Danskerne dumper MUS: En sludder for en sladder
43 procent mener ikke, at MU-samtalen giver dem værdi, og 27 procent kalder den en sludder for en sladder. Det viser en ny meningsmåling, Wilke har lavet for Krifa. Krifas formand mener, at MUS’en skal gentænkes, og lederen har ansvaret.
Næsten halvdelen af de adspurgte mener ikke, at deres medarbejderudviklingssamtale, også kaldet MUS, giver dem værdi. Hele 53 procent oplever ikke, at MUS udvikler dem fagligt, og de savner fokus på udviklingsmuligheder, fremtidige arbejdsopgaver og trivsel.
Det viser en ny meningsmåling foretaget af Wilke på vegne af Krifa.
Alarmerende, mener Søren Fibiger Olesen, formand i Krifa:
- Det smerter mig at se, hvor lav værdi MUS har for så mange danskere, og at de ser den som tidsspilde. Vi bliver nødt til at gentænke den årlige MU-samtale, for MUS er spild af tid, hvis den ikke suppleres af løbende og systematisk opfølgning. Det er lederens ansvar, at medarbejderne trives, så jeg kan ikke understrege nok, at lederen skal tage MU-samtalen seriøst.
Meningsmålingen viser netop, at i jo højere grad der følges op, des flere oplever, at MUS giver værdi og udvikler dem fagligt. Alligevel oplever 37 procent af de adspurgte, at deres leder ikke tager MU-samtalen alvorligt.
Gør MUS obligatorisk
Op mod hver femte lønmodtager i den private sektor får ikke en MU-samtale, og det er skræmmende, mener Søren Fibiger Olesen:
- Vi bliver nødt til at sætte ind over for de virksomheder, som ikke holder MUS, da det kan være med til at spotte en af de helt store folkesygdomme, nemlig stress. Derfor mener jeg, at MUS skal være obligatorisk på alle arbejdspladser – selvfølgelig med den forudsætning, at indholdet har værdi, og der bliver fulgt op.
Tal fra MUS-undersøgelsen:
- 9 % har ikke MUS i den offentlige sektor og 19 % har ikke i den private.
- 43 % procent mener, at MU-samtaler ikke giver dem værdi.
- 53 % oplever i ringe grad/slet ikke, at MU-samtaler udvikler dem fagligt.
- 27 % beskriver deres seneste MU-samtale som en sludder for en sladder.
- 32 % savner fokus på udviklingsmuligheder, 23 % på fremtidige arbejdsopgaver og 21 % på trivsel.
Kontakter
Søren Fibiger Olesen, formand i Krifa, tlf. 2544 4008, mail: sfo@krifa.dk
Krifa holder både MUS og jævnlige samtaler. Hvis du vil vide mere, kontakt Henriette Søndergaard, HR-chef i Krifa, tlf. 2544 4195, mail: hes@krifa.dk
Hvis du ønsker at få rapporten tilsendt, kontakt Lisa Lehtinen, Krifa Kommunikation på tlf.: 2544 4238 eller mail: ldle@krifa.dk
Information om Krifa
Krifa er Danmarks fjerde største fagbevægelse med 200.000 medlemmer
Følg pressemeddelelser fra Krifa
Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.
Flere pressemeddelelser fra Krifa
Fynske SOSU-elever må ikke møde gule fagforeninger1.3.2018 10:01 | pressemeddelelse
De fynske SOSU-skoler lukker døren for bestemte fagforeninger, mens andre har fri adgang. Krifa-formand kalder det et stort demokratisk problem, som går ud over eleverne.
Sjællændere holder igen med brokken23.1.2018 15:14 | pressemeddelelse
På Sjælland brokker man sig mindre over kollegerne end i resten af landet, viser en ny undersøgelse fra Krifa. Brok og sladder om kollegaen kan have alvorlige konsekvenser, advarer erhvervspsykolog.
Danskerne slår alarm: Kollegernes brok ødelægger min trivsel19.1.2018 06:57 | pressemeddelelse
Tre ud af fire danskere må hver uge lægge ører til deres kollegers brokkeri. 93 procent mener dog ikke, at de selv brokker sig mere end gennemsnittet. Det viser en ny meningsmåling, Wilke har lavet for Krifa. Danskerne mangler selvindsigt, mener Krifas erhvervspsykolog.
Selvstændige får markant nemmere dagpengeregler19.12.2017 12:56 | pressemeddelelse
I morgen onsdag den 20. december skal de nye dagpengeregler for selvstændige til tredjebehandling i Folketinget. Krifa har været med til udformningen af reformen, som kommer til at betyde mere overskuelige dagpengeregler for selvstændige og freelancere.
Fagforeningsformand om social dumping: Følg nu med virkeligheden24.11.2017 10:01 | pressemeddelelse
Danskerne efterlyser indgriben fra politikerne i kampen mod social dumping. Alligevel nægter Danmark – som et af de eneste EU-lande – at indføre lovbestemt mindsteløn. Håbløst og ude af trit med virkeligheden, mener fagforeningsformand.
Dagens EU topmøde: Danmark er håbløst bagefter17.11.2017 10:30 | pressemeddelelse
Til dagens EU-topmøde i Göteborg skal der diskuteres arbejdsmarkedsforhold i EU. Og mens stort set alle andre EU-lande går ind for en lovbestemt mindsteløn, stiller Danmark sig i mod. Håbløst og forældet, mener fagforeningsformand.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum