Coop Danmark A/S

De 12 finalister til Produktprisen 2023 er fundet

Del
Hele 90 spændende produkter fra hele landet blev reduceret til 12, som nu skal dyste om Produktprisen 2023 i kategorierne Mad, Konfekture, Drikke og Innovation. Finalen bliver afholdt under kokkekonkurrencen Sol over Gudhjem d. 24. juni 2023 på havnen i Gudhjem på Bornholm.

Efter en god, lang dag på Vesterbro, hvor dommerjuryen smagte sig gennem alle 90 indsendte produkter til Produktprisen 2023, stod resultatet klar. 12 imponerende produkter er kåret som finalister fordelt på fire kategorier: Mad, Konfekture, Drikke og Innovation.

Dommerjuryen består i år af Hanna Schaldemose, Francis Cardenau, Mikkel Maarbjerg, Mads Battefeld, Simon Olesen og Thomas Rode, der dagen igennem vurderede og gav konstruktiv feedback til alle indsendte produkter fra lokalefødevare-producenter i hele Danmark.  

I kategorien MAD er Pizzabund Rossa (Il Fornaio),Grøddeller (GRØD ApS) ogI Deer You (Troldgaarden ApS) gået videre til finalen.

I kategorien DRIKKE er DoingZero Hazy Lazy (Doing Zero ApS), Anaperitivo (BITE) ogFary Lochan Solbærlikør (Fary Lochan Destilleri A/S) gået videre til finalen.

I kategorien KONFEKTURE er Ærøstang - Ananas-kokos (Hattesens Konfektfabrik), Upcycled gulerodskage (Banana Cph) og Dark Chocolate with Caramelized Malt  (Mikkeller og Michael Lentz Confectionery) gået videre til finalen.

I den sidste kategori INNOVATION valgte dommerne tre unikke produkter fra de øvrige kategorier som man vurderer skal hyldes for deres innovative tilgang og spændende potentiale. Dommerne udvalgte True Plant Mayo - Chili (MannaFood), Wbalance No1 (Wbalance ApS) og Coffee snack (Connecting Grounds ApS).

Når konkurrencen løber af stablen til sommer d. 24. juni 2023 på havnen i Gudhjem, får publikum lov til at stemme på deres favorit af de 12 finalist-produkter. Vinderen af afstemningen modtager Publikumsprisen, der uddeles i samarbejde med Coop Crowdfunding.

“Ligesom de forgangne år, ser vi en voksende tendens inden for up-cycling og plantebaserede produkter” siger Hanna Schaldemose fra Coopog fortsætter: “Desuden er en af de helt store trends fermentering, en metode til at frembringe mere komplekse smage - både på mad- og drikkevarekategorien. Vi ser også en masse nye spændende og nytænkende samarbejder, der skaber produkter, der ofte har både bæredygtighed og smag i tankerne under produktionen”.

Siden 2014 har Produktprisen hyldet og hjulpet iværksættere og nye produkter på vej. ”Der findes rigtig mange gode produkter derude, men det ikke altid lige nemt at få den rette vejledning, så vi andre også får lov at få glæde af dem” siger Mads Marschall, direktør i Sol over Gudhjem og fortsætter: ”vi ser nogle af de helt nye tendenser først. Der er selvfølgelig også nogle vildskud, men vi ser dem også komme tilbage med et endnu stærkere produkt. Det er vi stolte af at kunne hjælpe med at facilitere”.

Produktprisen afvikles og uddeles i samarbejde med Coop

Finalister til Produktprisen 2023:

MAD

Pizzabund Rossa (Il Fornaio)

Grøddeller (GRØD ApS)

I Deer You (Troldgaarden ApS)


DRIKKE​

DoingZero Hazy Lazy (Doing Zero ApS)

Anaperitivo (BITE) 

Fary Lochan Solbærlikør (Fary Lochan Destilleri A/S)


KONFEKTURE​

Ærøstang - Ananas-kokos (Hattesens Konfektfabrik)

Upcycled gulerodskage (Banana Cph)

Dark Chocolate with Caramelized Malt (Mikkeller og Michael Lentz Confectionery)


INNOVATION​

True Plant Mayo - Chili (MannaFood)

Wbalance No1 (Wbalance ApS)

Coffee snack (Connecting Grounds ApS)

For yderligere information, kontakt venligst:
Mads Marschall, Direktør, Sol over Gudhjem, mads@sogk.dk, +45 2161 4223

Hanna Schaldemose, Coop: hanna.schaldemose@coop.dk, tlf: 51593542

Link til pressebilleder: https://www.dropbox.com/sh/rk77v2bu6frt200/AAD6fOHNks26889ntpEJoruTa?dl=0

Information om Coop Danmark A/S

Coop Danmark A/S
Coop Danmark A/S
Roskildevej 65
2620 Albertslund

43864386

Følg pressemeddelelser fra Coop Danmark A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Coop Danmark A/S

Coop Danmark tilbagekalder Dybfrost Änglamark økologiske hakket spinat 400 g grundet fund af metalstykker.2.6.2023 17:44:03 CEST | Pressemeddelelse

Hvilken vare: Änglamark økologisk hakket spinat - DYBFROST EAN: 7340011481782 Bedst før dato: 07/05/2024 -Batch nr. L231126 22/02/2025 - Batch nr. L305326 Solgt i: Kvicklys butikker, SuperBrugsens butikker, Dagli'Brugsens butikker, Coop.dk/mad. Virksomhed, der tilbagekalder: Coop Danmark A/S Årsag: Producenten har konstateret fund af metalstykker. Råd til forbrugerne: Skulle du have varen opbevaret, kan varen leveres tilbage til butikken, hvor den er købt eller kassere den. Kontaktperson: Kvalitetschef Malene Teller Blume, Coop Danmark, tlf. 51593134.

Fire nye 365discount butikker åbner i det centrale København i juni30.5.2023 11:37:57 CEST | Pressemeddelelse

Fredag den 2. juni kl. 7 åbner en spritny 365discount på Nørre Voldgade 76, Kbh K. Butikken på Nørreport er den første i rækken af fire Københavnske Irma-butikker, der genåbner som 365discount fra fredag 2. juni og tre uger frem. Butikkerne er blevet ombygget og står nu klar til at invitere kunderne ind til skarpe priser, nyt grønt design og masser af økologi. Butikken på Nørreport er en af de helt store åbninger og der vil være et brag af en åbningsfest, hvor vi byder på: 365Økologi kaffe om morgenen Dj/Musik Gratis gaveposer til de første 50 kunder 365Økologi koldskål smagsprøver med Tobias Hamann foran butikken fra kl. 8-10. Smagsprøver fra vores leverandører Oatly, Hansen is & Ålbæk mellem kl. 13-19 Uddeling af croissanter og flyers på Nørreport st. fra kl. 7-10 Uddeling af 365discount balloner på Nørreport st. De tre næste butikker der åbnes er: Nordre Fasanvej 175, 2000 Frederiksberg: Åbningsfest kl. 8 d. 9. juni Rantzausgade 11a, 2200 Kbh N: Åbningsfest kl. 8 d. 23. juni Mozarts

Nu vil flere iværksættere med handicap bruge crowdfunding til at realisere deres idéer30.5.2023 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Flere mennesker med handicap vælger iværksætteri som deres vej ind på arbejdsmarkedet. En af dem er Louise Castella Bernburg, som er kørestolsbruger og har skrevet en børnebog om at blive forældre med handicap. Louise og flere andre iværksættere med handicap lancerer nu crowdfunding-projekter for på den måde at markedsteste deres idéer og forhåbentligt få opbakning til at realisere dem.

Nye tal fra Coop: Danskernes indkøbsvaner giver positiv klimaeffekt24.5.2023 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Tal fra Coop viser, at CO2-udledningen fra den gennemsnitlige solgte vare i 2022 er reduceret med lidt over én procent. Det har ført til en samlet reduktion på 50.000 ton CO2 i Coops udledning, og den positive udvikling ser ud til at forsætte i 2023. Der bliver lagt mere grønt og mindre kød i kurven, og indkøbene bliver bedre planlagt. Danskerne handler med andre ord mere klimavenligt.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum