EWII A/S

Danskerne er vilde med fibernet

Del

Fibernettet har for alvor fået tag i Danmark og danskerne, og både private og erhvervsliv kobler sig på det lynhurtige fibernet som aldrig før.

Nye tal fra Energistyrelsen viser, at der fra 2017 til 2018 skete en nettotilgang på 65.681 nye fibernet-abonnementer på nationalt plan, og dermed er mere end 600.000 husstande og virksomheder i dag koblet på og daglige brugere af fibernettet. Det er mere end en fordobling på blot fem år.

Tendensen er tydelig, og den digitale transformation er i gang over hele landet, hvor internetbaserede tjenester som Netflix, Skype, Dropbox og tusindvis af andre digitale tjenester er blevet en naturlig del af mange danskeres hverdag. Eksempelvis er danskernes streaming fortsat i vækst. Ifølge DR Medieforskning 2018 streamede 48 % af danskerne film og TV-serier mindst en gang om ugen, mens tallet i 2017 var 46 %. Alle kræver de en stabil og hurtig fiberbredbåndsforbindelse, og den udvikling vil blot fortsætte.

Den teknologiske udvikling går hurtigere og hurtigere, og digitaliseringen betyder, at vi risikerer at skabe a- og b-hold, hvis ikke fibernettet er tilgængeligt for alle.

Teleekspert Torben Rune, stifter af telekonsulentfirmaet Netplan, har tidligere advaret mod netop den udvikling.

”Det er giftigt i den henseende, at dem, der bliver afskåret fra de nye muligheder, meget hurtigt kan blive til et b-hold, som uden egen skyld bliver hægtet af udviklingen, som bliver indrettet efter flertallets adgang til høje båndbredder,” sagde Torben Rune oktober 2018 som en kommentar til EWIIs nye ambitiøse fiberstrategi om at etablere Trekantområdet som det måske første samfund i verden med en fuldt udbygget fiberinfrastruktur.

Der er fuld fart på datatrafikken i den digitale infrastruktur. Belastningen på de kablede bredbåndsnetværk bliver større og større, og Energistyrelsens seneste tal dokumenterer en stigning på 12,2 % på kun et halvt år, hvilket betyder, at anden teknologi end fibernet får svært ved at følge med.

Trekantområdet har oplevet en udvikling på samme niveau er og i dag et af de områder i Danmark, der er bedst dækket. Således har op mod 80 % af virksomheder og private i Trekantområdet mulighed at få fibernet.

Nøgleord

Vedhæftede filer

Information om EWII A/S

EWII A/S
EWII A/S
Kokbjerg 30
6000 Kolding

70 50 50 50https://ewii.dk

EWII er en national energikoncern med internationale aktiviteter. Virksomheden tager aktivt del i udviklingen af fremtidens klimavenlige energiteknologier - herunder vindproduktion. EWII sælger energi og tilbyder energirådgivning. Derudover leverer EWII el, fjernvarme, fiberbredbånd og drikkevand. EWII er en af Trekantområdets største private arbejdspladser med mere end 450 medarbejdere og omsætter for ca. 1,5 mia. kr. om året.

Følg pressemeddelelser fra EWII A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra EWII A/S

Grøn erhvervsgruppe til politikere: Ryd op i reguleringsrodet, så energiselskaberne kan udnytte det fulde potentiale på tværs af forsyningerne1.11.2021 07:00:00 CET | Pressemeddelelse

Energi- og ressourceanvendelse fra vedvarende kilder er afgørende for, at Danmark kommer i mål med klimamålene. Men reguleringen området har ofte en silo-effekt. De barrierer skal fjernes, og lovgivningen skal understøtte tværgående løsninger hen over flere sektorer - sådan lyder det fra en bred erhvervsgruppe, der i sidste uge udgav et katalog med 10 hastetiltag med klimagevinster, der kan indløses her og nu.

Grøn erhvervsgruppe: Indfør tilslutningspligt nu27.10.2021 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Danmark fyrer for gråspurvene, når industrien mange steder lader overskudsvarme forsvinde op i luften i stedet for at udnytte den – og trods stigende energipriser og ambitioner om grøn omstilling, så går udviklingen imod et endnu større varmespild. Det kan stoppes nu og her, lyder det fra en bred erhvervsgruppe, der i går udgav et katalog over 10 hastetiltag med klimagevinster på den korte bane.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum