Ingeniørforeningen, IDA

Danskerne vil ikke pille ved SU’en

Del

Et markant flertal af danskerne vil ikke sætte SU-perioden ned

Forslag om at forkorte den periode, hvor studerende kan få SU, omlægge studiestøtten til lån efter tre år eller i det hele taget ændre på det nuværende SU-system, er ikke noget, der begejstrer danskerne. Det viser en ny undersøgelse Ingeniørforeningen, IDA har fået lavet blandt godt 2.000 danskere.

IDAs formand Thomas Damkjær Petersen er helt på linje med flertallet. Han mener, at enhver politik plan om at ændre på SU’en hurtigst muligt bør puttes tilbage i skuffen.

”SU’en er en investering i fremtiden, og det er en fornuftig behandling af et af de aboslut vigtigste råstoffer, vi har herhjemme. Heldigvis ser vi, at flere og flere unge vælger at uddanne sig, og den kurve er ingen vel interesserede i knækker,” siger han.   

Thomas Damkjær Petersen frygter at indgreb i SU’en vil kunne få store konsekvenser for dansk erhvervsliv.

”Hvis der sker store ændringer i støtten, kan erhvervslivet og hele samfundet generelt stå tilbage med enorme problemer. En prognose fra den teknologiske alliance Engineer the future viser, at der allerede i 2025 kommer til at mangle 4.200 naturvidenskabelige kandidater og 9.300 ingeniører. Det er lige rundt hjørnet, og derfor skal politikerne passe på, at de ikke stikker en kæp i hjulet på bestræbelserne på at løse denne samfundsudfordring,” siger han.

IDAs formand understreger også, at omfattende ændringer i SU’en vil kunne afholde flere fra at tage en uddannelse.

”Hvis man piller ved SU-systemet, så frygter jeg, at eksempelvis en omlægning af SU’en til lån vil få en social slagside, hvor forældrenes pengepung bliver afgørende for, om man får en videregående uddannelse, og hvor flere unge vælger en uddannelse fra. Bevæger vi os ud af den vej, får vi aldrig løst udfordringen med mangel på højtuddannede med teknisk og naturvidenskabelig baggrund herhjemme,” siger Thomas Damkjær Petersen.

En ekspertgruppe har foreslået en række ændringer af den økonomiske støtte (SU) til studerende på de videregående uddannelser. Hvor enig er du i følgende udsagn?

 

Helt uenig

uenig

Hverken eller

Delvis enig

Helt enig

 

Ved ikke

I alt

Reglerne skal ikke ændres

8%

10%

14%

17%

43%

8%

100%

SU perioden skal sættes ned til 5 år

40%

18%

13%

13%

9%

7%

100%

SU perioden skal sættes ned til 3 år. Derefter skal de studerende kunne optage lån med lav rente

62%

11%

10%

5%

4%

7%

100%

Kilde: Userneeds for Ingeniørforeningen, IDA (2.056 svar)

Kontakter

Ulrik Frandsen
23 65 09 69

Information om Ingeniørforeningen, IDA

Ingeniørforeningen, IDA
Ingeniørforeningen, IDA
Kalvebod Brygge 31-33
1780 København V

33 18 48 48http://ida.dk/

Følg pressemeddelelser fra Ingeniørforeningen, IDA

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Ingeniørforeningen, IDA

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum