Akademikerne

De fire store studiebyer og Akademikerne sætter dimittendledighed på dagsordenen

Del

Der er brug for handling, hvis vi skal undgå en corona-generation af unge ledige. Derfor inviterer de fire store studiebyer, København, Aarhus, Odense og Aalborg, sammen med hovedorganisationen Akademikerne til en konference om dimittendledighed. Konferencen skal bidrage til at udvikle fælles løsninger, og sende et klart signal til Christiansborg om at der er behov for politisk handling.

I debatten, der streames live, medvirker blandt andre Beskæftigelsesministeren Peter Hummelgaard og et panel bestående af Katarina Ammitzbøl (K), Morten Dahlin (V), Astrid Carøe (SF) og Kasper Sand Kjær (S). Sammen med repræsentanter for erhvervsliv, universiteterne og de studerende vil deltagerne gennemgå de nyeste fakta om dimittendledighed og diskutere, hvad der fremadrettet kan gøres for at få de nyuddannede hurtigere ind på arbejdsmarkedet.

Konferencen afholdes mandag d. 5. oktober klokken 13-15 i Altingets gård og online,
Ny Kongensgade 10, 1472 København. Alle interesserede kan følge med på live stream på Altingets Facebookside, hvor tilskuere også kan følge med og stille spørgsmål. Debatten kan følges her: https://www.facebook.com/events/1056227828166827/

Program:

13.00 - 13.05 Velkomst til gården og streaming-deltagerne.
13.05 – 13.30 Oplæg: Udfordringen. Nyeste tal om udviklingen i dimittendledigheden.
13.30 – 13.40 Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard kommer med sit syn på udfordringen.
13.40 - 14.00 Kommunerne og AC præsenterer deres forslag for Hummelgaard og går i dialog.
14.00 – 14.50 Debat: politikerpanel bestående af Katarina Ammitzbøl (K), Morten Dahlin (V), Astrid Carøe (SF), Kasper Sand Kjær (S) og onlinedeltagere om mulige løsninger.
14.50 - 15.00 Afslutning og opsamling på dagen.

Baggrund:

Baggrunden for debatten er den stigende ledighed blandt dimittender, der i dag er rekordhøj: Næsten 11.000 dimittender var berørt af ledighed i juli måned 2020, hvilket svarer til at 4 ud af 10 akademiske dimittender er ledige; En situation, som er blevet kraftigt forværret af Coronakrisen. Samtidig udgør akademikere en stigende del af arbejdsstyrken - alene i år forventes ca. 40.000 dimittender fra de videregående uddannelser at træde ud på arbejdsmarkedet.

For yderligere information, kontakt senioranalytiker og Souschef, Mathias Heilesen fra Mandag Morgen (mkh@mm.dk / 2990 1589)

Information om Akademikerne

Akademikerne
Akademikerne
Nørre Voldgade 29
1358 København K

33 69 40 40http://www.ac.dk/

Om Akademikerne

Akademikerne er en partipolitisk uafhængig paraplyorganisation for 28 faglige organisationer, der organiserer akademisk uddannede i Danmark. Akademikerne repræsenterer pr. 1. januar 2020 ca. 431.000 medlemmer med en lang videregående uddannelse.

Akademikerne samarbejder med medlemsorganisationerne for at sikre et attraktivt akademisk arbejdsmarked. Akademikerne skal øge akademikernes indflydelse i samfundet.

Følg pressemeddelelser fra Akademikerne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Akademikerne

Akademikernes formand om sexisme i fagbevægelsen: “Vi har et ansvar for at gå forrest i kampen mod sexisme”27.10.2020 20:20:34 CETPressemeddelelse

284 personer med tilknytning til fagbevægelsen har skrevet under på en fælles erklæring om sexisme internt i fagbevægelsen. Det fortæller Politiken, der samtidig bringer en række vidnesbyrd om sexisme i de faglige organisationer. Blandt underskriverne er Akademikernes formand Lars Qvistgaard. Han mener, at fagbevægelsen skal turde se indad, hvis sexismen skal til livs.

AC-formand om regeringens nye partnerskab: ”Hvis vi fejler, risikerer vi en corona-generation af langtidsledige”19.10.2020 06:00:00 CESTPressemeddelelse

Akut risiko for en corona-generation af langtidsledige skal øverst på dagsordenen, når ”Partnerskab for dimittender i arbejde” mødes første gang mandag d. 19/10. Det mener formand for hovedorganisationen Akademikerne (AC) Lars Qvistgaard. 55.000 nyuddannede går i løbet af 2020 fra en videregående uddannelse ud på et corona-ramt arbejdsmarked. Det svarer til ca. 150 nyuddannede hver dag.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum