Debat 31. januar kl. 12-13 på Christiansborg: Udfordringer og potentialer for en klimaneutral fremtid
Verdensmålsugen vender tilbage til København i dagene 31. januar til 3. februar. Den 31. januar kl. 12:00-13:00 er Syddansk Universitet ved SDU Climate Cluster vært for debatten "Udfordringer og potentialer for en klimaneutral fremtid". Den finder sted i Fællessalen på Christiansborg.

Danmark skal være klimaneutralt senest i 2050. Det besluttede et samlet Folketing med energiaftalen i 2018. Målsætningen betyder, at Danmark skal omstilles til et samfund, hvor der ikke udledes mere drivhusgas, end der bliver optaget. Men hvordan gør vi det?
Vi giver ordet til repræsentanter fra videnskaben, erhvervslivet, klimajournalistikken og det politiske niveau, så de kan komme med deres perspektiv på den store udfordring, og så at vi som tilhørere kommer hele vejen rundt om det store spørgsmål: hvordan skaber vi et bæredygtigt og klimaneutralt samfund senest i 2050?
Deltagere:
- Sebastian Mernild, klimaprofessor og leder af SDU Climate Cluster.
- Anne Højer Simonsen, vicedirektør og leder af Dansk Industris klimapolitiske enhed.
- Jørgen Steen Nielsen, forfatter og journalist ved Dagbladet Information.
- Mogens Lykketoft, forhenværende MF, minister, folketingsformand og formand for FN's Generalforsamling.
- Christian Ibsen, direktør i CONCITO.
Moderator: Peter Bro, SDU Journalistik.
Man kan deltage i Verdensmålsugen fysisk eller digitalt, da alle taler, debatter og arrangementer livestreames og lægges ud på bl.a. https://www.altinget.dk/arena20/verdensmaalsugen/
Tilmelding: https://www.altinget.dk/arena20/verdensmaalsugen/program.aspx
SDU Climate Cluster
SDU Climate Cluster's mission er, gennem tværfaglig forskning, at bidrage til klimaneutralitet senest i 2050. Det vil sige et samfund, hvor der ikke udledes mere drivhusgas, end der optages. I den samfundsomstilling har forskningen en vigtig rolle. Det er nemlig gennem tværfaglig forskning, at vi udvikler og afprøver nye metoder, teknologier og måder at tænke på, som vi kan bruge til at ruste samfundet mod klimaforandringer og skubbe det i en mere bæredygtig retning. Her tager SDU Climate Cluster udgangspunkt i temaer såsom adfærd, forbrug, beslutningskraft, innovation, design, sundhed og naturens balance.
Ambitionen med SDU Climate Cluster er at skabe optimale forhold for banebrydende, excellent og tværvidenskabelig forskning, uddannelse og formidling inden for klimaområdet. Til dette formål råder SDU Climate Cluster over 96 mio. kr., som skal udmøntes til i alt fem tværvidenskabelige virkemidler frem mod 2030.
https://www.sdu.dk/da/forskning/sdu-climate-cluster
Kontakter
Sebastian Mernild, klimaprofessor og leder af SDU Climate Cluster. Telefon: 29 66 63 28, Email: mernild@sdu.dk
Birgitte SvennevigJournalistDet Naturvidenskabelige Fakultet
Tlf:27 59 86 79birs@sdu.dkBilleder
Information om Syddansk Universitet
Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Forskere finder sammenhæng mellem trafikstøj og tinnitus3.2.2023 10:36:09 CET | Press release
SDU-forskere har fundet en sammenhæng mellem trafikstøj og risikoen for at få tinnitus. De peger på at årsagen muligvis kan findes i en ond cirkel bestående af stressreaktioner og forstyrret søvn.
Ny direktør for Statens Institut for Folkesundhed, SDU2.2.2023 10:47:10 CET | Pressemeddelelse
Professor Morten Hulvej Rod er udnævnt til ny direktør for Statens Institut for Folkesundhed, Syddansk Universitet (SDU). Han afløser Morten Grønbæk på posten.
SDU-forskere vil holde øje med farlige bakterier31.1.2023 10:26:10 CET | Pressemeddelelse
Forskere fra SDU’s campus i Sønderborg er sammen med canadiske kolleger i færd med at finde en metode til at udvikle et varslingssystem, der kan registrere farlige bakterier og vira, som dukker op i takt med at permafrosten smelter i de arktiske egne. SDU-forskerne bidrager med indgående viden om sensorer og monitorering af bakterier.
Hvordan kan forskning løse samfundsmæssige problemer?27.1.2023 12:33:19 CET | Pressemeddelelse
Syddansk Universitet og konsulent- og videnshuset Enact:Lab indgår et strategisk samarbejde om at styrke innovation og tværfaglig forskning med formål at takle strukturelle problemer i samfundet og skabe langsigtede og bæredygtige løsninger.
Vi bad kunstig intelligens skrive denne pressemeddelelse om vores nye bacheloruddannelse i Kunstig intelligens på Syddansk Universitet20.1.2023 05:00:00 CET | Pressemeddelelse
Det er ikke normal procedure på Syddansk Universitet at få en kunstig intelligens til at skrive vores tekster for os, men i dette særlige og enkeltstående tilfælde har vi vurderet, at netop denne tilgang ville være relevant.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum