Krifa

Danskere over 50 år finder ikke regeringens udspil retfærdigt

Del

Ny undersøgelse viser, at næsten halvdelen af danske seniorer ikke mener, at regeringens Arne-udspil er retfærdigt. Vi skal fokusere mere på arbejdslyst og vilkår på den lange bane, mener Krifas formand Søren Fibiger Olesen

I øjeblikket forhandler Folketinget om regeringens udspil om ret til tidlig pension. Udspillet handler i store træk om, at et bestemt antal år på arbejdsmarkedet sammenlagt med en bestemt branche udløser en billet til tidligere pension. Statsminister Mette Frederiksen siger selv, at udspillet handler om værdighed og retfærdighed.

Derfor har Krifa spurgt danskerne over 50 år, om de finder udspillet retfærdigt. I den nye undersøgelse, YouGov har lavet for Krifa, svarer hele 44 procent, at de i mindre grad eller slet ikke finder udspillet retfærdigt.  

- Regeringen påstår, at forslaget om ret til tidligere pension handler om retfærdighed. Jeg mener, at det handler om valgløfter. Og vi kan jo se her, at næsten halvdelen af danskerne over 50 år ikke finder forslaget retfærdigt, siger Krifas formand Søren Fibiger Olesen.

Langsigtede løsninger
Krifa-formanden mener, at vi skal flytte fokus fra, hvordan vi kan forlade arbejdsmarkedet så hurtigt som muligt til, hvordan vi kan trives så meget, at vi ikke har lyst til at stoppe.

- Vi skal i højere grad kigge på langsigtede løsninger, der sikrer trivsel og god arbejdslyst hele livet. Her skal vi blandt andet fokusere mere på stress, efteruddannelse og balance mellem arbejde og fritid. Og så skal vi selvfølgelig tage hånd om de reelt nedslidte ved at forbedre de eksisterende ordninger – fx seniorpensionen, siger han. 

En ommer
Undersøgelsen viser også, at knap hver femte er blevet mere bekymrede for, om de kan forlade arbejdsmarkedet, når de har brug for det, efter at regeringen har fremlagt sit forslag om ny ret til tidlig pension.

- Det er simpelthen en ommer. Det her udspil giver måske ro og tryghed for en snæver gruppe, men vi bliver altså nødt til at sikre trivsel og løsninger på den lange bane til alle danskere. Ikke kun nødløsninger til socialdemokratiets kernevælgere, siger Krifa-formanden.

Krifa har spurgt mere end 1000 danskere over 50 år, og undersøgelsen kommer også forbi emner som seniorpolitikker og aldersdiskrimination. 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Vedhæftede filer

Information om Krifa

Krifa
Krifa
Klokhøjen 4
8200 Aarhus N

http://www.krifa.dk

Krifa er en tværfaglig organisation for danske lønmodtagere og har mere end 190.000 medlemmer. Krifa arbejder hver dag for at fremme arbejdslysten blandt medlemmer, medarbejdere og i samfundet generelt – og det er integreret i alt, hvad organisationen gør. Krifa arbejder mod at blive en moderne arbejdslivsbevægelse ved at se det enkelte medlem og udfordre den klassiske opfattelse af en fagforening og a-kasse.

Følg pressemeddelelser fra Krifa

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Krifa

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum