Halsnæs Kommune

Den forebyggende indsats til familier bliver styrket

Del

Jo tidligere der bliver sat ind, når børn og deres forældre oplever, at livet er svært, jo bedre. Derfor udbygger Halsnæs Kommune nu den tidligt forebyggende indsats med en række nye tilbud. 

Det sker som led i den handleplan Byrådet vedtog på området sidste år, og som der er afsat 1 mio. kr. om året til i budgettet for 2020-23.  
 
Formålet med indsatserne er at støtte familier og give børnene en så normal hverdag som mulig til trods for, at de oplever kaos i hjemmet, står midt i en skilsmisse, oplever et dødsfald i den nære familie eller at forældrerollen skaber uoverkommelige udfordringer. Med de nye indsatser bliver der dermed bedre muligheder for at tilbyde målrettede tilbud til børnene og deres familier, så de bliver hjulpet så godt som muligt videre.  
 
Udvalgsformand for Sundhed og Forebyggelse, Michael Thomsen ser frem til, at de nye tiltag kan tages i brug:
 
"Vi ved, hvor vigtigt det er for børns trivsel og udvikling, at der bliver sat ind så tidligt som muligt. Det er altafgørende, for det er i barndommen, at fundamentet for det gode voksenliv bliver lagt. Derfor glæder det mig også, at vi nu kan udvide vores forebyggende indsats med en række nye tilbud, som kan hjælpe og støtte børnene og deres forældre. De nye tiltag ligger fint i forlængelse af den proaktive indsats, vi indførte for et par år siden."     

Tilbud i flere af livets svære situationer

Den forebyggende indsats bliver udvidet med forældrekurser, der skal støtte og vejlede de voksne i deres rolle som forældre, hjælp til at håndtere både egne og børnenes udfordringer i forbindelse med en skilsmisse og forløb for børn, der skal give rum til at håndtere svære oplevelser og følelser.
 
Derudover åbner en ny rådgivningsmulighed, hvor børn, unge og forældre helt anonymt kan komme ind til en snak med en socialfaglig rådgiver, hvis de for eksempel oplever, at det som ung er svært at sige fra over for kæresten, har et voldeligt familiemedlem eller generelt oplever konflikter i hjemmet. Desuden bliver der oprettet en ny individuel indsats, der skal hjælpe elever med højt fravær tilbage i skolen igen.
 
Efter planen vil hovedparten af de nye tiltag gå i luften til efteråret. Tiltagene kommer i forlængelse af de eksisterende forebyggelsestilbud, som blandt andet børnedistriktssamarbejdet, der har flyttet fagmedarbejderne tættere på børnene og deres hverdag på skoler og i daginstitutioner, så der hurtigere kan sættes ind med forebyggende samtaler og tilbud i trygge og velkendte rammer.   

Billeder

Information om Halsnæs Kommune

Halsnæs Kommune
Halsnæs Kommune
Rådhuspladsen 1
3300 Frederiksværk

+45 47 78 40 00https://halsnaes.dk/

Halsnæs Kommune er placeret i naturskønne omgivelser i det nordvestlige hjørne af Nordsjælland. Vores motto er: "Halsnæs - rå og autentisk. Her er ikke for fint, og det føles ægte". Kom og vær med!

Følg pressemeddelelser fra Halsnæs Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Halsnæs Kommune

Bliv vaccineret mod influenza2.10.2020 00:00:00 CESTPressemeddelelse

Vintertid er influenzatid. Vil du beskytte dig mod influenza, kan det være en god idé at blive vaccineret. Er du ældre, kronisk syg eller på anden måde særligt udsat, kan du blive vaccineret gratis. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at du lader dig vaccinere mod influenza, hvis du tilhører en risikogruppe - også selvom du føler dig sund og rask. Er du i risikogruppen, er du også i særlig risiko for at få et alvorligt sygdomsforløb, hvis du smittes med COVID-19. Derfor er vaccination mod influenza særligt vigtig i år. Du kan læse mere på linket her. På linket kan du også læse om, hvem der er omfattet af den gratis vaccination.

Nu kan du få udbetalt indefrosne feriepenge30.9.2020 00:00:00 CESTPressemeddelelse

Du kan nu få udbetalt op til tre uger af dine indefrosne feriepenge. Feriepengene har du optjent, hvis du har været lønmodtager i perioden 1. september 2019 til 31. marts 2020. Modtager du offentlige ydelser, vil de ikke blive påvirket, hvis du vælger at få udbetalt dine tre ugers feriepenge nu. Offentlige ydelser er for eksempel kontanthjælp, sygedagpenge, fleksløntilskud, ressourceforløbsydelse eller ledighedsydelse. Du får udbetalt dine indefrosne feriepenge via Borger.dk. Hvis du ikke ønsker at få udbetalt dine indefrosne feriepenge, bliver de stående hos Lønmodtagernes Feriemidler, indtil du når pensionsalderen. Du kan læse mere om ordningen på linket her til Borger.dk.

Budgetforlig på plads i Halsnæs30.9.2020 00:00:00 CESTPressemeddelelse

Et enigt byråd har indgået forlig om budgettet for de næste fire år i Halsnæs. Forliget betyder blandt andet, at der vil blive foretaget store investeringer i velfærden særligt til gavn for kommunens børn, unge og ældre. Det er Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti, SF og Enhedslisten, som har indgået en budgetaftale for 2021-2024, og dermed står samtlige 21 mandater bag aftalen. For forligspartierne har det især været vigtigt at prioritere borgernes velfærd. Derfor vil børn, unge og ældre i de kommende år opleve, at der bliver flere penge til blandt andet bedre normeringer i daginstitutioner og mere personale på kommunes plejecentre. På dagtilbudsområdet bliver det tilført 1,6 mio. kr. ekstra til bedre normeringer. Et område hvor der også sidste år blev tilført ekstra midler. På skoleområdet skal overgangen fra daginstitution til skole styrkes. Derfor er der afsat 3,9 mio. kr. til ekstra personale, som i en overgangsperiode skal hjælpe børnene med at finde sig til rette i de ny

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum