Danskerne dumper MUS: En sludder for en sladder
Næsten halvdelen af de adspurgte mener ikke, at deres medarbejderudviklingssamtale, også kaldet MUS, giver dem værdi. Hele 53 procent oplever ikke, at MUS udvikler dem fagligt, og de savner fokus på udviklingsmuligheder, fremtidige arbejdsopgaver og trivsel.
Det viser en ny meningsmåling foretaget af Wilke på vegne af Krifa.
Alarmerende, mener Søren Fibiger Olesen, formand i Krifa:
- Det smerter mig at se, hvor lav værdi MUS har for så mange danskere, og at de ser den som tidsspilde. Vi bliver nødt til at gentænke den årlige MU-samtale, for MUS er spild af tid, hvis den ikke suppleres af løbende og systematisk opfølgning. Det er lederens ansvar, at medarbejderne trives, så jeg kan ikke understrege nok, at lederen skal tage MU-samtalen seriøst.
Meningsmålingen viser netop, at i jo højere grad der følges op, des flere oplever, at MUS giver værdi og udvikler dem fagligt. Alligevel oplever 37 procent af de adspurgte, at deres leder ikke tager MU-samtalen alvorligt.
Gør MUS obligatorisk
Op mod hver femte lønmodtager i den private sektor får ikke en MU-samtale, og det er skræmmende, mener Søren Fibiger Olesen:
- Vi bliver nødt til at sætte ind over for de virksomheder, som ikke holder MUS, da det kan være med til at spotte en af de helt store folkesygdomme, nemlig stress. Derfor mener jeg, at MUS skal være obligatorisk på alle arbejdspladser – selvfølgelig med den forudsætning, at indholdet har værdi, og der bliver fulgt op.
Tal fra MUS-undersøgelsen:
- 9 % har ikke MUS i den offentlige sektor og 19 % har ikke i den private.
- 43 % procent mener, at MU-samtaler ikke giver dem værdi.
- 53 % oplever i ringe grad/slet ikke, at MU-samtaler udvikler dem fagligt.
- 27 % beskriver deres seneste MU-samtale som en sludder for en sladder.
- 32 % savner fokus på udviklingsmuligheder, 23 % på fremtidige arbejdsopgaver og 21 % på trivsel.
Kontakter
Søren Fibiger Olesen, formand i Krifa, tlf. 2544 4008, mail: sfo@krifa.dk
Krifa holder både MUS og jævnlige samtaler. Hvis du vil vide mere, kontakt Henriette Søndergaard, HR-chef i Krifa, tlf. 2544 4195, mail: hes@krifa.dk
Hvis du ønsker at få rapporten tilsendt, kontakt Lisa Lehtinen, Krifa Kommunikation på tlf.: 2544 4238 eller mail: ldle@krifa.dk
Information om Krifa
Krifa er Danmarks fjerde største fagbevægelse med 200.000 medlemmer
Følg pressemeddelelser fra Krifa
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Krifa
Krifa og ITD Arbejdsgiverforening indgår fleksibel 3-årig transportoverenskomst1.7.2025 06:12:00 CEST | Pressemeddelelse
Fleksibilitet, smidighed og lokal medbestemmelse er omdrejningspunktet for en ny treårig overenskomst på transportområdet mellem Krifa og ITD Arbejdsgiverforening.
Krifa: Aftale om udenlandsk arbejdskraft er en skinmanøvre for at beskytte FH-fagbevægelsen30.6.2025 13:46:33 CEST | Pressemeddelelse
Regeringens aftale med Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) og Dansk Arbejdsgiverforening (DA) om udenlandsk arbejdskraft handler om politisk beskyttelse af den nødlidende fagbevægelse organiseret under FH og ikke om virksomhedernes reelle muligheder for udenlandsk arbejdskraft. Det vurderer Krifas formand, Jane Heitmann.
Krifa: Nye tal forstærker billedet af den danske model som en mindretalsmodel19.5.2025 12:52:47 CEST | Pressemeddelelse
Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) mistede i 2024 igen tusindvis af medlemmer, mens især de frie og uafhængige lønmodtagerorganisationer uden for hovedorganisationerne tilsammen havde stor fremgang med 15.897 flere medlemmer end året før. En medlemsudvikling der er velkendt.
Krifa: Vigtigt princip om individuel indsats til ledige knæsættes9.4.2025 12:39:18 CEST | Pressemeddelelse
Den netop indgåede aftale om en ny beskæftigelsesreform indeholder en banebrydende og meget principiel ændring i beskæftigelsesindsatsen. For første gang introduceres en individuel tilrettelagt beskæftigelsesindsats, der tager udgangspunkt i den lediges egne forudsætninger for hurtigt at komme tilbage på arbejdsmarkedet, pointerer Jane Heitmann, formand for Krifa.
Regeringen vil ikke digitalisere og sender milliardregning til a-kassemedlemmerne20.3.2025 14:40:49 CET | Pressemeddelelse
Digitale samtaler er lige så effektive som fysiske, når det gælder om at få dagpengemodtagerne tilbage på arbejdsmarkedet. Alligevel fastholder regeringen i sit udspil til de igangværende forhandlinger om fremtidens beskæftigelsessystem, at dagpengemodtagernes første samtale med a-kassen skal gennemføres som et gammeldags fysisk møde. Det politiske krav om fysiske møder med alle ledige dagpengemodtagere tvinger a-kasserne til at opretholde et fintmasket net af filialer, hvilket koster op mod 400 millioner kroner årligt i mistede produktivitetsgevinster, viser ny Krifa-analyse.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum