Dantaxi 4x48 A/S

Dantaxi 4×48 sætter strøm til taxien

Del

10 spritnye Tesla’er er det synlige bevis på selskabets grønne omstilling. De ti elbiler vil allerede fra februar køre kunder på Sjælland og i Hovedstaden, og snart vil kunderne kunne bestille en grøn taxi direkte via app.

De nye Teslaer indgår i selskabets voksende grønne flåde
De nye Teslaer indgår i selskabets voksende grønne flåde

Taxibranchen er i forandring – også på det grønne område. Landets største taxiselskab ser et stort potentiale i grønne taxier: ”Der er ingen tvivl om, at Dantaxi 4×48, har et medansvar for nedbringelse af CO2-udledningen. Det er derfor tilfredsstillende, at Regeringen i det netop offentliggjorte hovedstadsudspil vil støtte en grøn omstilling af den danske taxiflåde. Regeringens udspil flugter med vores egen strategi, og der er de 10 Tesla’er kun begyndelsen på vores grønne omstilling”, siger direktør i Dantaxi 4×48 Carsten Aastrup.

79 % af danskerne vil vælge eltaxi

Selskabet følger nøje udviklingen på markedet for el – og plug in hybrid biler. Vognmænd i Dantaxi 4×48 på Mors har i en årrække, med særdeles gode erfaringer, brugt Teslaer til taxikørsel på øen. Selskabets direktør fortæller, at kunderne i stadig større omfang efterspørger miljø- og klimarigtige løsninger. Direktøren henviser til en netop offentliggjort undersøgelse fra Det Økologiske Råd, der viser, at 79 % af danskerne ville vælge en eltaxi, hvis de fik mulighed for det.

”Både kunder, vognmænd og chauffører har en direkte interesse i denne udvikling”, påpeger Carsten Aastrup, og fortsætter: ”Regeringens udspil giver f.eks. kommunerne mulighed for at tillade grønne taxier i busbanerne og sikre at private aktører kan opsætte flere ladestandere i byerne. Gode initiativer vi bakker op om.  Vi ser allerede nu et stigende antal vognmænd, der overvejer at skifte de traditionelle diesel-biler ud med grønne taxier, og for at fremme den grønne omstilling, vil Dantaxi 4×48’s kunder snart kunne bestille en grøn taxi via app.”

Det Økologiske Råd bakker op om initiativet

”Vi er meget glade for at 4×48 har valgt at tage klimaproblemstillingen alvorligt og give befolkningen mulighed for at tage det grønne valg. En taxi kører ca. 8 gange så meget som en personbil og en eltaxi sparer derfor også både klimaet og luftforureningen for 8 gange så meget udledning. Så de her ti eltaxier svarer til ca. 80 private elbiler. Jeg håber meget, at københavnerne, det offentlige og virksomhederne i regionen vil bakke op om initiativet og efterspørge den grønne løsning”, siger specialist i grøn transport, fra miljøorganisationen Det Økologiske Råd Kathrine Fjendbo Jørgensen.

Hos Dansk PersonTransport glæder man sig over Dantaxi 4×48’s tiltag og håber på, at andre virksomheder vil følge trop. “Vi er glade for initiativer som dette, der er med til gøre branchen grønnere. En mere miljøvenlig taxibranche vil på sigt være til gavn for alle samfundets parter,” lyder det fra Trine Wollenberg, vicedirektør i Dansk PersonTransport.

De nye Teslaer indgår i selskabets voksende grønne flåde, og vil allerede fra februar være til rådighed for selskabets kunder.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

De nye Teslaer indgår i selskabets voksende grønne flåde
De nye Teslaer indgår i selskabets voksende grønne flåde
Download

Information om Dantaxi 4x48 A/S

Dantaxi 4x48 A/S
Dantaxi 4x48 A/S
Kongevejen 135A
2830 Virum

48 48 48 48https://dantaxi.dk/

Fakta – Dantaxi 4×48 og Tesla

Dantaxi 4×48 (under navnet 4×48 Taxinord) havde tilbage i 2013, som et slags forsøg, en Tesla kørende som taxi.
Siden september 2015 har Dantaxi 4×48’s vognmænd på Mors haft tre Teslaer kørende som taxier med stor succes.

Følg pressemeddelelser fra Dantaxi 4x48 A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dantaxi 4x48 A/S

Rekordår for el-taxi'er trods mangel på ladestandere19.2.2020 14:40:36 CETPressemeddelelse

Den grønne omstilling i taxibranchen blev skudt i gang for et år siden. Startskuddet kom i vinteren 2019, hvor Dantaxi præsenterede 10 Tesla’er til taximarkedet i København. Et år efter kan selskabet fejre el-taxi nr. 100 - og 25 flere er på vej inden for den næste måned. Men omstillingen til en mere bæredygtig transportform i taxibranchen er ikke uden bump på vejen. Brancheforeningen Dansk PersonTransport advarer mod mangel på ladestandere. Det nuværende antal udgør allerede nu et problem for de stadig flere el-taxavognmænd.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum