Dantaxi 4x48 A/S

Dantaxi - en del af Klimarejsen på Folkemødet

Del

Alle skal kunne rejse klimaneutralt til Folkemødet! Det er essensen i et nyt initiativ fra miljøorganisationen Det Økologiske Råd, der samler mange aktører om grønne løsninger til Folkemødet.

Når man i år tager til Folkemødet for at debattere, søge viden og netværke, kan det ske med en lille smule bedre klimasamvittighed. Der er nemlig i år startet et nyt initiativ op, som gør det lidt mere klimavenligt at både rejse til Bornholm, men også transportere sig rundt på øen under folkemødet. Det vækker glæde hos Folkemødet og Bornholms borgmester Winni Grosbøll:
 
Klimarejsen til Folkemødet er et godt eksempel på, hvordan Folkemødet kan føde nye koncepter og ideer. Klimarejsen kan demonstrere grønne transportløsninger, der rækker langt ud over den Bornholmske geografi, men det er med udgangspunkt i rejsen til Folkemødet på Bornholm, at den her første klimavenlige rejse er blevet født. Det er vi stolte af og glade for”.
 
Det Økologiske Råd har samlet en flok transportleverandører som sammen gerne vil vise vejen frem mod en grønnere rejse. I et partnerskab på tværs af offentlige myndigheder, Folkemødet, NGOer og private virksomheder har projektet gennem foråret arbejdet på at give folkemødedeltagerne et grønnere valg, når de skal transportere sig til Folkemøde og rundt på øen.
 
Det første skridt henimod en helt CO2-fri rejse

Vi har mødt rigtig stor opbakning til projektet fra alle sider og er nået langt i år. Næste år håber vi at se både elbusser og en færge på grønne drivmidler koble sig på Klimarejsen. Så er vi endnu tættere på målet om dække alle transportformer til Folkemødet. Det vil være et godt eksempel til efterfølgelse i den grønne omstilling af transporten i Danmark”, udtaler Kathrine Fjendbo, projektleder og grøn transportspecialist fra Det Økologiske Råd.

I år kan deltagerne på Folkemødet nu helt konkret kan tage et fly fra SAS, der flyver på 50% avancerede biobrændstoffer, tage en eltaxi med Dantaxi, leje en cykel fra Donkey Republic fra Klimarejsens mobilitetsplads i Allinge, eller booke en tur i en elbil ud i det blå og grønne, hvis der skulle være behov for lidt ro til en faglig snak med en ny kontakt.
 
Man kan også starte sin klimarejse helt anderledes og booke en el-delebil hos LetsGo eller leje én hos GoMore og køre til Bornholm. I Allinge står EON og Clever klar til at lade elbiler og FDEL og Renault står klar med informationer og prøveture med elbiler.
 
Debatter om fremtidens transport til Folkemødet
 
Partnerne i projektet vil deltage i projektets to debatter under temaet ”Klimarejsen – Vejen til klimaneutral transport”. Debatterne vil finde sted i henholdsvis Infrastrukturens telt, Brogårdscenen fredag d. 14.6. kl. 12-13 og i Klimateltet lørdag d. 15.6. kl. 13.30-14.30.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Dantaxi 4x48 A/S

Dantaxi 4x48 A/S
Dantaxi 4x48 A/S
Kongevejen 135A
2830 Virum

48 48 48 48https://dantaxi.dk/

Følg pressemeddelelser fra Dantaxi 4x48 A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dantaxi 4x48 A/S

Markant stigning i antallet af taxi’er i Horsens13.8.2020 08:05:00 CESTPressemeddelelse

Efter mange år næsten uden konkurrence på taxiområdet, er der igen to taxiselskaber at vælge imellem for horsensianerne. Horsens nye taxiselskab er klar fra denne uge som en del af det landsdækkende taxiselskab Dantaxi. Ifølge vognmand, Nevzat Karatas, vil lanceringen betyde kortere ventetid på taxi'er, samt en bedre dækning af yderområderne i kommunen. De 15 nye taxier er udstyret med Covid-19-tiltag for at sikre tryghed for kunder og chauffører.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum