Gjensidige Forsikring

Danskerne har talt: De har den farligste adfærd i trafikken

Del

Hver tredje dansker mener, at cyklister har den farligste adfærd i trafikken. Det viser en ny undersøgelse, Kantar Gallup har lavet for Gjensidige.

Den danske trafik er tættere end nogensinde før, og derfor er der også fortsat et stort fokus på trafikanternes adfærd i trafikken. Danskerne peger dog særligt på én type trafikanter, som værende dem med den farligste adfærd.

Adspurgt i en ny undersøgelse svarer hver tredje dansker nemlig, at det er cyklisterne, der har den farligste adfærd i trafikken. Og der er et pænt stykke ned til de ‘næstfarligste’ trafikanter, som hver femte mener er bilister.

Undersøgelsen er lavet af Kantar Gallup for Gjensidige.

“Selvom personbiler er dem, der er involveret i klart flest ulykker i den danske trafik, så er det påfaldende nok cyklisterne, der har det dårligste rygte. Det kan skyldes, at mange cyklister har ry for at se stort på færdselsreglerne, og når man ikke agerer efter de fælles spilleregler, risikerer man også at skabe farlige situationer i trafikken. Og det siger noget om manges perception af cyklister, for objektivt set er fx bilister mere farlige i forhold til blandt andet skadeomfang,” siger Henrik Sagild, der er skadedirektør i Gjensidige.

Ifølge Vejdirektoratet kom hele 771 cyklister, herunder el-cyklister og løbehjulsbrugere, til skade i trafikken i 2020.

Populær transportform skaber frustration

Mens der i den grad er sat strøm under den gammeldags jernhest på cykelstierne, har en anden og endnu mere moderne transportform også indfundet sig i den ærgerlige top tre over, hvem danskerne synes, har den farligste adfærd i trafikken.

Det er nemlig folk, der transporterer sig på løbehjul, som en ud af otte danskere mener har den farligste adfærd i trafikken. Men her er der formodentligt ikke tale om de traditionelle børneløbehjul, hvis man spørger skadedirektør Henrik Sagild.

“Gennem de seneste år har vi særligt i de større byer set markedet for el-løbehjul stige voldsomt, og det har også betydet, at man har skulle vænne sig til en helt ny type af trafikanter. Det er igen en blød trafikant, oftemed rigtig meget fart på, og det kan skabe utroligt farlige situationer.”

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er foretaget af Kantar Gallup for Gjensidige i marts måned 2022 blandt 1027 repræsentativt udvalgte danskere.  

Hvem har ifølge din mening, den farligste adfærd i trafikken?

 • Fodgængere 2 %
 • Cyklister 33 %
 • Bilister 18 %
 • Løbehjul 13 %
 • Knallerter 4 %
 • Motorcyklister 8 %
 • Taxier 3 %
 • Busser 0 %
 • Lastbiler 9 %
 • Andet 3 %
 • Ingen af ovenstående 1 %
 • Ved ikke 8 %

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Gjensidige Forsikring

Gjensidige Forsikring
Gjensidige Forsikring
A.C. Meyers Vænge 9
2450 København SV

70 10 90 09https://www.gjensidige.dk/

Gjensidige er et ledende nordisk skadeforsikringsselskab, som er noteret på Oslo Børs. Vi har ca. 3.800 medarbejdere og tilbyder skadeforsikring i Norge, Danmark, Sverige og Baltikum. I Norge tilbydes også pension og opsparing. Driftsindtægterne var 30 mia. NOK i 2021, mens forvaltningskapitalen udgjorde 130 mia. NOK. 

Følg pressemeddelelser fra Gjensidige Forsikring

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Gjensidige Forsikring

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum