Ishøj Kommune

Deltag i afstemningen om årets bedste danske bog i 2020

Del

Årets bedste danske bogudgivelse i 2020 skal findes. Kulturium Bibliotek i Ishøj, Danmarks Biblioteksforening og de danske folkebiblioteker inviterer alle til at deltage i afstemningen om Læsernes Bogpris 2021

10 danske udgivelser fra 2020 er nomineret, og frem til den 4. april kan alle på læsernesbogpris.dk stemme på deres helt personlige favorit. De 10 nominerede er:

• Søren R. Fauth: Moloch – en fortælling om mit raseri
• Lone Frank: Størst af alt - om kærlighedens natur
• Henning Jensen: Gennem glasvæggen
• Ida Jessen: Kaptajnen og Ann Barbara
• Birgithe Kosovic: Det, du ikke vil vide
• Iben Mondrup: Tabita
• Stine Pilgaard: Meter i sekundet
• Olga Ravn: Mit arbejde
• Jesper Stein: Rampen
• Karoline Stjernfelt: I morgen bliver bedre – Dronningen

2020 har mere end nogensinde været et læseår

”Læsernes Bogpris skal uddeles for 18. gang, og er nu en ren bibliotekspris. Hvem vinderen skal være, afgøres som altid af landets største ekspertgruppe, nemlig læserne”, fortæller formand for Danmarks Biblioteksforening, Steen Bording Andersen (A), som også er kulturudvalgsformand i Aarhus.

”Vi glæder os til at se hvilken af de 10 nominerede bøger, der løber med æren og de 50.000 kr., for det forgangne år har mere end nogensinde været et læseår. Corona og nedlukning har betyder at flere end normalt har haft tid og lyst til at begive sig ud i litteraturens forunderlige verden. Det kan vi se på de voldsomt forøgede udlånstal fra bibliotekernes digitale tjenester som f.eks. eReolen, ligesom vi kan mærke folks sult efter litteratur på de mange ønsker til en snarlig genåbning af bibliotekerne, som vi hele tiden modtager.”

På Kulturium Bibliotek i Ishøj mærker personalet også borgernes sult efter bøger.

”Vi får mange bestillinger på vores inspirationsposer til børn og voksne, og generelt modtager vi mange reserveringer fra læselystne borgere. Hvis man kunne tænke sig at låne de nominerede bøger til Læsernes Bogpris, kan bøgerne reserveres via bibliotekets hjemmeside, ishojbib.dk eller lånes som e-bog eller lydbog på ereolen.dk.”, siger Anne Terkelsen, bibliotekar på Kulturium Bibliotek.

Vinderen kåres online den 8. april

Vinderen afsløres på Det Bibliotekspolitiske Topmøde 2021, som afvikles online den 8. april. Læsernes Bogpris uddeles af Danmarks Biblioteksforening sammen med de danske folkebiblioteker.

Særlige samarbejdspartnere er Litteratursiden.dkeReolen og Ordkraft.

Kontakter

Anne Terkelsen, bibliotekar på Kulturium Bibliotek: amunt@ishoj.dk
Michel Steen-Hansen, direktør, Danmarks Biblioteksforening: tlf. 40 30 52 30

Billeder

Information om Ishøj Kommune

Ishøj Kommune
Ishøj Kommune
Ishøj Store Torv 20
2635 Ishøj

43 57 75 75http://www.ishoj.dk

Følg pressemeddelelser fra Ishøj Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ishøj Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum