Digitaliseringsstyrelsen

Danske virksomheder kan få MitID Erhverv fra oktober 2022

Del

3,6 mio. danskere har allerede fået MitID. I efteråret bliver det virksomhedernes tur. MitID Erhverv erstatter NemID medarbejdersignatur og rulles ud til de danske virksomheder fra oktober 2022 og frem mod juni 2023.

NemID medarbejdersignatur har fungeret godt i mange år. Men større krav til sikkerheden og et ændret trusselsbillede kræver en ny løsning, der giver virksomhederne en endnu bedre sikkerhed ved log-in på private og offentlige selvbetjeningsløsninger. Derfor erstattes NemID medarbejdersignatur snart af MitID Erhverv. Den nye løsning gør det samtidigt nemmere for virksomhederne at oprette deres medarbejdere - og mere fleksibelt for medarbejderne, når de skal logge på.

Løbende udrulning fra oktober 2022

Udrulningen kommer til at foregå løbende fra oktober 2022 og de enkelte virksomheder får besked, når de kan flytte til MitID Erhverv. Virksomheder og foreninger med op til tre medarbejdersignaturer kommer først. De udgør 90 pct. af alle virksomheder og foreninger, som skal overgå til MitID Erhverv.

Mulighed for masseoprettelse og lokal IdP i 2023

De store virksomheder og offentlige myndigheder kan overgå til MitID Erhverv i starten af 2023. De får tilbudt en særlig løsning, hvor de kan masseoprette deres medarbejdersignaturer eller etablere en såkaldt lokal IdP, hvor medarbejdernes digitale identiteter oprettes og administreres lokalt i egne systemer.

Alle får direkte besked, når de skal flytte til MitID Erhverv. NemID medarbejdersignatur vil fortsat fungere frem til 30. juni 2023.

Smidig overgang

Overgangen til MitID Erhverv er gjort enkel for virksomhederne, idet MitID Erhverv automatisk henter oplysninger om virksomhedens administratorer og medarbejdere fra det nuværende system NemLog-in. Administratoren skal blot vælge, om medarbejderne skal flyttes over og aktivere dem, der skal. De store virksomheder får mulighed for at masseaktivere alle deres medarbejdere på én gang.

Virksomhederne kan allerede nu forberede sig til MitID Erhverv ved at rydde op i nuværende administratorer og medarbejdersignaturer, så de ikke får autooverflyttet nogen, der ikke skal med.

Mange virksomheder og foreninger bruger allerede MitID

Mange enkeltmandsvirksomheder og personligt ejede mindre virksomheder kan allerede bruge deres private MitID, når de eksempelvis skal tjekke post eller indberette moms for deres virksomhed. Det samme gælder mange foreninger og ApS samt A/S, hvor ejeren er ene tegningsberettiget, hvilket betyder, at ejeren har ret til at underskrive og indgå alle aftaler på vegne af virksomheden. Denne mulighed kaldes MitID privat til erhverv, og den erstatter NemID privat til erhverv.

På virksomhedsguiden.dk kan virksomhederne teste, om de kan bruge MitID privat til erhverv. I så fald fik de allerede mulighed for det, da de overgik til MitID privat. Brugere af MitID privat til erhverv behøver altså ikke foretage sig noget i efteråret, når alle virksomheder inviteres til MitID Erhverv.

På Virk.dk kan foreningerne tjekke, om de kan bruge deres private MitID.

Hvad sker hvornår?

  • MitID Erhverv rulles løbende ud til virksomhederne fra oktober 2022. Inden da bliver løsningen testet i en pilotfase.
  • Virksomheder og foreninger med færre end fire medarbejdersignaturer inviteres først.
  • De største virksomheder og myndigheder inviteres i starten af 2023. De får tilbudt en særlig løsning, som muliggør masseoverflytning og lokal IdP.
  • Den 30. juni 2023 udfases NemID medarbejdersignatur. På det tidspunkt skal alle virksomheder, foreninger og myndigheder være overflyttet til MitID Erhverv, med mindre de kan bruge MitID privat til erhverv.

Læs mere om overgangen til MitID Erhverv her.

Nøgleord

Kontakter

Information om Digitaliseringsstyrelsen

Digitaliseringsstyrelsen
Digitaliseringsstyrelsen
Landgreven 4
1301 København K

http://www.digst.dk

I Digitaliseringsstyrelsen arbejder vi for et mere digitalt offentligt Danmark, der effektiviserer og frigør ressourcer samt moderniserer servicen til borgere og virksomheder.

Følg pressemeddelelser fra Digitaliseringsstyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Digitaliseringsstyrelsen

Ekstraordinær situation rykker sluttidspunktet for overgang til MitID2.5.2022 06:10:00 CEST | Pressemeddelelse

En helt særlig situation i Borgerservice i en række kommuner landet over betyder nu, at slutdatoen for, hvornår alle skal have fået MitID, rykkes til den 31. oktober 2022. Det giver borgere, der skal have hjælp i Borgerservice til skiftet, mulighed for at nå det på trods af lange ventetider en del steder i landet. Udrulningen vil dog fortsat foregå i højt tempo, så flest mulige er flyttet pr. 30. juni 2022.

Nu får Danmark ny Digital Post, der styrker den offentlige service for både borgere og virksomheder20.3.2022 13:59:55 CET | Pressemeddelelse

Som en vigtig milepæl i fremtidssikringen af Danmarks offentlige digitale infrastruktur sætter det offentlige mandag d. 21. marts strøm til det nye Digital Post. Med den nye it-løsning styrkes brugervenligheden i myndighedernes digitale kommunikation med borgere og virksomheder. Samtidig åbnes muligheden for at tilgå post fra det offentlige via flere platforme.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum