Gjensidige Forsikring

Danskerne sløser med sikkerheden nytårsaften

Del

Mere end hver femte dansker, der ser fyrværkeri udendørs, bruger ikke beskyttelsesbriller. Det viser en ny undersøgelse, som Kantar Gallup har foretaget for Gjensidige.

For mange danskere skydes det nye år ind ved at trække udendørs og se himlen blive lyst op af fyrværkeri. Men desværre er en stor del af danskerne ikke tilstrækkeligt beskyttede, når de opholder sig udendørs nytårsaften.  

Mere end hver femte dansker, der ser fyrværkeri udendørs, bruger nemlig ikke beskyttelsesbriller, selvom det er den klare anbefaling. Det viser en ny undersøgelse, som Kantar Gallup har foretaget for Gjensidige.  

Desværre viser undersøgelsen også, at en række danskere fejlagtigt ikke benytter sig af beskyttelsesbriller, blot fordi de ikke selv håndterer nytårskrudtet.  

Fire ud af ti danskere siger, at de ikke bruger beskyttelsesbriller, fordi de ikke håndterer fyrværkeri, mens hele seks ud af ti mener, at de opholder sig for langt fra fyrværkerier til at beskyttelsesbriller er nødvendige. Det ærgrer skadedirektør i Gjensidige, Henrik Sagild, at se den store andel af danskerne, der ikke følger anbefalingerne om at beskytte sig nytårsaften. 

”Så snart man bevæger sig udendørs nytårsaften, er man i risiko for at få ting i øjnene og dermed varige øjenskader. Det er fejlagtigt at tro, at man blot ved at holde afstand kan gardere sig fuldstændigt mod skader. Derfor bør man også altid følge de retningslinjer og anbefalinger, som de officielle myndigheder udstikker,” siger Henrik Sagild.  

Anbefalingerne fra Sikkerhedsstyrelsen lyder, at man altid skal benytte sig af beskyttelsesbriller, når man er udendørs. Derudover viser tal fra netop Sikkerhedsstyrelsen, at det i 2019 var under hver tredje, der kom til skade, som var iført beskyttelsesbriller. 

Om Undersøgelsen:  

Bruger du beskyttelsesbriller, når du kigger på fyrværkeri udendørs nytårsaften? 

 • Ja, altid, 48,1% 
 • Ja, men kun ved midnat, 9,1% 
 • Ja, men kun når jeg fyrer fyrværkeri af selv 18% 
 • Nej 22% 
 • Ved ikke, 2% 

Hvorfor bruger du ikke beskyttelsesbriller til nytår hele tiden når du kigger på fyrværkeri udendørs? 

 • Jeg tror ikke på, at de gør en forskel, 1,7% 
 • De er irriterende at have på, 7,4% 
 • Jeg glemmer at få dem købt, 7,6%
 • Jeg har købt dem men glemmer at tage dem på, 6,1% 
 • Jeg fyrer ikke fyrværkeri af selv, 38,6% 
 • Jeg står langt fra hvor fyrværkeriet bliver fyret af, 59% 
 • Andet, (notér?), 11,5% 
 • Ved ikke 2,9% 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Gjensidige Forsikring

Gjensidige Forsikring
Gjensidige Forsikring
A.C. Meyers Vænge 9
2450 København SV

70 10 90 09https://www.gjensidige.dk/

Gjensidige er et ledende nordisk skadeforsikringsselskab, og er noteret på Oslo Børs. Vi er cirka 3.700 medarbejdere, heraf 700 i Danmark, og vi tilbyder skadeforsikring i Norge, Danmark, Sverige og Baltikum. I Norge tilbydes også pension og opsparing. Driftsindtægterne var 28 mia. NOK i 2020, mens forvaltningskapitalen udgjorde 118 mia. NOK.

Følg pressemeddelelser fra Gjensidige Forsikring

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Gjensidige Forsikring

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum