Aarhus Universitet: Aarhus BSS

Danskernes corona-adfærd har stabiliseret sig

Del

Ved indgangen til en yderligere genåbning af Danmark har danskernes humør, bekymringer, adfærd og støtte til regeringen stabiliseret sig, siden den første, forsigtige genåbning af samfundet.

Det viser de seneste beregninger fra HOPE-projektet på Aarhus BSS ved Aarhus Universitet, der sammen med analyseinstituttet Epinion følger danskernes humør, adfærd og holdninger under corona-krisen.

”Ved indgangen til næste fase i genåbningen af samfundet ser det ud til, at danskernes optimisme er større end ængstelsen, og at både optimismen og ængstelsen har stabiliseret sig hen over de seneste målinger. Det er i sig selv positivt, men det ser også ud til, at den stigende optimisme ikke har påvirket adfærden i forhold til at slække på myndighedernes anbefalinger i særlig høj grad,” siger professor Michael Bang Petersen, Institut for Statskundskab på Aarhus BSS, der leder HOPE-projektet.

Efterlevelse af den anbefalede adfærd – at undgå lokaler med mere end 10 personer samt hyppig håndvask eller afspritning – ser således ud til også at have stabiliseret sig. Dog med en svag men signifikant nedgang i forhold til håndhygiejne i løbet af de seneste knap to uger.

”Det er faktisk det laveste niveau siden nedlukningen den 13. marts, og et større fokus på håndhygiejne kan derfor være et opmærksomhedspunkt i den fase, vi nu bevæger os ind i,” påpeger Michael Bang Petersen.

Det er fortsat yngre mænd, der mindst oplever, at de har ændret adfærd på grund af corona-virussen, og det er fortsat ældre og kvinder, der mest har oplevet, at de har ændret deres adfærd.

Også danskernes bekymringer for konsekvenserne af corona-krisen er generelt faldende i løbet af den seneste måned. Det gælder også for konsekvenserne for landets økonomi, som dog fortsat topper i danskernes bekymring med 86 pct., der er bekymret i nogen eller i høj grad.

Endelig er der fortsat bred opbakning blandt danskerne til regeringens politik og håndtering af corona-krisen. 59 pct. angiver, at regeringen fører en politik, der er positiv for Danmark, og 83 pct. mener, at regeringen har ført den nødvendige politik for at håndtere corona-virussen.

Fakta om HOPE-projektet:

HOPE-projektet monitorer befolkningens oplevelser af corona-epidemien, mens den står på. Projektet er finansieret af Carlsbergfondet med oprindeligt 25 mio. kr.

Carlsbergfondet har siden udvidet bevillingen til HOPE-projektet med 2,4 mio. kr. for at etablere daglig monitorering og et early warning system, hvor data desuden stilles til rådighed for Statens Serum Institut,

Følg HOPE-projektet her og find den seneste rapport her.

Nøgleord

Kontakter

Professor Michael Bang Petersen,

Institut for Statskundskab, Aarhus BSS (Aarhus Universitet)

Mobil: 20 77 59 44

Mail: michael@ps.au.dk

Links

Information om Aarhus Universitet: Aarhus BSS

Aarhus Universitet: Aarhus BSS
Aarhus Universitet: Aarhus BSSOm Aarhus BSS

Aarhus BSS er en bred business school ved Aarhus Universitet. Med ca. 15.700 dagsstuderende og flere tusinde deltidsstuderende, 275 ph.d.-studerende og godt 500 videnskabelige medarbejdere er Aarhus BSS en af Europas største business schools og Danmarks største universitære enhed inden for business og samfundsvidenskab med en stor faglig bredde.

Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Aarhus BSS

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Aarhus BSS

Forældre til unge med dobbeltdiagnose har brug for specialiseret hjælp28.4.2020 09:34:43 CESTPressemeddelelse

Viden om psykiske lidelser og rusmiddelbrug, individuelle samtaler og samtaler med andre forældre er nogle af de elementer, som kan hjælpe forældre til unge, der både har psykiske lidelser og et stort forbrug af alkohol eller stoffer. Det viser en evaluering af en ny behandlingsmodel, som Novavi Stofrådgivningen har afprøvet i samarbejde med Center for Rusmiddelforskning ved Aarhus BSS på Aarhus Universitet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum