Det Kongelige Teater

Den anmelderroste Sylfiden tager på Jyllandsturné

Del

Fra den 29. januar til den 9. februar kan Nikolaj Hübbes succesfulde ballet Sylfiden opleves i seks store musik- og kulturhuse i Jylland.

Foto: Klaus Vedfelt
Foto: Klaus Vedfelt

Sylfiden er én af verdens ældste nedskrevne balletter og én af de forestillinger, som er opført flest gange på Det Kongelige Teater. Nu kan Nikolaj Hübbes nyeste iscenesættelse af det gamle værk opleves på scener og i kulturhuse i Randers, Aalborg, Aarhus, Holstebro, Esbjerg og Vejle.

Ved premieren på Det Kongelige Teater i oktober 2020 blev billetterne revet væk af publikum og begejstrede anmeldere roste forestillingen med fem- og seksstjernede anmeldelser.

Berlingskes anmelder skrev bl.a. således: ”»Sylfiden« er et værk, der sikkert bliver ved med at rumstere i Nikolaj Hübbes hoved. Men nu har han i alle tilfælde skabt en fortryllende flot, veldanset og langtidsholdbar version.”

I denne iscenesættelse af Sylfiden er Nikolaj Hübbe gået tilbage til den oprindelige romantiske forestilling, som August Bournonville koreograferede i 1836. Til at hjælpe sig med at skabe dette univers har han fået hjælp af det scenografiske powerpar Mia Stensgaard og Anja Vang Kragh, som har skabt et let og svævende univers, hvor den lokkende sylfide lever.

 

Spillesteder

Lørdag 29. januar 2022, Værket, Randers

Mandag 31. januar 2022, AKKC, Aalborg

Onsdag 2. februar 2022, Musikhuset Aarhus

Lørdag 5. februar 2022, Musikteatret Holstebro

Mandag 7. februar 2022, Musikhuset Esbjerg

Onsdag 9. februar 2022, Vejle Musikteater

Læs mere om Sylfiden HER

For spørgsmål vedr. gældende retningslinjer og restriktioner på spillestederne, kontakt venligst de enkelte huse.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Foto: Klaus Vedfelt
Foto: Klaus Vedfelt
Download
Foto: Per Morten Abrahamsen
Foto: Per Morten Abrahamsen
Download

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum