Den Grønne Ungdomsbevægelse

Den Grønne Ungdomsbevægelse opstiller klimakandidat til bestyrelsen i Danske Bank

Del
Der er akut mangel på klimabevidsthed i Danske Bank, og i et forsøg på at ændre det stiller klimaaktivist fra Den Grønne Ungdomsbevægelse, Caroline Bessermann, op til bestyrelsen ved bankens generalforsamling den 16. marts.

De seneste måneder er Danske Banks manglende klimahandling blevet blotlagt i en række skandalesager om bankens fossile investeringer og lån samt de tomme løfter om aktivt ejerskab. Alligevel holder banken fast i, at den vil fortsætte med at investere i fossile selskaber, der jagter ny olie og gas. Intet i bankens adfærd viser med andre ord, at de tager klimakrisen og deres eget ansvar seriøst. Det får nu Den Grønne Ungdomsbevægelse til at opstille klimaaktivist Caroline Bessermann til Danske Banks bestyrelse.

”Danske Bank udleder næsten lige så meget CO2 som det samlede Danmark,” siger Caroline Bessermann og fortsætter: “For klimaet gør det bestyrelsesvalget i Danske Bank lige så vigtigt som Folketingsvalget. Derfor er det problematisk, at bankens bestyrelse ikke tager klimakrisen alvorligt, men bliver ved med at tillade investeringer i ny olie og gas. Og det på trods af, at både FN's klimapanel og Det Internationale Energiagentur vurderer, at ny olie og gas forbryder sig mod Parisaftalen. Det er afgørende, at bestyrelsen i Danmarks største bank får gjort op med den fossile fortid og er med til at styre os væk fra et klimakollaps. Derfor stiller jeg op”.

Det er første gang, at en klimaaktivist stiller op til Danske Banks bestyrelse. Og hvis Caroline Bessermann vælges ind i bestyrelsen, når Danske Bank afholder generalforsamling i KB Hallen den 16. marts, så vil det også være første gang, at banken får et bestyrelsesmedlem med klimakompetencer. For på trods af, at Danske Bank for længst har proklameret en ambition om bæredygtighed overalt i forretningen, har banken ikke udvalgt og opstillet ét eneste bestyrelsesmedlem med særligt fokus på den omstilling, banken bliver nødt til at gennemføre. Det mener Den Grønne Ungdomsbevægelse simpelthen ikke giver nogen mening:

”Banken vil gerne have bæredygtighed ind alle steder i virksomheden, men det er aldrig sket i bankens øverste beslutningsorgan,” siger Caroline Bessermann. “Ikke bare ansatte i Danske Bank, men også medlemmer af bestyrelsen må have erfaring med grøn omstilling og vilje til at tage beslutninger om fremtiden, der er funderet i klimavidenskaben. Det har Danske Bank hverken anerkendt eller sikret i sammensætningen af sin bestyrelse, hvilket har gjort, at man er blevet ved med at finansiere et klimakollaps”.

Selvom det er første gang, at en klimaaktivist stiller op som kandidat til bestyrelsen, er det langt fra første gang, at klimaaktivister lægger pres på Danske Bank. Klimaaktivister har de seneste måneder demonstreret foran bankens filialer, og i november udgav Mellemfolkeligt Samvirke en rapport, der afdækkede, at Danske Bank, siden Parisaftalen blev indgået i 2015, har lagt 100 milliarder kroner i kul-, olie- og gasselskaber. Siden har banken besluttet at stoppe med at låne penge ud til fossil ekspansion, men står fast på, at Danske Bank fortsat vil investere i selskaber, der åbner nye felter, bygger ny fossil infrastruktur og fortsætter olie- og gasjagten.

”Det er absurd, at Danske Bank vil fortsætte med at investere i fossile selskaber, som er for klimaskadelige til, at den vil låne penge ud til dem. Det skriger til jo himlen. Det må og skal stoppe, og det, mener jeg, bør være bankens absolut øverste prioritet,” siger Caroline Bessermann.

Nøgleord

Kontakter

Caroline Bessermann, klimaaktivist i Den Grønne Ungdomsbevægelse.
Tlf: 40569973
Mail: caroline.bessermann@gmail.com

Billeder

Information om Den Grønne Ungdomsbevægelse

Den Grønne Ungdomsbevægelse
Den Grønne Ungdomsbevægelse
Grundtvigs Sidevej 2
1865 Frederiksberg C

+45 ‪30 63 66 36https://www.dgub.dk/

Den Grønne Ungdomsbevægelse kæmper for en grøn og retfærdig fremtid. Vi er en græsrodsbevægelse af unge over hele landet og er partipolitisk uafhængige.

Følg pressemeddelelser fra Den Grønne Ungdomsbevægelse

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Den Grønne Ungdomsbevægelse

Den Grønne Ungdomsbevægelse: Klimarådets rapport burde få alle advarselslamperne til at bimle i statsministeriet28.2.2023 11:05:00 CET | Pressemeddelelse

I dag d. 28. februar publicerede Klimarådet sin årlige statusrapport, der gør status over den politiske klimaindsats i Danmark. Her dumper rådet regeringens indsats og klarlægger, at den danske grønne omstilling hænger i en tynd tråd. Den vedtagne klimapolitik er for risikobetonet, og 2025-målet er næsten uden for rækkevidde. Altafgørende implementering mangler, og i alt fra industri til landbrug halter den grønne omstilling gevaldigt bagefter.

Den Grønne Ungdomsbevægelse byder velkommen til de nye klimaministre med åben invitation til drøftelser om regeringens klimaindsats15.12.2022 13:43:06 CET | Pressemeddelelse

Torsdag trådte 23 ministre ud igennem Amalienborgs grønne døre, og den Grønne Ungdomsbevægelse stod klar med skilte, hvorpå der stod “En Grøn Retfærdig Fremtid” skrevet. Den kommende regeringsperiode er afgørende for vores fælles fremtid, og regeringen står, ifølge bevægelsen, over for svære og vigtige valg om Danmarks indsats i en accelererende klimakrise.

Spørgsmål til COP15? Den Grønne Ungdomsbevægelse er til stede og klar til at svare!13.12.2022 15:02:23 CET | Aktuelt

Vi er til stede i Tiohtià:ke (“Montréal”) i disse uger for at deltage i CBD COP15, hvor den nye globale biodiversitetsaftale forhandles. Vi deltager med den bevidsthed, at dette er sidste chance for at lave en global aftale, som kan vende tabet af biodiversitet. Vi følger bekymret forhandlingerne tæt, vi har møder med den danske delegation, aktivister og organisationer for at have fingeren på pulsen i forhold til de centrale diskussioner, der fylder på her i de internationale biodiversitetsforhandlinger.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum