Danskerne køber økologi som aldrig før
Danskernes hang til økologiske fødevarer fortsætter med at vokse. I 2018 satte økosalget rekord efter mere end 10 år med konstant vækst, og nu viser de foreløbige tilbagemeldinger fra detailhandlen, at danskerne fortsætter den øgede efterspørgsel i 2019. I første halvår præsterer økologien igen tocifrede vækstrater.

Efter mere end 10 år med konstant vækst præsterer økologien igen imponerende vækstrater. De foreløbige tilbagemeldinger fra detailhandlen peger på nye rekorder for økologiske fødevarer i første halvår 2019. Frugt og grønt fylder stadig mere på tallerkenerne og salget af øko-grønt har overhalet de konventionelle varer i 10 procent af Coops butikker.
- De tilbagemeldinger, vi har fra detailhandlen, viser tocifret vækst på økologi i første halvår af 2019. Væksten drives af frugt og grønt, convenience- og nydelsesprodukter samt en fortsat solid vækst på mejerivarer, siger Michael Langberg, markedschef i Økologisk Landsforening.
Økogrønt overhaler konventionelt
Der er ikke mindst inden for økologisk frugt og grønt, at kæderne oplevede stigende efterspørgsel i første halvår af 2019.
- Salget af økologisk frugt og grønt vokser, og væksten er væsentlig højere end i salget af konventionel frugt og grønt, som i øjeblikket går en smule tilbage. De grove grøntsager har længe ligget på et stabilt højt niveau, men nu er de lette grøntsager også begyndt at komme med, siger Thomas Roland CSR-chef i Coop og tilføjer:
- Kigger vi på salget lige nu, har vi flere end 100 butikker på tværs af vores kæder, hvor økoandelen ligger over 50 procent Hovedparten af dem ligger i eller omkring København og Aarhus, hvor tætheden af økologiinteresserede kunder er størst.
Dermed har salget af øko-grønt overhalet de konventionelle varer i 10 procent af Coops knap 1.100 butikker. Også hos Salling Group mærker man væksten i øko-salget.
- Vi må sige, at væksten i salget af økovarer fortsætter ufortrødent. Efterspørgslen på økologi er fortsat stigende, og det ligger heldigvis i tråd med vores strategi, hvor vi har gjort flere indsatser i vores kæder med det formål at fremme salget af økovarer. Netto udbygger sin position som absolut markedsleder drevet af vores ØGO’-serie, der i høj grad falder i forbrugerens smag, og i Føtex/Bilka giver vores konkrete mål om at give danskerne et økologisk alternativ til alle varer i den grad resultater, siger Jeppe Dahl Jeppesen, indkøbsdirektør i Salling Group.
En folkesag
Forklaringerne på økologiens solide fremgang er flere, men først og fremmest danskernes fokus på rene varer.
- Den store og stadig stigende efterspørgsel på økologisk frugt og grønt er i høj grad et udtryk for, at danskerne ønsker friske råvarer uden pesticidrester. Vi er blevet meget mere bevidste om fordelene ved at vælge økologisk. Den fortsatte vækst i øko-salget siger noget om, at økologi er blevet lidt af en folkesag. At vi alle kan gøre noget for at skabe en mere bæredygtig verden gennem vores forbrug, siger Michael Langberg.
Kontakter
Michael Langberg, markedschef, Økologisk Landsforening, 20 99 30 02
Thomas Roland, CSR-chef, Coop, 30 91 92 42
Jeppe Dahl Jeppesen, indkøbsdirektør, Salling Group, 87 78 50 02
Joachim P. Kjeldsen, pressemedarbejder, Økologisk Landsforening, 30 54 39 30
Billeder
Information om Økologisk Landsforening
I Økologisk Landsforening arbejder vi for en verden, der tænker og handler økologisk – til glæde for mennesker, dyr og vores jord.
Følg pressemeddelelser fra Økologisk Landsforening
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Økologisk Landsforening
Økologisk Landsforening kræver øjeblikkeligt stop for brug af fiskemel i foder efter fund af PFAS i økoæg23.1.2023 09:21:09 CET | Pressemeddelelse
En undersøgelse fra DTU viser fund af PFAS i økologiske æg som følge af brugen af fiskemel i foder. Økologisk Landsforening er i dialog med branche og myndigheder og kræver, at brugen af fiskemel stopper øjeblikkeligt.
Økologi baner vej for klimavenlige måltider10.1.2023 14:14:53 CET | Pressemeddelelse
En ny undersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet viser, at økologisk omlægning af professionelle køkkener kan være en løftestang til at gøre måltiderne mere klimavenlige. De køkkener, som deltog i undersøgelsen, vurderer, at arbejdet med økologiomlægning har givet dem forudsætninger for at arbejde videre med bæredygtighed.
Ny rapport peger på potentialer for økologisk omlægning i landbruget23.12.2022 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
En ny rapport fra Økologisk Landsforening redegør for forholdet mellem udbud og efterspørgsel på de økologiske markeder, og på baggrund af samtaler med nøglepersoner fra den økologiske værdikæde konkluderes det, at økologien måske nok er presset nu, men at der kommer fremgang på længere sigt.
Det går den forkerte vej med brugen af pesticider21.12.2022 14:26:41 CET | Pressemeddelelse
PRESSEKOMMENTAR FRA SYBILLE KYED, LANDBRUGS- OG FØDEVAREPOLITISK CHEF I ØKOLOGISK LANDSFORENING:
Økologisk Landsforening jubler over stigning i eksport af økologiske fødevarer8.12.2022 08:56:07 CET | Pressemeddelelse
I 2021 steg eksporten af dansk økologi med 17 % i forhold til 2020, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Eksporten til vores største økologiske marked er også steget markant.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum