tegner sig for cirka en tredjedel af skaderne – og at kun to alvorlige skader skyldtes ulovligt fyrværkeri.

Information om Sikkerhedsstyrelsen

Sikkerhedsstyrelsen
Sikkerhedsstyrelsen
Esbjerg Brygge 30
6700 Esbjerg

3373 2000http://www.sik.dk

Følg pressemeddelelser fra Sikkerhedsstyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sikkerhedsstyrelsen

Samarbejde mellem myndigheder giver mere effektiv kontrol af værnemidler15.5.2020 11:20:29 CESTPressemeddelelse

Som et nyt initiativ for at beskytte både professionelle og borgere mod import af ulovlige værnemidler arbejder folk fra Sikkerhedsstyrelsen i øjeblikket tæt sammen med toldmedarbejdere i Kastrup Lufthavn. På en uge er antallet af behandlede sager steget fra 15 til 24 sager, og i samme periode er antallet af sager, der er overdraget til Lægemiddelstyrelsen, steget fra 13 på landsplan til 20 alene i Københavns Lufthavn, hvor halvdelen af alle forsendelser kommer ind i Danmark.

Undgå ulykker: Tjek trampolinen og hop med hovedet20.3.2020 06:30:00 CETPressemeddelelse

Skoler og daginstitutioner er lukkede, og det betyder, at rigtig mange forældre er hjemme med deres børn i disse dage. Samtidig viser forårsvejret sig fra sin solrige side, og det betyder, at mange børnefamilier finder havetrampolinen frem igen. Desværre ender hopperiet engang imellem med ulykker. Børneulykkesfonden og Sikkerhedsstyrelsen giver gode råd til god hoppeadfærd og sikkerhedstjek af trampolinen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum