RealMæglerne

Danskerne vil helst bo i ejerbolig

Del

Danskerne vil (stadig) helst være herre i eget hus, viser ny undersøgelse. Det er paradoksalt, fordi der i stigende grad bygges lejeboliger med høje huslejer, som er attraktive for få.

1/5 vil leje, 3/5 vil eje og 1/5 ved ikke, hvad de vil. Sådan ser fordelingen ud, når man spørger danskerne, hvilken bolig de forventer at flytte i, når de en dag skal flytte.

Hvis/når du en dag skal flytte, hvilken bolig forventer du så at flytte i?

Hus (ejerbolig)

34,5 %

Ejerlejlighed

12,9 %

Andelslejlighed

7,7 %

Lejelejlighed

16,7 %

Landejendom (ejerbolig)

3,0 %

Sommerhus

1,4 %

Andet

3,6 %

Ved ikke

20,3 %

Kilde: Voxmeter / RealMæglerne

Det viser en ny undersøgelse om sælgerparathed, som RealMæglerne med mere end 100 ejendomsmæglerbutikker i Danmark står bag. Undersøgelsen er gennemført af Voxmeter og er repræsentativ for boligejere i alderen +25 år.

Vi bygger forkert i Danmark

Resultatet overrasker ikke Preben Merrild Angelo, adm. direktør i RealMæglerne, men det giver alligevel anledning til eftertanke:

– Hvorfor opfører man så alle de lejeboliger? Undersøgelsen bekræfter os igen, igen i, at vi bygger forkert i Danmark. Der er ikke behov for flere lejelejligheder på 73 m2 med havneudsigt til 20.000 kr. eller mere i husleje om måneden, siger han.

Et synspunkt, han også tidligere har fremført i bl.a. Politiken. Dengang kunne Politiken dokumentere, at antallet af lejeboliger på landsplan var steget fra 978.000 i 2010 til knap 1,2 millioner ved udgangen af 2018. Og tendensen ser ud til at fortsætte:

(Se vedhægtede graf. Kilde: Danmarks Statistik).

København ender som en rundkørsel

De høje huslejer, der især gør sig gældende i de store studiebyer, betyder smtidig, at mange nyuddannede, unge og børnefamilier vil få svært ved på sigt at spare op til drømmeboligen.

– Det handler om, at man skal bygge til markedet og bygge til efterspørgslen, dvs. danskernes behov. Vi kan ikke blive ved med at bygge på den måde, som vi gør nu. Det ender med, at København, Aarhus, Odense mv. bliver rundkørsler for ansatte i multinationale virksomheder, mens lokallivet og byens nerve dør ud, fordi den almindelige dansker ikke kan bo der, siger Preben Merrild Angelo.

Han har derfor en klar opfordring til politikerne:

– Kære kommuner, kære boligminister, kære politikere. Så sørg da for søren for, at der bliver bygget nogle ejerboliger, som politimanden, sygeplejersken, børnefamilien og singlen kan bo i. Boliger, hvor de kan bo og spare op, så de kan skabe fundamentet for et langt og trygt familieliv. Det er billigere at eje end at leje. Det er dokumenteret snart tusindvis af gange.

At særligt de unge har svært ved at komme ind på boligmarkedet, er en udvikling, Preben Merrild Angelo tidligere har beskrevet som ”Den uheldige generation”:

https://www.boligsiden.dk/nyheder/2019/09/den-uheldige-generation/

Ifølge boligopgørelsen fra Danmarks Statistik bor der i gns. 2,1 personer i hvert hjem i Danmark. Mens antallet af lejeboliger har været stigende, de seneste år, holder antallet af ejerboliger et nogenlunde konstant niveau.

– Det er paradoksalt. Særligt set i lyset af det stigende antal lejeboliger, der står tomme, slutter Preben Merrild Angelo.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om RealMæglerne

RealMæglerne
RealMæglerne
Stenmosevej 15
2620 Albertslund

3634 0800http://www.realmaeglerne.dk

RealMæglerne A/S er en fri og uafhængig ejendomsmæglerkæde, som blev grundlagt i 1988. Med sine 105 butikker i hele Danmark - og flere på vej - er RealMæglerne i dag blandt de største ejendomsmæglerkæder i landet.

Vidste du, at RealMæglerne planter to træer i RealMægler Folkeskoven for hver bolighandel i kæden - ét træ for køber og ét træ for sælger.

Læs mere her: RealMægler Folkeskoven

Boliger og byggeri står ifølge Energistyrelsen for 40 procent af energiforbruget i Danmark, og en stor del af CO2-udslippet er dermed relateret til produktion af varme og energi i boliger.

Med klimaberegneren ønsker RealMæglerne at inspirere boligejerne til at vælge de rigtige løsninger, når de energiforbedrer boligen. Vi kalder det: Sammen om et bedre klima

Følg pressemeddelelser fra RealMæglerne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra RealMæglerne

Boligmarkedet amok: Omvendt oktober29.10.2020 11:39:56 CETPressemeddelelse

RealMæglernes BoligBarometer / Oktober (baseret på mere end 100 butikkers landsdækkende salgstal) viser, at salget af boliger er steget med 39 procent i kæden ift. oktober 2019. – Normalvis vil boligsalget i Danmark begynde at falde fra oktober og hen imod december og januar, hvor der ikke sker ret meget. Men i år er det ’Omvendt oktober’ for vores vedkommende, siger Preben Merrild Angelo, adm. direktør i RealMæglerne.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum