Bodum

Danskerne foretrækker at drikke kaffe derhjemme

Del
Selvom danskerne elsker at gå på caféer og nyde en god kop kaffe, viser en ny skandinavisk undersøgelse foretaget af YouGov i samarbejde med Bodum, at over halvdelen af danskerne foretrækker at drikke deres kaffe inden for hjemmets fire vægge. Ifølge kaffeproducenten Bodum er der også penge at spare ved at lave kaffen derhjemme, hvor resultatet kan blive mindst lige så godt, som hvis man købte den på en dyr café.

Det er ikke nogen hemmelighed, at danskerne årligt bruger flere tusinde kroner på dyr kaffe ude i byen. Særligt i København, der er verdens dyreste kaffeby, må danskerne have den store pengepung frem, da en cappuccino på en café i gennemsnit koster 42 kr.

Men faktisk er caféerne slet ikke danskernes foretrukne sted at drikke en kop kaffe.

Ifølge en ny skandinavisk undersøgelse foretaget af YouGov i samarbejde med Bodum foretrækker hele 56% af danskerne nemlig at drikke kaffe indenfor hjemmets fire vægge – og ikke på dyre, smarte caféer.

Samtidig viser undersøgelsen, at 21% af de kaffedrikkende danskere bruger en stempelkande, når de skal brygge en kop kaffe derhjemme, hvorimod det kun er 16% af de kaffedrikkende svenskere, der bruger stempelkanden.

Undersøgelsen viser også, at de kaffedrikkende nordmænd er mindst lige så vilde med stempelkanden som de danske kaffedrikkere. Hele 20% af de adspurgte nordmænd bruger stempelkanden som brygningsmetode.

Danskerne elsker kaffe, og de behøver ikke nødvendigvis at betale flere tusinde kroner om året på at drikke en god kop kaffe. Med simple og velkendte kaffebrygningsmetoder som stempelkaffe, Pour Over eller Cold Brew kan danskerne nemt og hurtigt få den samme gode kaffeoplevelse i hjemmet, som caféerne tilbyder” siger Malene Munch Vestergaard, PR-ansvarlig hos Bodum.

En kaffedrikkende nation
Ifølge den skandinaviske undersøgelse er kaffe en fast rutine i dagligdagen for hele to ud af tre danskere, hvilket svarer til 67% af befolkningen. Derudover viser undersøgelsen, at 73% af de daglige danske kaffedrikkere drikker ca. tre kopper kaffe om dagen, hvilket svarer til knap 46.000 kr. om året, hvis kaffen bliver drukket på en café i København.

Smagen er for syv ud af ti danskere den væsentligste årsag til, at de drikker kaffe, men hvis man ønsker god og velsmagende kaffe uden at skulle bruge en formue, er der, ifølge Malene Munch Vestergaard fra Bodum, råd at hente.

”Vi har altid inspireret og stræbt efter at give danskerne de bedste kaffeoplevelser til overkommelige priser, og hvor alle kan være med. Kvalitet og pris hænger ikke nødvendigvis altid sammen og med relativt få midler, er det nemt og simpelt at lave en god kop kaffe derhjemme med masser af smag - uden at sprænge budgettet,” siger Malene Munch Vestergaard.

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er udarbejdet af analysebureauet YouGov på vegne af Bodum. Undersøgelse er foretaget i Skandinavien med 1000 respondenter i hvert land.

Fakta:

  • For 67% af danskerne er kaffe en fast rutine af dagligdagen.
  • 73% af de kaffedrikkende danskere drikker tre kopper kaffe eller mere om dagen.
  • 56 % af danskerne foretrækker at drikke kaffe derhjemme.
  • Danskere mellem 40-49 år drikker hyppigst kaffe på jobbet.
  • For 68% af de kaffedrikkende danskere er smag den væsentligste årsag til de drikker kaffe. Det er primært den ældre generation, hvor hele 82% drikker kaffe pga. smagen, mens det kun er 54% af de yngre mellem 18-29 år.
  • 76% af de kaffedrikkende danskere drikker kaffe hele året.
  • 30% af de kaffedrikkende danskere gør sig ekstra umag, når de brygger en kop kaffe til gæster.
  • På verdensplan er der solgt langt over 100. mio. Chambord stempelkander.

For yderligere oplysninger:

  • Malene Munch Vestergaard, PR-ansvarlig, Bodum, tlf.: +45 51622047
  • Magdalena Misiak, PR-kontakt, Brandhouse PR, tlf.: +45 23675542

Nøgleord

Billeder

Information om Bodum

Den gode kop kaffe har været sjælen og det gennemgående i alt, hvad BODUM har foretaget sig siden begyndelsen. En historie der går tilbage til 1944, hvor Britta og Peter Bodum stiftede selskabet i København. Mærket slog for alvor igennem med den franske stempelkande Chambord. I dag kan man finde den både på Museum of Modern Art og i et utal af hjem verden over. I 55 lande faktisk. Bodum er stadig familieejet med Jørgen Bodum ved roret. Gode kaffebønner, en glaskande, et stålfilter og friskkogt vand er alt, hvad der skal til for at brygge verdens bedste kop kaffe. Sådan har det altid været, og sådan vil det altid blive.  

De traditionelle papirfiltre har også den ulempe, at de både suger aroma og olie ud af kaffen. Med stålfiltret bliver alle de fine smagsstoffer bevaret. Ingen svært nedbrydelige aluminiumskapsler og bly. Ingen overflødige papirfiltre.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye