Den Grønne Ungdomsbevægelse

Den Grønne Ungdomsbevægelse vil stå vagt for en grøn regering foran Marienborg

Del

Den Grønne Ungdomsbevægelse kræver, at der dannes regering på det grønnest mulige flertal. En midterregering uden høje klimaambitioner og konkrete planer vil være gift for den grønne omstilling midt i en accelererende klimakrise.

Hver morgen i denne uge fra kl. 8.30 med start tirsdag vil Den Grønne Ungdomsbevægelse stå vagt udenfor regeringsforhandlingerne ved Marienborg. Ungdomsbevægelsen er utilfredse med Mette Frederiksens planer om en midterregering og står der for at huske Socialdemokratiet på, at de skal benytte sig af det grønnest mulige flertal.

Vælgerne har givet Socialdemokratiet et grønt flertal i Folketinget, og det håber vi, at partiet danner regering på. Selvom alle partier i Folketinget påstår, at de er grønne, så er der kæmpe forskel på ambitionsniveauet i partiernes klimapolitik. Vi står her i dag med Socialdemokratiets eget slogan, som de forhåbentlig husker her efter valget: Rødt flertal = Grøn fremtid” udtaler Lea Wiggen fra Den Grønne Ungdomsbevægelse. 

Valgkampen har vist, at der er tydelig forskel på partiernes ambitionsniveau i klimapolitikken. Det gælder blandt andet i landbrugs- og transportpolitikken, men også det konkrete løfter afgivet i valgkampen. Her har en samlet rød blok givet ambitiøse løfter på naturpolitikken, ønsket hævelse af vores klimamål i 2030 og er alle for en CO2-afgift på landbruget, der får Danmark til at opfylde vores klimamål. Inden valget udsendte en række grønne organisationer tre konkrete klimaforslag til alle folketingskandidater fra partierne. Undersøgelsen bekræftede en tydelig grøn overvægt blandt røde kandidater. Det samme gør andre klimaundersøgelser lavet op til valget eksempelvis fra Care

FAKTA

Her ses en oversigt over, hvor stor en del af partiernes kandidater, der har svaret ja til følgende 3 klimakrav

  • Reducér landbrugets udledninger med mindst 35 procent frem mod 2025.
  • Sæt de mest klimaskadelige motorvejsbyggerier på pause og indfør fuld udfasning af nye fossile biler frem mod 2025.
  • Stop for finanssektorens udlån til kul, olie, og gas senest i 2025.

Vi er en partipolitisk neutral bevægelse, men vi har altid arbejdet for, at man skal stemme på de mest ambitiøse grønne partier. Realiteten er, at partierne til venstre for Socialdemokratiet har vist, at de er mere ambitiøse end de blå partier. Midt i en klimakrise, der kræver en seriøs grøn omstilling, er det logisk, at Socialdemokratiet skal danne regering baseret på de grønneste mandater” siger Kolja Dahlin fra Den Grønne Ungdomsbevægelse. 

Aktionen vil udvikle sig i takt med regeringsforhandlingerne, men med det samme mål om, at partierne forhandler på baggrund af et stærkt og folkeligt grønt mandat.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Den Grønne Ungdomsbevægelse

Den Grønne Ungdomsbevægelse
Den Grønne Ungdomsbevægelse
Grundtvigs Sidevej 2
1865 Frederiksberg C

+45 ‪30 63 66 36https://www.dgub.dk/

Den Grønne Ungdomsbevægelse kæmper for en grøn og retfærdig fremtid. Vi er en græsrodsbevægelse af unge over hele landet og er partipolitisk uafhængige.

Følg pressemeddelelser fra Den Grønne Ungdomsbevægelse

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Den Grønne Ungdomsbevægelse

Klimaforhandlingerne på COP 27 går ind i sin anden uge: Danske NGO’er frygter, at forhandlingerne aldrig kommer videre end skrivebordene11.11.2022 14:34:28 CET | Pressemeddelelse

Fungerende klimaminister Dan Jørgensen ankommer lørdag d. 12. november i Sharm el-Sheikh til den sidste uge af forhandlingerne på COP 27. Danske NGO’er og repræsentanter fra civilsamfundet har fulgt den første uge. De håber, at dansk tilstedeværelse især kan presse på for blandt andet den nødvendige klimafinansiering, reelle CO2-reduktioner og mål for udfasning af fossile brændsler.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum